محبوبه نیکنهاد
انتشار اطلاعیهای با امضای “شورای هماهنگی نیروهای انقلاب” که در آن از حضور احمدینژاد به عنوان نامزد انتخابات آینده حمایت شده است، خشم محافظهکاران را برانگیخت و به تکذیب این اطلاعیه و متهم شدن حامیان احمدینژاد به جعل عنوان منجر شد.
مراسم افطاری گروهی از حامیان احمدینژاد که شامگاه روز شنبه توسط “شورای هماهنگی استان تهران” به یک جلسه مذهبی با سخنرانی مرتضی آقاتهرانی دعوت شده بودند، از سوی برگزارکنندگان آن تبدیل به یک جلسه سیاسی و انتخاباتی با موضوع اعلام حمایت از احمدینژاد برای انتخابات بعدی ریاستجمهوری شد و به سرعت از سوی رسانهها و مطبوعات این طیف نیز پوشش داده شد.
در این جلسه فردی به نام “محمد لاریجانی” با عنوان “رئیس هیئت اجرایی شورای هماهنگی نیروهای انقلاب اسلامی” به سخنرانی درباره لزوم تداوم فعالیت این شورا پرداخت و بر لزوم بسیج نیروها برای حمایت از رئیسجمهوری فعلی در انتخابات دهم تاکید کرد. شخص دیگری به نام محمدی هم بیانیه این تشکل را که در آن با اشاره به سخنان اخیر رهبر جمهوری اسلامی، از احمدینژاد به عنوان “رئیسجمهور بسیجی” حمایت شده است، قرائت کرد.
همچنین مرتضی آقاتهرانی، استاد اخلاق هیات دولت و راهیافته تهران به مجلس هشتم، در سخنانی گفت: “در انتخابات باید به «اصلح» رای داد… عبور از احمدینژاد بیمبنا و بیپایه است. صداهایی از جبهه اصلاحات بلند می شود نه جبهه اصولگرایان. که معانی اصولگرایی درک شود و با سخنان مقام معظم رهبری سنجیده شود میبینیم که اصل چنین ادعایی غلط است، چرا که اگر کسی اصولگرای واقعی باشد تا آخر اصولگرا خواهد ماند.“
سوء استفاده از یک عنوان قدیمی
روزنامه ایران و سایتهای حامی دولت نهم گزارش این جلسه را با عنوان “حمایت همه جانبه شورای هماهنگی نیروهای انقلاب از کاندیداتوری احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری دهم” پوشش دادند؛ اما استفاده از این عنوان باعث اعتراض محافظهکاران شد که عنوان شورای هماهنگی نیروهای انقلاب را از آن خود میدانند و معتقدند حامیان احمدینژاد از این عنوان سوء استفاده کردهاند.
جالب اینجاست که رسانههای جناح دولتی ادعا کردهاند که محوریت شورای هماهنگی که هماکنون از احمدینژاد حمایت کرده، با محمدرضا باهنر است. اما مسئول دفتر باهنر دیروز در گفتوگو با خبرگزاریها، اقدام حامیان دولت را غیراخلاقی خواند و به آن اعتراض کرد.
امیر مقدم با تکذیب “محوریت مهندس باهنر در شورای هماهنگی نیروهای انقلاب به شکلی که الان اعلام موجودیت کردند”، به سابقه این شورا و تلاشهای ناطق نوری و باهنر برای تشکیل آن در سالهای گذشته اشاره و خاطرنشان کرد که: “فعالیت شورای هماهنگی نیروهای انقلاب از مدتها پیش متوقف شده و هماکنون به دلیل فعال نبودن جلساتی هم ندارد.“
محمدنبی حبیبی، دبیرکل موتلفه هم در گفتوگو با ایسنا درباره اعضای شورای هماهنگی که از احمدینژاد حمایت کرده اند، آنها را کسانی دانست که “در مناطق تهران شورای هماهنگی را تشکیل داده بودند، موقعیت و موجودیت خود را حفظ کردند و در واقع قسمتی از فعالیتهای جمعی را در تهران ادامه دادند.“
وی با بیان اینکه آنها حق دارند درباره انتخابات نظر بدهند، در عین حال خواستار ثبت و رسمی شدن این گروه شد و با تعبیری کنایهآمیز، تصمیمگیری درباره حرکت یا عدم حرکت در چارچوب وحدت اصولگرایان را نیز بسته به خواست و از اختیارات اعضای شورای هماهنگی جدید دانست.
این در حالی است که در اطلاعیه منتسب به شورای هماهنگی و بر اساس اظهارات مسئولان ادعایی آن، به سابقه فعالیت این شورا به عنوان محور وحدت اصولگرایان اشاره شده و حاضران در جلسه اخیر به نام این گروه نیز تاکید کردهاند که احمدینژاد باید نامزد اجماعی و نهایی اصولگرایان باشد.
با این حال حبیبی تصریح کرد: “به نظر من شورای هماهنگی به عنوان یک تشکل حق دارد نظر دهد، اما اینکه این نظرات تحقق پیدا خواهد کرد یا نه در انتخابات ریاستجمهوری مشخص خواهد شد و از هماکنون نمیشود پیشبینی خاصی برای تحقق قطعی نظرات یک تشکل ارائه کرد.“
اما دو ساعت پس از مصاحبه دبیرکل موتلفه با ایسنا، شخصی به نام “علی اسفندیاری” و با عنوان “دبیر شورای هماهنگی نیروهای انقلاب” به خبرگزاری مهر توضیح داد که اطلاعیه اخیر مربوط به “شورای هماهنگی نیروهای انقلاب مناطق 30 گانه تهران” است و این گروه قصد جدایی از روند وحدت اصولگرایان را ندارند. با این حال او همچنان بر قطعی بودن نامزدی احمدینژاد تاکید کرد و اعلام این موضوع را مغایر با اجماع اصولگرایان ندانست.
در این میان، دبیرکل جمعیت ایثارگران که احمدینژاد هم پیشتر در آن عضویت داشت، به بحثهای انتخاباتی اصولگرایان وارد شد و اعلام کاندیدا در شرایط فعلی را باعث تضعیف احمدینژاد دانست.
حسین فدایی گفت: “اخیرا جلساتی را با احزاب اصولگرا داشتهایم اما هنوز به جمع بندی نرسیدهایم. در این جلسات به آسیبشناسی داخل جبهه اصولگرایان و تحلیل از شرایط موجود و چشماندازمان نسبت به انتخابات ریاستجمهوری آینده پرداختیم. تا زمانی که در سازوکار رسیدن به تفاهم و مصداق به جمعبندی مشخص نرسیدهایم، اعلام کاندیدا از سوی اصولگرایان و تضعیف احمدینژاد را درست نمیدانیم.“