در شرایطی که “طرح امنیت اجتماعی” از عصر شنبه آغاز شده تا با زنانی که از “مانتوهای کوتاه و نامناسب” استفاده می کنند برخورد قانونی شود ، کمی آنسو تر از پایتخت دسته گل دیگری از مدیریت اخلاق گرا در جمهوری اسلامی ، در اتاق معاون دانشجویی دانشگاه زنجان روی داده است: دکتر حسن مددی ، معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه زنجان پس از احضار یکی از دانشجویان دختر این دانشگاه به کمیته انضباطی ، از او می خواهد برای خلاصی از کمیته انضباطی ، به خواسته بی شرمانه او تن دهد.
به نوشته خبرنامه امیرکبیر ، مددی تنها راه این دختر دانشجو برای جلوگیری از اخراج شدن از دانشگاه را پذیرش خواسته های شوم خود دانسته بود. پس از ادامه تهدیدهای معاونت دانشجویی، دانشجویان دانشگاه تصمیم گرفتند نقشه شوم دکتر مددی را فاش سازند. ساعت هفت بعد از ظهر روز گذشته این دانشجوی دختر در حالیکه یک ضبط صوت نیز با خود به همراه داشت، با معاون دانشجویی در دفتر وی قرار گذاشت و هنگامیکه معاون دانشگاه برای انجام این عمل ننگ آور در حال درآوردن پیراهنش بود دانشجویان به دفتر وی یورش بردند و ضمن جلوگیری از این عمل شرم آور از این اقدام فیلمبردای و پس از آن اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند.
فیلم این رسوایی را اینجا ببینید
این رسوایی ، اینک زمینه ساز اعتراض سراسری در دانشگاه زنجان شده است که طی آن صدها دانشجو خواستار استعفای رییس و معاون خطاکار دانشگاه شده اند. با این حال خبرگزاری برنا نیوز که به دولتیان نزدیک است در گزارشی از اعتراض دانشجویان ، به نقل از یک منبع آگاه نوشته است:“علت این تجمع را نمی دانیم البته شاید اتفاقی رخ داده باشد که ما از آن بی خبریم.“
و در این بی خبری بد نیست بدانیم که معاون دانشجویی دانشگاه زنجان نه تنها بسیاری از امور مهم دانشگاه را برعهده داشته و در تازه ترین اقدام چندی پیش “انجمن اسلامی این دانشگاه را منحل کرده” بلکه “اعطای وام دانشجویی” نیز به عهده اوست. شاید با بررسی بیشتر مشخص شود این مسوول، پیش از این نیز از مقام و جایگاه خود سوءاستفاده کرده است. طرفه آنکه مددی غیر از توزیع وام دانشجویان ، “مسوولیت ستاد حج دانشگاه زنجان” را نیز برعهده دارد و اگر دانشجویان و اساتید بخواهند به مکه متشرف شوند باید با نظر مساعد ایشان مواجه شوند ؛ و عجب کسی.
دیدن فیلم رسوایی این آقای مسوول در دانشگاه زنجان گویا دیگر چیز جدیدی نیست چه آنکه در ماههای اخیر از اینگونه خبرها زیاد شنیده ایم:
- رسوایی فرمانده نیروی انتظامی استان تهران به روایتی با شش زن برهنه
- بازداشت امیری ، دبیر ستاد انتخابات استانداری قزوین در ماشین خود با وضعی زننده
- رسوایی اخلاقی معاون وزارت علوم
- بازداشت یک استاد دانشگاه در دانشگاهی در گیلان
- تعرض یک مامور حراست دانشگاه سهند تبریز به یک دانشجوی دختر
- بازداشت خدادادی، نماینده ملکان استان آذربایجان غربی در مجلس هفتم، به اتهام جرایم اخلاقی
- بازداشت یک نماینده دیگر مجلس به اتهام تیر اندازی و سوءاستفاده اخلاقی
- افشای رسوایی اخلاقی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
باری ، در چنین شرایطی آنگونه که سردار احمد رضا رادان می گوید “پلیس مسوول” در اجرای طرح امنیت اجتماعی علاوه بر “برخورد با زنان دارای پوشش نامناسب” ، با پسرانی که “موهای خود را به صورتهای نامناسب و منحرف غربی درآوردهباشند” ، برخورد می کند.
جامعه اسلامی که در سی سال گذشته از سوی مسوولانش فقط ادعای اخلاق و اسلام در آن رواج داشته ، اینچنین آلوده به بی اخلاقی هایی شده است که جوامع آزاد نیز به اینگونه گرفتار آن نیستند. اگر هم باشند مانند همان است که فرماندار نیوریورک 24 ساعت پس از افشای رسوایی اخلاقی اش استعفا داد و یا دیگرانی که در مقابل افکار عمومی ، چاره ای جز عذرخواهی ، ندامت و کناره گیری از مصدر قدرت ندارند. حال آنکه چنان در پرونده های بالا ذکر شده دیدیم ، در ایران نه تنها اینگونه رفتار نمی شود بلکه به دلایلی چون “بهانه ندادن به دست دشمن” یا “جلوگیری از تضعیف مدیریت اسلامی” بخشی از نظام پشتوانه ای برای مدیر خطاکار می شود تا او عزل نشود و یا اگر عزل شد ، رسوا نشود.
رسوایی اخلاقی معاون دانشگاه زنجان نه اولین است و نه می توان آن را آخرین نامید اما آنچه اهمیت دارد این است که حکومت اسلامی باید تکلیف خود را با این تخلفات مهم مشخص کند چه آنکه این تخلفات نه از آستین دشمن هدایت شده اند و نه کار عوامل استکبار است. این اتفاقات ناشی از ناکارآمدی مدیریت اخلاقی نظامی است که سی سال است با استفاده از همه ابزار ها سعی در اسلامی کردن جامعه دارد.