مجلس شورای اسلامی روز گذشته در حالی به بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی محمود احمدی نژاد پرداخت که گروهی از حامیان دولت، در مواجهه با افشاگری های مربوط به سوابق کاری و شخصی وزرای پیشنهادی می کوشیدند منتقدان را متقاعد کنند که رهبر نظام مایل است که این افراد رای بیاورند.
در جلسه روز چهارشنبه مجلس علی مطهری، نماینده تهران در نطقی که در موافقت با وزارت کامران دانشجو ایراد کرد گفت: به این حرفهایی که گفته می شود رهبری گفته اند به فلانی رای بدهید یا ندهید توجه نکنید. چون فلسفه وجودی مجلس را از بین می برد. البته مگر اینکه صدایشان را بشنویم یا دست نوشته ایشان را ببینیم.
در عین حال نوروزی، یکی دیگر از موافقان وزارت دانشجو نیز اعلام کرد که ما نیازی به نوشته رهبری نداریم: “از تو به یک اشاره از ما به سر دویدن”.
بر اساس گزارش سایت پارلمان نیوز این بحث ها اعتراض مصباحی مقدم ، نماینده مجلس و عضو جامعه روحانیت را به دنبال داشت. به طوری که وی گفت: گویا ما اینجا بیهوده بررسی میکنیم و وقت خود را درباره بررسی و موافقت و مخالفت تلف میکنیم. نمایندگان محترم که در بحث مخالف و موافق بررسیهای زیادی را برای سوابق علمی و مدیریتی و کارآمدی کاندیداهای وزارتخانهها انجام میدهند که این امر برای دست یافتن به حجت در رای دادن به آنهاست. برای اینکه برای رسانهها خوراک تهیه نکرده باشیم نباید از شان مجلس کوتاه بیاییم.
موضع لاریجانی به نفع دولت
برخلاف روزهای اول و دوم بررسی دولت احمدی نژاد که رییس مجلس سعی داشت به صورت مشخص به نفع یا ضرر دولت سخن نگوید، وی در جلسه دیروز بررسی رای اعتماد به صورت محسوس به دفاع از دولت دهم و نمایندگان حامی دولت پرداخت.
لاریجانی در جلسه روز سه شنبه مجلس ضمن رد شایعات پرداخت کمک صدمیلیونی به نمایندگان جهت تجهیز مساجد، با انتقاد از سخنان مخالف وزیر راه، از رایزنی نمایندگان با بهبهانی جهت دریافت بودجه برای پروژه های محلی هنگام رای اعتماد دفاع کرد و در واکنشی جداگانه به دفاع از مدرک تحصیلی کامران دانشجو پرداخت. این در حالی است که منتقدان دانشجو، تاکید دارند که ادعای قبلی وی در مورد دریافت مدرک دکترا از دانشگاه منچستر دروغ بوده است.
دانشجو مزد انتخابات 22 خرداد را می گیرد
روز گذشته مجلس شورای اسلامی ، صلاحیت شش وزیر پیشنهادی دیگر را بررسی کرد و امروز با بررسی صلاحیت وزرای نقت و نیرو، رایگیری درباره صلاحیت ۲۱ وزیر کابینه را در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.
نمایندگان مجلس دیروز صلاحیت وزرای پیشنهادی صنایع، علوم، ارشاد، کار، کشور و مسکن را بررسی کردند که وزیر پیشنهادی برای وزارت مسکن هیچ مخالفی نداشت.
وزرای پیشنهادی برای دو وزارتخانه علوم و کشور از چالش برانگیز ترین وزرای پیشنهادی در صحن علنی مجلس بودند. چنانچه امین شعبانی، عضو فراکسیون خط امام مجلس با طرح این سوال که آیا قرار است پاداش انتخابات را در دانشگاهها پرداخت کنیم؟ اعلام کرد: از نظر افکارعمومی، آقای دانشجو به عنوان رئیس ستاد انتخابات ریاستجمهوری خوب عمل نکرده است و باید فردی انتخاب میشد که مورد قبول روشنفکران و فرهیختگان باشد. او پرسید: این چه حکمتی است که در آستانه سال تحصیلی جدید یک فرد سیاسی برای وزارت علوم معرفی میشود؟ آیا پاداش انتخابات باید از محل دانشگاه پرداخت شود؟
شعبانی در ادامه خطاب به دانشجو گفت: آیا در جایگاه معاونت سیاسی امنیتی وزارت کشور در زمان حوادث کوی دانشگاه در قبال دانشگاه و دانشگاهیان احساس مسوولیت داشتید و چرا سکوت کردید؟ در صورت انتخاب آیا تضمینی برای این که حوادث اخیر در دانشگاهها مجددا اتفاق نیفتد وجود دارد؟ آیا همچنان سکوت میکنید؟ حسن تأمینی لیچانی، نماینده رشت نیز در مخالفت با کامران دانشجو گفت که سابقه سیاسی وی در آینده کاری در وزارت علوم تاثیرگذار خواهد بود.
در واکنشی جداگانه، محمد قسیم عثمانی ، عضو فراکسیون اقلیت خط امام مجلس در مخالفت با دانشجو اظهار داشت: زخم حوادث حاصل از کوی دانشگاه و برخوردهای غیر قانونی و بعضا غیر انسانی با دانشجویان که دل رهبر عزیز را هم به دردآورده است هنوز التیام نیافته است و آیا انتخاب دانشجو به عنوان وزیر علوم مرهمی بر زخمهاست یا پاشیدن نمکی بر آنها؟
نماینده بوکان با اشاره به برنامههای ارائه شده از سوی وزیر پیشنهادی علوم تصریح کرد: متاسفانه در برنامه وزیر پیشنهادی علوم به این اجحاف در حق دانشجویان و وضعیت پرونده دانشجویان ستاره دار اشارهای نشده است.
عثمانی ادامه داد: آیا انتخاب دانشجو فضای رفع شبهه را ایجاد میکند یا فضای تشدید شبهه را؟ آیا اکنون باید فضای رفع شبهه را رونق بخشیم یا فضای تشدید آن را؟ گذشت زمان، روشنگریها و سایر اتفاقات پس از انتخابات به آرامی جو و فضای عمومی جامعه درباره دانشگاهها کمک کرده است، آیا انتخاب وی آرامش موجود را تداوم میدهد یا آن را مخدوش میکند
نماینده بوکان خاطر نشان کرد: آیا مناسب است فردی که به عنوان حامی و معاون کردان انجام وظیفه کرده است بر صدر وزارت علوم بنشیند؟
نظامی حق کار سیاسی ندارد
وزیر پیشنهادی وزارت کشور، دیگر وزیر معرفی شده ای بود که مخالفان زیادی را در مجلس داشت. مخالفان نجار معتقدند او فردی نظامی است و باید از سیاست دوری کند. سید رضا اکرمی ، نماینده تهران در این زمینه با بیان اینکه حیطه مسوولیت های وزارت کشور از زایمان خانم خانه و شناسنامه آغاز میشود و تا گورستان بهشتزهرا هم ادامه پیدا میکند گفت: یک نظامی تا زمانی که نظامی است به صحنه سیاست ممنوعالورود است اما الان همین نظامی میخواهد مجری امور سیاسی و برگزاری انتخابات شود.
او افزود: متاسفانه وزارت کشور در چهار سال گذشته آسیب جدی دید چرا که سه وزیر عوض کرد و 100 روز هم یک سرپرست داشت و پس از انتخابات هم شاهد التهابات بسیاری بود و نجار باید ببیند که میتواند این مشکلات را حل کند یا نه.
اما محسن کوهکن، نماینده تهران در مجلس در موافقت با وزارت نجار صحبت کرده و خطاب به اکرمی گفت:جوری درباره نظامیها صحبت میکنید که گویی در 500 سال پیش هستیم و نظامی فردی است که دارای بازوان قوی است، در حالی که شما بهتر از من میدانید که امروز بنیاد فعالیتهای نظامی به دست کسانی نیست که لباس میپوشند و در خط مقدم هستند، بلکه اتاقهای فکر است و آقای نجار نیز جزئی از این اتاق فکر هستند. همچنین شما به سیاسی شدن اشاره میکنید که آیا خوب است به کسانی اشاره کنیم و آنها را کالبد شکافی کنیم که بعد از انقلاب وارد وزارت کشور شدند و خیلی هم سیاسی بودند.
فردا مجلس شورای اسلامی در حالی تشکسل جلسه میدهد که نمایندگان مجلس باید به وزرای پیشنهادی احمدی نژاد رای مثبت یا منفی بدهند. هر وزیری که رای اعتماد نگیرد رئیس جمهوری سه ماه فرصت دارد تا شخص دیگری را به جای او معرفی کند.