میرحسین موسوی و مهدی کروبی از ”تضعیف نهاد قانونگذاری و هجمه و قشون کشی به مجلس” به شدت انتقاد کردند. براساسی گزارش سایت های کلمه و سحام نیوز، که دیدگاههای میرحسین موسوی و مهدی کروبی را بازتاب می دهند، این دو روز گذشته طی دیداری با هم، از عدم صدور مجوز راهپیمایی برای معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری دهم ، و در عین حال سکوت حکومت در برابر حمله کنندگان به مجلس و دفتر مراجع تقلید در قم انتقاد کردند.
موسوی و کروبی با اشاره به تجمع مخالفان مدیریت فعلی دانشگاه آزاد اسلامی، از این تجمع که در آن شعار های تندی علیه مجلس و رئیس آن، داده شد، به عنوان “هجمه و قشون کشی” به مجلس یاد و اعلام کرده اند: “مطابق قانون اساسی اعمال قوه مقننه از طریق مجلس شورای اسلامی است و این مجلس در عموم مسایل در حدود مقرر قانون اساسی میتواند به وضع قانون مبادرت کند اما عده ای حتی جایگاه این مجلس که شرائط انتخاب شوندگان و انتخاب کنندگان در آن رعایت نگردیده را بر نمی تابند.”
مجلس شورای اسلامی روز یکشنبه، طرح “حمایت از تأسیس و تقویت موسسات و مراکز آموزش عالی غیر دولتی” را تصویب کرد که به موجب آن دانشگاه آزاد اجازه پیدا میکرد اموال خود را وقف کند.
این طرح با مخالفت حامیان دولت احمدی نژاد مواجه شد و تعدادی از تشکلهای حامی احمدی نژاد با تجمع در مقابل مجلس تهدید کردند که اگر نمایندگان از تصمیم خود کوتاه نیایند مجلس را به توپ خواهند بست.موسوی و کروبی با اشاره به این تجمع گفته اند که حکومت، خواست قانونی و مشروع مردم در برگزاری راهپیمایی سکوت را رد می کند اما در مقابل، عده ای سازمان یافته و در کمال امنیت به هر کس و هر کجا که می خواهند حمله می کنند.
آنها از همگان خواسته اند “در مقابل این گونه رفتارها که جایگاه نهاد قانونگذاری و اختیار نمایندگان را سلب می کند، موضع بگیرند و به قانون گریزان اجازه ندهند با چنین شیوه هایی مقاصد نامشروع خود را پیش ببرند.”
به گفته موسوی و کروبی، “اگر توسل به قانون گریزان و متجاوزان به یک قاعده نامبارک تبدیل گردد، دیگر حرمتی برای اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی باقی نخواهد ماند و این امر گزینش بردار نخواهد بود. امروز نه تنها مردم و معترضین به تقلب بلکه بیت امام، مراجع گرانقدر شیعه و حتی مجلس شورای اسلامی هم از اینگونه رفتارهای مذبوحانه در امان نیستند.”
موسوی و کروبی، همچنین حمله به دفاتر آیت الله صانعی و مرحوم منتظری را سازماندهی شده، کم نظیر و تحت حمایت بخشی از حاکمیت خوانده و اهانت های متعدد برخی از روزنامه های وابسته به قدرت را زمینه ساز چنین اقداماتی دانسته اند.
آنها گفته اند: “مقامات قضایی به جای پیگیری قضایی متجاوزان، اقدام به پلمپ دفتر مرحوم آیت اله منتظری کردند که نشان از هماهنگی بین پیاده نظام و برخی از مقامات در جسارت به ساحت مرجعیت دارد.”