در حالی که پیش از این اعلام شده بود فرهاد دانشجو٬ رییس دانشگاه آزاد٬ از سمت خود برکنار شده است٬ این خبر از سوی وزارت علوم و همچنین مشاور حسن روحانی تکذیب شد.
خبرگزاری فارس پیش از این با انتشار خبری به نقل از “یک منبع نزدیک به هیات امنای دانشگاه آزاد” نوشته بود که “طی روزهای گذشته شش نفر از اعضای هیات امنای دانشگاه آزاد با تهیه صورتجلسه ای، فرهاد دانشجو را از ریاست دانشگاه آزاد عزل و حمید میرزاده عضو هیات امنای این دانشگاه را به سرپرستی آن منصوب کردند”.
به نوشتهی فارس٬ این تغییر در ریاست دانشگاه آزاد به دلیل “روی کار آمدن دولت جدید و وضعیت سیاسی جدید کشور و هماهنگی های بیشتر” صورت گرفته و اعضای هیات امنای دانشگاه آزاد زیر این حکم را امضا کردهاند.
با این حال٬ افرادی که به ادعای خبرگزاری فارس٬ این صورتجلسه را امضا کرده بودند٬ چنین خبری را تکذیب کردند. جعفر توفیقی - سرپرست وزارت علوم پیرامون این خبر گفته است: “چنین صورتجلسه ای اصلاً وجود خارجی ندارد و من چنین صورتجلسه ای نه دیده ام و نه امضا کرده ام. هرگونه بررسی در خصوص تغییر رئیس دانشگاه آزاد منوط به برگزاری جلسه هیأت امنا است”.
علاوه بر توفیقی٬ وزارت علوم نیز این مساله را تکذیب کرد و در بیانیهای آن را “ساختگی” خواند: “شتابزدگی ناشی از شوق جوسازی علیه وزارت علوم به اندازه ای بوده که سازندگان خبر فرصت نیافته اند با مطالعه اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامی دریابند که تغییر رئیس آن دانشگاه تابع ضوابط خاصی است و توسط هیات امنا انجام می گیرد و وزیر علوم نیز یکی از اعضای هیات امنای دانشگاه آزاد است”.
همزمان محمدرضا صادق٬ مشاور امور رسانهای روحانی٬ نیز این مساله را تکذیب کرد و گفت: “توفیقی اطلاعی درباره خبری که در خصوص عزل رییس دانشگاه آزاد در برخی رسانهها شده است، ندارد”.
حمید میرزاده -ـ عضو هیات امنای دانشگاه آزاد ـ- نیز به خبرگزاری مهر گفت که چنین صورت جلسهای از سوی هیات امنا ارسال نشده است.
همزمان وبسایت روزنو درباره این خبر٬ چنین نوشت: “خبر برکناری قریب الوقوع فرهاد دانشجو از سوی هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی به سرعت پخش شد و شاید هم به همان سرعت از سوی یاسر هاشمی تکذیب شد. یاسر هاشمی فرزند کوچک آیت الله هاشمی رفسنجانی است که به نیابت از سوی پدر برخی امور دانشگاه را پیگیری می کند. اما نگاهی گذرا به شیوه این خبرسازی از جنگ روانی حکایت دارد که هدفش به هیچ وجه دانشگاه آزاد نیست… اما واکنش زود هنگام نماینده آیت الله هاشمی باعث شد موج این خبر چندان فراگیر نشود”.
یاسر هاشمی٬ فرزند اکبر هاشمیرفسنجانی هم به مهر گفت: “تغییرات مدیریتی در دانشگاه آزاد در اختیار هیأت امنای دانشگاه آزاد است و در واقع هیات مذکور است که برای تغییر مدیریت تصمیم می گیرد. من فعلاً چنین دستور کاری در هیات امنای دانشگاه آزاد ندیدهام”.
این در حالی است که خبرگزاری فارس پس از انتشار این خبر٬ در گفتوگویی با زهره طبیبزاده٬ نماینده مجلس٬ به نقل از وی نوشت: “با توجه به اقدامات و مسئولیتهایی که اخیراً در رابطه با تحقیق و تفحص در دانشگاه آزاد بر عهده اینجانب بود، لذا از وضعیت نابسامان مدیریتی قبل از حضور فرهاد دانشجو در این دانشگاه به خوبی مطلعم… تا پیش از حضور دانشجو در دانشگاه آزاد، سیستم مدیریتی حاکم بر دانشگاه آزاد دیکتاتورمآبانه، غیر علمی و فاقد وجاهت قانونی در طول سالیان اخیر بود، بسیاری از بخشنامههای موجود در دانشگاه آزاد به هیچ عنوان با قوانین حاکم بر دانشگاههای کشور همخوانی نداشتند، بسیاری از استانداردهای علمی حاکم بر دانشگاههای کشور در حداقلترین میزان در شعب مختلف دانشگاه آزاد رعایت نمیشد… چنانچه باند سابق حاکم بر دانشگاه آزاد، عنان اختیار این دانشگاه را بار دیگر بر عهده گیرد، حاکمیت دو خاندان هاشمی و جاسبی همراه با احیای فساد مالی گذشته در اداره دانشگاه آزاد را شاهد خواهیم بود و متأسفانه شهریه دانشجویانی که بسیاری از آنان از طبقات کمبرخوردار و محروم جامعه هستند و به عنوان سرمایه دانشگاه آزاد فراهم آمده است، دوباره به تاراج خواهد رفت”.
فرهاد دانشجو٬ رییس دانشگاه آزاد٬ اما به خبر برکناری خود چنین واکنش نشان داد: “این اتفاق یک تغییر سیاسی است و من به عنوان یک چهره علمی ذیصلاح برای پاسخگویی به این سئوال نیستم… تغییر رئیس دانشگاه آزاد ربطی به تغییر دولت ها ندارد، همان طور که رئیس قبلی دانشگاه آزاد نیز در طول ۳۰ سال مدیریتش، دولت های متعددی را به خود دید… دلیل ندارد یک مجموعه ای که روی کار آمده دلیلی بر تغییر در دانشگاه آزاد اسلامی باشد. به نظر من دولت آقای روحانی بیش از دولت های قبلی روی دانشگاه آزاد حساسیت خواهد داشت”.