لوئیس رنه برز، تامس مسینرنی و پل واللی
چرا دشمنان ما باید نگران باشند؟ ما رئیس جمهور جدیدی را انتخاب کرده ایم. او به منظور حمایت از هشدارهای بازدارنده به زیربنای محکم تحریم ها و تشویق ها نیاز خواهد داشت. در غیر این صورت، این احتمال وجود دارد که دشمنان حکومت ایران صرفا ً همه تهدیدهای آمریکا را عرض اندام دروغین یک تمدن ضعیف و رو به زوال تلقی کنند. در بررسی نهایی، باراک اوباما رئیس جمهور منتخب باید به سرعت یک دکترین استراتژیک همه جانبه، منسجم و به روز طراحی کند که بتوان از آن گزینه های سیاسی مؤثر و قابل قبولی را استخراج کرد و به مرحلۀ اجرا گذاشت. به علاوه، مدرنیزه کردن زرادخانۀ هسته ای ما و جان دادن تازه به همۀ قابلیت های هسته ای مان از دیگر اصلاحات ضروری است.
آمریکا همواره از دکترین استراتژیک، طرح های عملیاتی را استخراج کرده است. رئیس جمهور جدید ما با ضعف ها و آسیب های بی سابقه ای روبرو خواهد بود. آیا او باید اتکای آمریکا به منطق بازدارندگی را ادامه دهد؟ پاسخ این است که هرگونه دکترین استراتژیک به روز آمریکا باید دربرگیرندۀ عامل بازدارنده باشد. در آینده خطرات اجتناب ناپذیر جدیدی وجود خواهند داشت که احتمالا ً مستلزم “دفاع از خویشتن” خواهند بود. جایی که تعقل نمی تواند وجود داشته باشد و تأثیر دفاعی موشک بالیستیک نیز کم باشد، تنها جایگزین قالب های بازدارندۀ آمریکا می تواند تسلیم و شکست باشد.
اگر به هر دلیلی به ایران اجازۀ “هسته ای شدن” داده شود، دکترین جدید طراحی شدۀ ما باید گزینه های عملی و قابل قبولی را برای همزیستی با ایران شناسایی کند. این گزینه ها مستلزم درک دشمن از قدرت آمریکا و تمایل آمریکا برای استفاده از این قدرت خواهد بود. ما چگونه باید مانع ایران هسته ای شویم و از حملات مستقیم موشکی و پخش شدن سلاح های اتمی در میان نایبان تروریستی این کشور جلوگیری کنیم؟ آیا رئیس جمهور جدید ما باید اقدامات بیشتری در خصوص کمک به اپوزسیون ایران و قدرتمند کردن آن انجام دهد؟ با توجه به اینکه احمدی نژاد می گوید بزودی جهانی بدون آمریکا و اسرائیل وجود خواهد داشت، موضوع “بازدارندگی در برابر تروریسم هسته ای” پررنگ می شود و نمی توان آن را نادیده گرفت.
تهدید هسته ای شهرهای آمریکا می تواند از ناحیۀ خودروی سواری، کامیون و کشتی باشد. بنابراین، پدافند موشک بالیستیک در برابر این قبیل حملات زمینی هیچ کاربردی نخواهد داشت. آیا ما واقعا ً می توانیم ایران و سرسپردگان آن را متقاعد کنیم که هرگونه اقدام تروریستی هسته ای به نیابت از طرف تهران باعث برانگیختن اقدام تلافی جویانۀ هسته ای در برابر خود ایران خواهد شد؟ ما باید ایران را متقاعد کنیم، اما سیاست های معنادار و هدفمند تنها می توانند از یک دکترین استراتژیک به دقت مفهوم بندی شده توسط آمریکا نشأت بگیرند.
در نهایت اینکه، رئیس جمهور جدید ما باید با این قبیل استدلال ها که واشنگتن باید جهان بدون سلاح های اتمی را هدایت کند، کنار بیاید. شاید کشورها بتوانند ساعت هسته ای را به عقب برگردانند و محدودیت های مؤثری را بر گسترش فناوری های نابود کننده اعمال کنند. اما ما در چنین دنیایی زندگی نمی کنیم و عجز و ناتوانی آشکار در غیرهسته ای کردن واقعی کشورها به این معناست که ما ناگزیر خواهیم بود امنیت ملی خود را با گسترش سلاح های اتمی آشتی دهیم.
منبع: واشنگتن تایمز، 29 نوامبر