رد صلاحیت هدایتی، تکرار مزایده

بهروز صمدبیگی
بهروز صمدبیگی

» خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس باز هم به تعویق افتاد

یکی از خریداران پول را دیر واریز کرده بود، یکی دیر به جلسه مزایده رسید و «اهلیت» تنها خریدار باقیمانده هم تایید نشد تا مزایده باشگاه پرسپولیس مانند رقیبش استقلال به دور چهارم کشیده بشود. با این تفاوت که استقلال هنوز خریدار ندارد و به رغم ادعای سازمان خصوصی‌سازی مبنی بر بدهکار بودن حسین هدایتی، این خریدار جنجالی پرسپولیس مدعی‌ است هیچ مشکلی برای دراختیار گرفتن این باشگاه ندارد.

 

واگذاری صوری شرکت هدایتی به فرزندان

۲۹ اردیبهشت تاریخی است که برای مزایده چهارم استقلال و پرسپولیس تعیین شده و بنا به اعلام سازمان خصوصی‌سازی، مزایده از صفر برگزار خواهد شد یعنی همین خریداران فعلی هم می‌توانند تقاضای خود را تکرار کنند. به گفته میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی، رییس سازمان خصوصی‌سازی، بدهکار بودن حسین هدایتی دلیل رد “اهلیت” درخواست شرکت استیل آذین ایرانیان بوده است. این شرکت در ظاهر هیچ نشانی از حسین هدایتی ندارد اما دو تن از فرزندانش صاحب ۹۸ درصد سهام هستند و بخش عمده فعالیت‌های اقتصادی هدایتی از طریق همین شرکت انجام می‌شود. امیر عابدینی، یکی از مدیران سابق پرسپولیس و یکی از مدیران فعلی استیل آذین اما مدعی است که این شرکت هیچ بدهی ندارد و نمی‌توان بابت بدهی حسین هدایتی، درخواست استیل آذین را رد کرد.

این شرکت که سابقه فعالیت اقتصادی بسیاری در فوتبال دارد پس از اعلام رد درخواستش بیانیه‌ای منتشر کرده است. در این بیانیه آمده: “با طیب خاطر اعلام می دارد که شرکت استیل آذین ایرانیان (سهامی عام) به هیچ عنوان نه به صورت شخصیت حقوقی و نه اعضای محترم مجمع و سهامداران و مدیران به عنوان اشخاص حقیقی در این شرکت، کوچک ترین بدهی به سیستم بانکی یا چک برگشتی ندارند و کاملا اعلام می نماییم که سیستم شرکت آماده پذیرش حسابرسان دولتی نیز هست. لذا مسائل مطروحه در جلسه فوق الذکر قابل حل و فصل بوده و مستندات شفاف ما پاسخگوی ابهامات مطروحه خواهد بود. گرچه شاید ضرورت پیدا کند برای استیفای حقوق حقه خود، از طریق مراجع قانونی اقدامات عاجلی به عمل آوریم.”

شرکت بهنام پیشرو کیش هم که قیمت بالاتری پیشنهاد داده بود به دلیل چند ساعت تاخیر در واریز پول از گردونه خارج شد و حالا شانس این را دارد که در دور چهارم مزایده شرکت کند. این شرکت در انتشار بیانیه هم از رقیبش عقب نماند و اعلام کرد: “معتقدیم در چارچوب و قوانین و مقررات هیچ منعی برای برنده اعلام کردن این شرکت در مزایده نداشته و شرکت بهنام پیشرو کیش که به عنوان اسپانسر و حامی مالی پرسپولیس به رغم پرداخت مبلغی بالغ بر ۱۳ میلیارد تومان در ابتدای فصل جاری و پرداخت ۷۵۰ میلیون تومان در اسفند ماه سال ۱۳۹۳ به واسطه عدم پایبندی باشگاه به تعهدات خود متضرر شده و حتی قرارداد همکاری به طور یک جانبه فسخ شد این کم لطفی را نیز به جان می خرد و به تصمیم مسئولان محترم هیات عالی واگذاری، سازمان خصوصی سازی و دیگر مسئولان تصمیم گیرنده احترام گذاشته و برای حفظ آرامش، اخلاق مداری و پرهیز از هیاهو در خصوص تصمیمات اتخاذ و اعلام شده تمکین می کند.”

علیرضا معظمی‌نیا، سرمایه‌دار جنجالی هم که از ثروت افسانه‌ایش گفته بود از خرید باشگاه پرسپولیس انصراف داده و دور چهارم مزایده احتمالا بین استیل آذین و بهنام پیشرو برگزار خواهد شد. هرچند حسین هدایتی مدت‌هاست وعده می‌دهد مالک آینده پرسپولیس خود اوست و سرمربی فعلی پرسپولیس هم با نظر و کمک مالی او انتخاب شده است.

مصطفی ‌هاشمی‌طبا، رئیس اسبق سازمان تربیت‌بدنی یکی از منتقدان قدیمی این شکل واگذاری است. او پس از منتفی شدن دور سوم مزایده به روزنامه شهروند گفته است: “استقلال و پرسپولیس موسسه‌هایی ورشکسته هستند که باید منحل و بعد پرداخت بدهی‌شان واگذار شوند. حالا دوستان گفته‌اند فقط قرار است برند ۲ باشگاه به فروش برسد اما اینها تماما راه‌های غیرقانونی است. حتی با همین راه‌های غیرقانونی نیز می‌بینید که نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود و بعد از ۳ مزایده همه بلاتکلیف هستند. این‌که گفته می‌شود باید صلاحیت و اهلیت خریدار بررسی شود نیز برایم جای تعجب دارد چون صلاحیت فنی پاکت‌ها را که باید قبل از باز کردن آنها بیازمایند.”

اما از سوی دیگر تکلیف دو باشگاه پرطرفدار استقلال و پرسپولیس به همین مزایده پر حرف و حدیث گره خورده است.

 

هدایتی کیست و چرا این همه هزینه می‌کند؟

 در برنامه ۹۰ دوشنبه شب، دو رقم به عنوان شنیده‌ها در مورد میزان بدهکاری حسین هدایتی اعلام شد که هیچ کدام از سوی رییس سازمان خصوصی‌سازی تایید نشد، ۲۰۰ میلیارد تومان و هزار میلیارد تومان. رییس سازمان خصوصی‌سازی عنوان کرد که واگذاری ۹۸ درصد سهام شرکت هدایتی به فرزندان زیر ۲۱ سالش با این حجم بدهی، برای هیچ عقل نرمالی قابل پذیرش نیست. با این حال او ابراز امیدواری کرد که این مشکل تا ۲۹ اردیبهشت برطرف شود. مشخص نیست که این مشکل بدون پرداخت بدهکاری گزاف هدایتی چگونه امکان پذیر است و این مساله بار دیگر به ابهامات درباره میلیاردر جنجالی که به عابر بانک فوتبال مشهور شده، افزوده است.

حسین هدایتی دولابی، سرمایه‌داری است که سال‌هاست در فوتبال هزینه می‌کند و جز ناکامی دستاوردی نداشته اما همچنان از علاقه‌اش به فوتبال می‌گوید و در این حوزه حضوری فعال دارد. او با خرید امتیاز باشگاه اکباتان در دسته یک فوتبال ایران و تغییر نام به استیل آذین وارد فوتبال شد. او با صرف هزینه‌ای چندین میلیاردی و چندین برابر تیم‌های لیگ برتری در سال ۱۳۸۶ موفقیتی به دست نیاورد و تیمش با تعویض چند سرمربی نتوانست به لیگ برتر صعود کند.

هدایتی پله‌های ترقی را خیلی زود طی کرد و یک سال بعد با اتکا به سرمایه‌اش به عنوان رییس هیات مدیره باشگاه پرسپولیس انتخاب شد. استیل آذین در تمام این سال‌ها با وجود هزینه‌های گزاف کوچکترین موفقیتی به دست نیاورد و هدایتی را به فکر خرید باشگاه‌های دیگری در ایران انداخت. خرید ملوان بندرانزلی و گهر درود از جمله دیگر سرمایه‌گذاری‌های فوتبالی هدایتی بود که آنها هم به جایی نرسید.

این سرمایه‌دار جنجالی بارها از خرید تیم‌های خارجی مانند نیوکاسل انگلیس و ختافه اسپانیا هم صحبت کرده و خود را به تیتر رسانه‌ها رسانده اما هیچ وقت معلوم نشد که سرنوشت این وعده‌ها چه شده است. حالا هم که با وجود بدهی‌های میلیاردی عزمش را برای خرید باشگاه پرسپولیس جزم کرده و شاید به زودی بار دیگر در راس این باشگاه پرطرفدار قرار بگیرد.