سامناک آقایی
طی روزها اخیر سه نشریه دانشجوئی کردی در دانشگاه های شیراز، مازندران و کرمانشاه توقیف شدند. نشریه دانشجوئی کردی ـ فارسی “تریفه” در مازندران با شکایت استاندار مازندارن توقیف شد. در کرمانشاه نشریه “چرو” با فشار مستقیم نماینده نهاد رهبری در دانشگاه توقیف و لغو امتیاز و در دانشگاه شیراز نشریه ”وریا” به مدت یک سال توقیف شد. توقیف هر سه نشریه در کمتر از یک هفته اعتراض دانشجویان کرد را به همراه داشته است.
طبق اخبار منتشر شده در این خصوص، درروزهای اخیر و در ادامه اعمال فشار وجلوگیری های بیشتر از فعالیت های دانشجوئی در دانشگاه های مختلف کشور، دور دیگری از توقیف و لغو امتیاز نشریات دانشجوئی آغاز شده است.
در همین راستا طی روزهای گذشته ابتدا نشریه دانشجوئی “تریفه” که به دو زبان کردی و فارسی در دانشگاه مازندران منتشر می شد، با شکایت استاندار مازندران برای همیشه توقیف شد. علت شکایت استاندار مازندران از نشریه تریفه، درج مطلبی در محکومیت حمله ارتش ترکیه به کردستان عراق عنوان شده است. توقیف این نشریه موجب اعتراض دانشجویان کرد دانشگاه مازندران شده است.
توقیف نشریه تریفه در دانشگاه مازنداران همچنین اعتراض انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه را به دنبال داشت. انجمن اسلامی دانشگاه مازندران شکایت استاندار از نشریه تریفه را دخالت در دانشگاه دانسته است. دبیر انجمن اسلامی این دانشگاه به خبرنامه امیر کبیر در این باره می گوید: “مدیریت بدون اقتدار دانشگاه، راه را برای دخالت های هر فرد و نهادی در دانشگاه باز گذاشته است که محدود به مقام اول استان نمی شود. نهاد های جزیی همچون ستاد اجرایی امر به معروف مازندران هم در ماههای اخیر در دانشگاه به انحای مختلف دخالت و با حراست دانشگاه همکاری کرده است.”
رضا عرب دبیر انجمن اسلامی دانشگاه مازندران در ادامه صحبت های خود در خصوص دخالت های متعدد برخی نهادها در دانشگاه می گوید: “ریاست حراست دانشگاه فاقد تجربه ی مدیریتی کافی برای اداره ی حراست است و جز با حمایت های نهادهای بیرون دانشگاه ریاست وی در این مسند امکان پذیر نیست. از نگاه انجمن اسلامی ، شخصی که دانشجو را مشتی فاسد در لباس دانشگاهی می خواند، فاقد صلاحیت لازم برای حراست از دانشگاه و دانشجو است.“
در دانشگاه شیراز هم که طی سه ماه اخیر برخوردهای کم سابقه ای با فعالین دانشجوئی و انجمن های اسلامی دانشجویان، از سوی کمیته های انضباطی، حراست ها و سایر نهادها دولتی صورت گرفته است، نیز تنها نشریه کردی دانشجویان کرد این دانشگاه به نام “وریا” به مدت یک سال توقیف شد. علت توقیف این نشریه دانشجوئی انتقاد از عملکرد ریاست دانشگاه و همچنین انتقاد صریح از مجموعه دولت نهم بیان شده است.
از سوی دیگر در دانشگاه رازی کرمانشاه نشریه دانشجوئی “چرو” با شکایت مسئول امور فرهنگی دانشگاه و حراست و فشار مستقیم نماینده نهاد رهبری در این دانشگاه توقیف و لغو مجوز شد. در دانشگاه رازی کرمانشاه پیش از این دو نشریه دیگر کردی به نام های “طاق بوستان” و “ایرانشهر” توقیف شده بودند. همچنین قبل از این در ادامه ممانعت از فعالیت های دانشجوئی، از ادامه فعالیت انجمن های اسلامی دانشجویان دانشگاه رازی جلوگیری شده بود که مسئولان دانشگاه اجازه از سرگیری فعالیت این انجمن اسلامی را نمی دهند.