محمود احمدینژاد، درگیر سومین شکایت از خود در مجلس٬ جلسه هیات نظارت بر قانون اساسی را با وجود مخالفت شورای نگهبان تشکیل داد و در همین حال دبیرکل حزب موتلفه٬ به نقل از ایتالله مصباح یزدی گفت “اگر حمایت از آقای احمدینژاد مستلزم ترویج مشایی میشود، حمایت از احمدینژاد حرام است”.
نخستین جلسه هیات نظارت بر قانون اساسی در حالی تشکیل شده که پیش از این شورای نگهبان٬ آن را خلاف قانون اساسی دانسته بود اما احمدینژاد با بیاعتنایی نسبت به نظر شورای نگهبان٬ نخستین جلسه این هیات را تشکیل و بر “صیانت” از قانون اساسی تاکید کرده بود.
هیات نظارت بر قانون اساسی، برای نخستین بار توسط سیدمحمد خاتمی ایجاد شده بود، اما همزمان با به قدرت رسیدن محمود احمدینژاد و در زمسنتان آن سال، این هیات منحل شد.
در آن زمان غلامحسین الهام سخنگوی دولت درباره دلیل انحلال این هیات گفته بود: “دولت در اجرای قانون اساسی نیازمند چنین هیاتی نیست. دولت از هر ظرفیتی برای انجام وظایف خود در اجرای قانون اساسی استفاده میکند اما این منوط به هیات خاصی نیست”.
احمدینژاد اما چندی اعلام کرده بود که “زمانی برداشت بنده این بود که نیازی به وجود این هیات نیست اما امروز به این نتیجه رسیدهام که وجود چنین هیاتی بسیار بسیار مورد نیاز و لازم است”.
این سخنان احمدینژاد اما، با واکنش شورای نگهبان مواجه شد. عباسعلی کدخدایی، سخنگوی این شورا، در اینباره گفت: “نظر شورای نگهبان همان نظری است در رابطه با تشکیل چنین هیاتی از سوی یکی از روسای جمهور اعلام شد و شورای نگهبان با چنین کاری مخالفت کرد، لذا این نظر به قوت خود باقی است”.
مخالفتهای پیدا و پنهان اصولگرایان اما به جایی نرسید و محمود احمدینژاد با صدور حکمی، محمدرضا رحیمی، ابراهیم عزیزی، فاطمه بداغی که هر سه معاون وی هستند را در کنار محمدعلی حجازی، میرتاجالدینی، مرتضی بختیاری، محمدحسین احمدی شاهرودی، سید فضلالله موسوی، احمد موسوی، قاسم شعبانی و احمد علیزاده به عنوان اعضای این هیات منصوب کرد.
در حکم محمود احمدینژاد درباره وظایف و ماموریتهای این هیات به “نظارت بر حسن اجرای اصول قانون اساسی و گزارش موارد عدم اجرای آن به رییس جمهور”، “آسیب شناسی موارد عدول از اجرای قانون اساسی اعم از مرحله وضع یا اجرای قوانین و مقررات و ارائه راهکارها و پیشنهادات لازم برای رفع آنها” اشاره شده بود.
مخالفت شورای نگهبان با احیای مجدد این هیات، باعث شد تا علیاکبر جوانفکر، مشاور احمدینژاد به اظهارنظر در اینباره بپردازد.
وی در یک نشست خبری در محل روزنامه ایران، در اینباره گفته بود: “تشکیل هیات نظارت بر اجرای قانون اساسی ربطی به شورای نگهبان ندارد… در قانون اساسی این موضوع بیان شده است که بعد از رهبری رئیس جمهور شخص اول مملکت است و وظایف شورای نگهبان نیز در قانون اساسی در حوزه ای خاص مشخص شده است که حتی رئیس جمهور می تواند بر آن نظارت کند”.
احمدینژاد خود نیز در اینباره گفته بود: “طبق قانون اساسی، رئیس جمهور باید بر تمام دستگاهها نظارت داشته باشد و این که عدهای عنوان میکنند که رئیسجمهور فقط در قوه مجریه ناظر بر حسن اجرای قانون اساسی است، تفسیر غلطی است”.
اما اصولگرایان به شدت با اقدام دولت برای این کار مخالفت کردهاندو آنها دلیل این کار را “فرار از سوال مجلس” و یا درست کردن توجیه برای “اقدامات غیرقانونی دولت” مینامند.
احمدینژاد در روزهای گذشته تحت فشار مجلس قرار گرفته است. نمایندگان مجلس برای سومین بار از وی شکایت کردهاند و در صورت رای آوردن این شکایت در صحن علنی مجلس٬ مقدمات استیضاح وی نیز فراهم میشود.
این اتفاقات در حالی میافتد که وی پس از خانهنشینی یازده روزه در سال گذشته حمایت برخی از متحدان قدیمی خود را از دست داده است.
آیتالله مصباح یزدی٬ از روحانیون حامی وی٬ در سخنانی که توسط دبیرکل حزب موتلفه٬ محمدنبی حبیبی٬ نقل شده٬ “حمایت از احمدینژاد” را در صورتی که باعث “ترویج رحیممشایی” شود٬ “حرام” دانسته بود.
وی با اشاره به دو دوم انتخابات مجلس نهم٬ گفته است: “آیت الله مصباح در خصوص قهر رئیس جمهوری در سال گذشته فرموده بودند که اگر حمایت از آقای احمدی نژاد مستلزم ترویج مشایی می شود، حمایت از احمدی نژاد حرام است. الان جبهه پایداری پشتیبان آقای احمدی نژاد است، سوال ما از جبهه پایداری این است که مگر شما مرید آیت الله مصباح یزدی نیستید؟ مگر احمدی نژاد از مشایی حمایت نمی کند؟ احمدی نژاد منهای مشایی وجود ندارد و چرا شما حمایت خود را پنهان می کنید. در طول ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد اگر کسی با مشایی زاویه پیدا کند باید از ریاست جمهوری برود و این حمایت کامل وی از مشایی را نشان می دهد”.