به دنبال درخواست رهبران معترض به نتایج انتخابات و گروههای سیاسی اصلاح طلب برای راهپیمایی عمومی حامیان جنبش سبز در اعتراض به هتک حرمت از بنیانگذار جمهوری اسلامی، اولین واکنش ها از جانب حامیان دولت نشانگر آن است که به این راهپیمایی هم مجوز داده نخواهد شد. برخی از وابستگان جناح راست، برای این کار شرط گذاشته اند و استاندار تهران نیز گفته است “بیانیه بدهند کافیست، حتما نباید راهپیمایی کرد”.
استاندار تهران: راهپیمایی تنها راه نیست
با وجود برگزاری راهپیمایی های حامیان دولت در سراسر کشور در اعتراض به پاره کردن عکس آِیت الله خمینی در جریان تظاهرات 16 آذر، مرتضی تمدن، استاندار تهران در پاسخ به درخواست راهپیمایی مشابه مجمع روحانیون مبارز به خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ـ ایرنا ـ تاکید کرد: “راه ابراز وفاداری به امام ورهبری فقط راهپیمایی نیست”.
وی همچنین به خبرگزاری دولت گفت: “سادهترین راه برای این منظور صدور بیانیه و مشخص کردن مواضع شان از این طریق است.”
استاندار تهران بدون اشاره به علت این تصمیم وندادن مجوز راهپیمایی به یک تشکل رسمی و شناسنامه دار اصلاح طلب که رئیس جمهور پیشین کشور رئیس شورای مرکزی آن است، توصیه کرد احزابی مانند مجمع روحانیون مبارز به خط رهبری جمهوری اسلامی باز گردند: “اعتقاد دارم همگان باید به توصیه رهبری عمل کنند و از راه امام و مسیری که ایشان برای ما ترسیم کرده حفاظت و حمایت کنند. برای این منظور حتما نباید راهپیمایی کرد بلکه افراد و گروهها میتوانند با صدور بیانیه در این خصوص اعلام موضع کنند.”
مدیرکل وزارت کشور: درخواستی برای راهپیمایی نداریم
اما مدیرکل سیاسی وزارت کشور که مسئول اصلی بررسی و صدور مجوز برای برگزاری تجمعات و راهپیمایی ها در کشورست، از این هم فراتر رفت و به خبرگزاری مهر گفت هیچ درخواستی برای راهپیمایی دریافت نکرده است. وی البته این را نیز ناگفته نگذاشت که “درخواست راهپیمایی از سوی میرحسین موسوی، ارزش و وجاهتی ندارد زیرا وی حزب نیست که بتواند درخواست بدهد و از سوی مهدی کروبی نیز درخواستی به این دفتر ارسال نشده است.”
محمود عباس زاده مشگینی، مدیر کل سیاسی وزارت کشور و رئیس کمیسیون ماده 10 احزاب همچنین اظهار داشت: “مطابق با قوانین موجود فقط احزاب با نماینده رسمی خود می توانند درخواست برگزاری راهپیمایی نمایند. در قانون احزاب چگونگی درخواست مجوز برای راهپیمایی و تجمع شرح داده شده است و چنانچه نمایندگان رسمی احزاب چنین درخواستی داشته باشند، ضمن طی شدن روال قانونی، این درخواست مورد بررسی قرار خواهد گرفت.”
مجمع روحانیون: درخواست داده ایم
از سوی دیگر مجید انصاری، سخنگوی مجمع روحانیون مبارز در مصاحبه با همین خبرگزاری گفته که این مجمع درخواست مجوز برای تجمع و راهپیمایی را رسما به فرمانداری تهران و وزارت کشور ارسال کرده است.
مجیدانصاری تصریح کرده که نماینده رسمی این حزب سیاسی روز دوشنبه درخواست کتبی خود را به هر دو مرکز وزارت کشور در این خصوص ارائه و رسید دریافت کرده است.
رجا نیوز: چرا راهپیمایی جداگانه؟
در حالیکه طرفداران دولت بدون طی هیچگونه مراحل قانونی، هر زمان که بخواهند می توانند اقدام به راهپیمایی و تظاهرات کنند، سایت رجا نیوز، ارگان رسمی طرفداران دولت احمدی نژاد روز گذشته در مطلبی با عنوان “چرا اصلاحطلبان بر راهپیمایی جدا از عموم مردم اصرار دارند؟” خود را سخنگوی عموم مردم خوانده و از اصلاح طلبان و رهبران معترض به نتایج انتخابات انتقاد کرده است که چرا حاضر نیستند در راهپیمایی هایی که به گفته رجا نیوز از سوی “مردم” تشکیل می شود حضور یابند و تقاضای مجوز جداگانه می کنند.
این سایت همچنین با حمله به مجمع روحانیون مبارز و استناد به درخواست های متعدد این حزب در روزهای 25 و 30 خرداد برای راهپیمایی، که وزارت کشور به آنها جواب نداد و بر اثر حمله نیروهای بسیجی و لباس شخصی تعدادی از شهروندان در خیابان های تهران کشته شدند، می نویسد: “این پیشینه نامطلوب باعث شد که تردید پیش آمده درباره هدف مجمع روحانیون رنگ جدی تری به خود بگیرد، به ویژه اینکه یک سایت نزدیک به کروبی هم از قول شیخ اصلاحات خبر داد که او با مهندس میرحسین موسوی برای برپایی یک راهپیمایی به توافق رسیده است.”
این سایت نزدیک به دولت در ادامه شرط می گذارد و از مخالفان دولت دعوت می کند در تجمعاتی که از سوی “مردم حامی دولت” راه اندازی می شود شرکت کنند.
این سایت در پایان نتیجه می گیرد که “اگر چه تلاش اصلاح طلبان برای برگزاری راهپیمایی جدا از عموم مردم با هدف رهایی از زیر بار سنگین انتقادات گسترده، صورت میگیرد اما به اعتقاد برخی کارشناسان سیاسی، این درخواست علاوه بر اینکه قبول جدایی احزاب و سران اصلاح طلب از عموم ملت ایران است، که حتی می تواند کوششی برای احیای آشوب های پس از انتخابات هم باشد.”
کیهان: مگر شما خط امامی بودید؟
از سوی دیگر روزنامه کیهان در سرمقاله روز سه شنبه خود با حمله به اصلاح طلبان و ذکر جملاتی که به ادعای نویسنده از روزنامه های دوران اصلاحات استخراج شده، نوشت: “آقایانی که امروز به علت افشای چهره واقعی خود نسبت به پخش تصاویر اهانت به تمثال امام(ره) برمی آشوبند و فریاد وا اماما! سرداده و بیانیه صادر می کنند و اتفاقا نه در عمل بلکه در حرف تابلوی حفاظت و حراست از آثار و اندیشه های آن بزرگوار را یدک کشیده و سالهاست خود را یار امام جا زده اند! چرا طی سالهایی که آن همه علیه اندیشه های امام سمپاشی شد، دم برنیاوردند و سکوت کردند؟!”
نویسنده کیهان بدون اشاره به موضع گیری بنیاد نشر آثار آیت الله خمینی ادامه می دهد: “مشکل اصلی مردم انقلابی و فرزندان خمینی، پاره کردن عکس امام (ره) نیست- اگرچه از این اقدام زشت و نفرت انگیز خون به دل مردم و اشک بر چشمان آنها نشسته و بی صبرانه منتظر دستگیری و محاکمه عاملان اصلی این رخداد شوم هستند- بلکه مساله مردم با این جماعت، ضدیت آنان با «اندیشه و آرمان» امام راحل است.”
“حمید امیدی” نویسنده این سرمقاله در پایان با گره زدن این ماجرا به آیت الله خامنه ای، رهبر فعلی جمهوری اسلامی می آورد: “امروز قضیه و سیر جریانی که اهانت علیه انقلاب و ارکان نظام و امام و رهبری را به خیابانها و تجمعات کشانده، برای همه روشن شده است، حتی برای آنهایی که در اشتباه بودند. این جماعت نیز به رغم تذکرات خیرخواهانه و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، اصرار به تکرار خطاهای خود دارند و لجاجت هایی که به خرج داده اند باعث شده تا در دایره طراحی های جدید دشمنان اسلام و انقلاب قرار گیرند. هر چند که در برابر موج توفنده و غیرت دشمن شکن مردم انقلابی راه به جایی نبرده اند.”