دولتمردان جمهوری اسلامی عملیات وسیعی را برای جمع آوری ماهواره آغاز کرده اند. علی رغم اینکه داشتن ماهواره در ایران ممنوع است، ولی استفاده از آن برای تماشای کانال های خارجی بسیار رایج می باشد. نیروی انتظامی برای مقابله با این مسأله به شیوه های مختلفی برای جمع آوری ماهواره دست می یازد، ولی به نظر می رسد که این تلاش ها نتیجه ای دربرندارد و این عملیات نیز به شکست خواهد انجامید.
پشت بام های تهران با دیش های ماهواره اشباع شده اند و این درحالی است که نیروی انتظامی سالی یک بار برنامه جمع آوری و ازبین بردن ماهواره ها را در دستور کار خود دارد. به گفته ناظران از تهران، عملیات ضربتی امسال از روز یکشنبه ۱۶ دسامبر آغاز شده. این عملیات معمولاً توسط افراد نیروی انتظامی و گاهی نیز توسط عوامل نیروهای ویژه که با طناب از ساختمان ها بالا و پایین می روند انجام می شود. ولی این بار مأموران نیروی انتظامی لباس شخصی به تن دارند و تمرکزشان بر جمع آوری “ال ان بی” است که امواج ماهواره ای را تقویت می کند. درواقع آنتن های ماهواره ای بدون ال ان بی قابل استفاده نیستند.
کانال های خارجی ازسوی حکومت جمهوری اسلامی به عنوان یک تهدید شناخته می شوند، به ویژه اینکه به مانند بی بی سی فارسی به زبان فارسی پخش شوند. از دید آیت الله احمد خاتمی، این کانال ها توسط دشمنان مورد استفاده قرار می گیرند تا “با اسلام، انقلاب اسلامی و ملت بزرگ ایران مبارزه کنند”. در جریان کنفرانسی در تهران با موضوع “تأثیرات منفی” آنتن های ماهواره ای، یکی از محققان تعداد استفاده کنندگان ماهواره در تهران را ۶۵ درصد و دیگر شهرها را بین ۳۰ تا ۴۰ درصد اعلام کرد.
“بدون اینکه خود را معرفی کنند، می خواستند در را باز کنیم”
ساسان، روزنامه نگار ساکن غرب تهران، می گوید: “روز سه شنبه پلیس های لباس شخصی به خانه من آمدند و بدون اینکه خود را معرفی کنند، از ساکنین می خواستند درب منازل را به روی آنها باز کنند. آنها بلافاصله به پشت بام رفتند تا ال ان بی ها را جمع آوری کنند. آنها در حدود ۲۰ آنتن ماهواره را ازبین بردند و سپس به پشت بام ساختمان کناری رفتند. به محض اینکه کارشان تمام شد و رفتند، همسایگان می گفتند با نصاب تماس می گیریم تا آنتن های جدید نصب کند. در مجموع، نصب ماهواره در حدود ۱۰۰ هزار تومان هزینه دارد. در اینجا شایعه شده است که سپاه پاسداران واردکننده تجهیزات ماهواره ای است و از چنین عملیاتی به نفع خود بهره می برد.”
شبنم، ساکن غرب تهران نیز می گوید: “طی روزهای اخیر بسیاری از آنتن های ماهواره ای را در محله من ازبین برده اند. فردای همان روز مجدداً یک آنتن جدید خریدیم و تماشای برنامه های خود را ازسرگرفتیم. بسیاری از مردم برنامه های سیاسی یا خبری را تماشا نمی کنند. طی سال های اخیر بیننده شبکه های سرگرم کننده بیشتر شده. بینندگان سریال های ترکی و آمریکایی که دوبله خوبی هم دارند نیز زیاد است.”
او در ادامه می افزاید: “برای سرگرمی به جز ماهواره چیز دیگری نداریم. کسی را از نزدیکان نمی شناسم که برنامه های صدا و سیمای ایران را تماشا کند، مگر اینکه مسابقه ورزشی یا تحلیل های مربوط به آن باشد. بلیت سینما نیز بسیار گران شده و فیلم هایی که روی اکران می آیند کیفیت خیلی بدی دارند.”
منبع: فرانس ۲۴، ۲۱ دسامبر