نادر کرمی
”عبدالله نوری” که پنجشنبه گذشته در دیدار با روزنامه نگاران “تاثیرگذاری” را شرط کاندیداتوری خود در انتخابات دانسته بود، ابتدای این هفته از سوی یک مداح مشهور تهدید به ضرب و شتم و ترور فیزیکی شد.
روز گذشته “ادوارنیوز” سایت خبری وابسته به سازمان دانش آموختگان ایران، که حامی کاندیداتوری عبدالله نوری در انتخابات آتی ریاست جمهوری است، به نقل از حاضران در مراسم شب بیستم ماه رمضان در مسجد ارک، پایگاه سنتی افراطیون مذهبی در نزدیکی بازار تهران، خبر داد که “حاج منصور ارضی” مداح مشهور گروه انصار حزب الله “عبدالله نوری” وزیر اسبق کشور در دولت اول سید محمد خاتمی را به ضرب و شتم و مرگ تهدید کرده است.
بر اساس این گزارش، “حاج منصور” ضمن اشاره به طرح کاندیداتوری “عبدالله نوری” در انتخابات آتی ریاست جمهوری گفته است: “از طرف به من به او بگویید اگر جان خود را دوست دارد وارد این میادین نشود”.
پی گیری خبرنگار “روز” البته حاکی از این است که منصور ارضی با لحنی تندتر از آنچه در خبر سایت ادوارنیوز آمده و با به کاربردن الفاظی توهین آمیزی گفته است: “شنیده ام این مرتیکه عبدالله نوری می خواهد در انتخابات کاندیدا شود، از طرف من به او بگویید، قضیه نماز جمعه را یادش نرود این دفعه می دهیم حسابش را برسند”.
حاج منصور چندی پیش نیز “محمدباقر قالیباف” شهردار تهران را با “عمرسعد” فرمانده لشکر محارب با امام حسین مقایسه کرده و در مورد وی گفته بود: “این آقا چهارتا موش را می گیرد این همه تبلیغات می کند آنوقت برای مبارزه با روزه خواری یک تابلو هم نمی زند”.
حاج منصور ارضی که در میان گروه های تندروی معتقد به نظام از شهرت بسیاری برخوردار است طی سالهای گذشته همواره یکی از مداحان اصلی و ثابت عزاداری هایی بوده که در بیت آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی برگزار می شود.
در مورد حاج منصور به ویژه در سالهای اوج اصلاحات گفته شده که او از شخصیت های اصلی گروه لباس شخصی انصارحزب الله بوده است، گروهی که نقش عمده ای در برهم زدن تجمعات دانشجویی به ویژه در 18 تیر 78 داشته و ترور مسلحانه “سعید حجاریان” همکار عبدالله نوری در شورای شهر، به یکی از اعضای آن نسبت داده شد.
عبدالله نوری، در زمان وزارت کشور خود در سال 77 و در حاشیه نماز جمعه نیز یک بار با حمله فیزیکی اعضای انصار حزب الله مواجه شده بود.
نوری و “اصلاحات ساختاری”
عبدالله نوری که پس از تحمل سه سال حبس و به علت ناامیدی از سودمندی فعالیت سیاسی سکوت اختیار کرد، این روزها همزمان با طرح نامش برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری، طی چند دیدار اقدام به اظهار نظر در این مورد کرده و حتی در یک مورد در دیدار با اعضای شورای مرکزی سازمان ادوار تحکیم وحدت بر لزوم ”اصلاحات ساختاری” تاکید نموده است.
در آخرین اظهار نظر از او که طی هفته جاری منتشر شد، عبدالله نوری در دیدار با تعدادی از روزنامه نگاران گفته: “هر زمان که تشخیص بدهد حضور او تاثیرگذاری لازم را خواهد داشت تصمیم مقتضی را خواهد گرفت”.
وی در اظهار نظری جداگانه ای تاکید کرده: “از تهدیدها هراسی ندارد” و افزوده: “من برای خودم خط قرمز و پایبندی به اصول دموکراسیخواهی را قائلم.اعتقاد دارم که آدم باید به قولی که به مردم میدهد، پایبند باشد،سر اصولش ایستادگی کند، هزینه بدهد، حتا برود زندان، اتفاقا لذتبخش است که انسان به خاطر عقیده و اندیشهاش برود زندان”. نوری در پاسخ به این پرسش که “آیا مشکل امنیتی دارید؟” اظهار داشته: “من از کسی نمیترسم که به خاطر تهدیدش فعالیت کنم یا نکنم. بحث شرایط است.اگر ما بتوانیم به سمت هدفمان برویم خب منطقی است که بیاییم و کار کنیم اما اگر قرار باشد،بازیچهی یک شبه دموکراسی شویم که این معنی ندارد.به همهی دوستان هم میگویم که تنها مشکلی که برای من هیچ اهمیتی ندارد، تهدید طرف مقابل است. پیشینهی من هم همین را نشان میدهد.“
او همچنین گفته است: “اینکه می گویند تاکید بر کاندیداتوری عبدالله نوری معادل با تحریم است را درست نمی دانم چرا که بنده به حضور تاثیرگذار در انتخابات اعتقاد دارم. البته خودم را عرض می کنم و همان یک رایی که مثلاً یک پنجاه میلیونم کل آرا محسوب می شود، اما برای همین یک پنجاه میلیونم رای خودم ارزش و اعتبار بسیاری قائلم و حاضر نیستم آن را به راحتی به صندوق رای بیندازم چرا که وقتی این احساس به من دست بدهد اگر رای بدهم تاثیر دارد قطعاً رای خواهم داد اما وقتی که چنین احساسی در من ایجاد نشود چرا باید رای بدهم؟ ”
نوری تصریح کرده: “اگر احساس کنم در آینده یک رای بنده واقعاً تاثیرگذار خواهد بود آن یک رای را به صندوق آرا می ریزم.” وی همچنین به رسانه های اصلاح طلب توصیه نموده از دامن زدن به اختلافات که تصنعی و ظاهری است بپرهیزند چرا که نتیجه ای جز سود رساندن به جناح مقابل نخواهد داشت.