به نظر میرسد شکست در انتخابات ریاستجمهوری٬ تنها ناکامی مصباحیزدی و یارانش در عرصه سیاسی ایران نبوده و با قرائت قریبالوقوع حادثه حمله به سخنرانی علی لاریجانی در شهر قم٬ آنها باید دومین شکست را نیز متحمل شوند.
رسانههای اصولگرا نوشتهاند که دلیل عدم قرائت این گزارش در صحن علنی مجلس ـ- با وجود آنکه در کمیسیون امنیت ملی مجلس قرائت شده -ـ وجود چند “نام خاص” در آن است. سایت عصر ایران٬ در همین زمینه نوشته است: “در این گزارش نام دو نماینده مجلس و رییس دفتر یکی از شخصیت های مشهور در شهر قم به عنوان عاملان و محرکان اصلی بر هم زدن سخنرانی علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی آمده است.همچنین بر اساس مستندات این گزارش مسئولان برخی نهادها در واقعه حمله به رییس مجلس در سخنرانی ۲۲ بهمن در قم نقش داشته اند”.
گزارش کمیته تحقیق و تفحص هفته گذشته در کمیسیون امنیت ملی مجلس قرائت شده است٬ اما کشمکشها درباره قرائت علنی آن در صحن مجلس همچنان ادامه دارد. نمایندگان نزدیک به جبهه پایداری از مخالفان قرائت این گزارش هستند و نسبت به عواقب این اقدام نیز هشدارهایی دادهاند. از موسسه امام خمینی٬ گروه پرتو و سپاه قم به عنوان سه نهاد دخیل در حمله به سخنرانی علی لاریجانی در قم نام برده میشود.
پیش از این علاءالدین بروجردی٬ رییس کمیسیون امنیت ملی٬ گفته بود که “کمیته تحقیق حادثه ۲۲ بهمن قم در یک کار دقیق و کارشناسی و با دیدار با مسئولان ردههای مختلف بهویژه مسئولان اطلاعاتی و امنیتی قم، شورای تأمین، مسئولان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مسئولان استانداری و همچنین مراجع گرانقدر تقلید، ریاست قوه قضائیه، معاون اول قوه قضائیه و وزیر اطلاعات به بررسی ابعاد این حادثه پرداختند”. منصور حقیقتپور، سیدحسین نقویحسینی و مهدی دواتگری اعضای هیأت ویژه تحقیق این حادثه بودند که این افراد در جلسه رسمی کمیسیون امنیت ملی تعیین شدند.
هفته گذشته حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی٬ در گفتوگویی با روزنامه اعتماد به نقش عواملی از سپاه قم٬ موسسه امامخمینی و موسسه پرتو در این حمله اشاره کرده بود: “اگر در گزارش آمد که یک فردی از سپاه، خطا کرده و به وظایف قانونی خود عمل نکرده، این جفای به سپاه و نهادهای انقلابی است؟ اگر در گزارش آمد که یکی از مسوولان سپاه یک استان تخلف کرده، جفا به سپاه پاسداران است؟ من از این نوع اظهارنظرها تعجب میکنم، مگر ما منطق نداریم؟ اگر خدای نکرده یک نماینده در مجلس خطا کرد و اعلام شد که این نماینده خطا کرده، این جفای به مجلس است یا خدمت به مجلس؟ اگر در یک نهاد انقلابی، یک غده سرطانی رشد کرد و فردی پیدا شد که از وظایف و اهداف آن نهاد انقلابی منحرف شد و فاصله گرفت، معرفی این فرد جفا به نهاد انقلابی است یا خدمت به این نهاد. ما معتقدیم اگر خطاکار معرفی نشود به آن نهاد خیانت کردهایم. اگر کسی دلسوز سپاه است باید کوچکترین خطا در این نهاد انقلابی را فریاد بزند و به همه اعلام کند. اینکه آدمهایی در سپاه پیدا شوند و به اهداف مقدس این نهاد خیانت بکنند، جفای به سپاه است. کسی که مسوولیت این کمیته را به عهده داشته، سردار سپاه است و عمرش را در سپاه گذرانده، حالا دلسوزی آقای کریمی قدوسی برای سپاه از ایشان بیشتر است؟… حضور و نقش برخی از اعضا و عناصر موسسه پرتو در این حادثه مسلم است ولی اگر کسی ادعا کند که کل حلقه پرتو در این حادثه نقش داشتهاند این قضاوت اشتباه است. چون حلقه پرتو شامل صدها نفر میشود و در این گزارش هم هیچوقت ادعا نشده که همه اعضای پرتو در این حادثه نقش داشتهاند. اما فعالیت برخی از اعضای پرتو در این بلوا و آشوب کاملا مسلم و اسناد و مدارکش هم کاملا متقن است”.
با این حال جواد کریمیقدوسی٬ نماینده مجلس و از اعضای جبهه پایداری٬ درباره این گزارش چنین گفته بود: “در گزارش مذکور افرادی را که اقدام به این کار کرده بودند آشوبگر معرفی کردند و اعلام داشتهاند نهادهای انقلابی که در طول این سالها همواره حافظ انقلاب و نظام بودهاند پشتوانه آشوبگران معرفی میکنند. در این گزارش مجموعهسپاه را در قم زیر سوال شدید بردند که جفای بزرگی به این نهاد است، زیرا سپاه از ابتدای انقلاب تمام مراسمها را مدیریت کرده و اگر ناامنی بوده برخورد کرده است… اگر قرار باشد این گزارش منتشر شود افراد دیگری هم هستند که حرفهای مهمتری برای گفتن دارند”.
منصور حقیقتپور٬ نایبرییس کمیسیون امنیت ملی و رییس این کمیته٬نیز در گفتوگو با خبرآنلاین - سایت نزدیک به علی لاریجانی - با اشاره به اینکه “گزارش اتفاقات ۲۲ بهمن شهر قم برای همیشه پرونده لباس شخصیها را می بندد”٬ گفته بود: “بیش از دو ماه است گزارش این پرونده نهایی شده است و مقداری ویرایش آن به طول انجامید و بیشتر از یک ماه است این گزارش به رئیس کمیسیون امنیت ملی تحویل شده و به زودی نتایج آن اعلام می شود… البته افرادی بودند که به ما توصیه می کردند دنبال موضوع خاصی نباشید و این کار سازماندهی شده نبوده است و هنر بزرگ ما این بود که تمامی دستگاه ها را مجاب کردیم که این اتفاق سازماندهی شده است”.
هفته گذشته مهدی دواتگری، عضو کمیسیون امنیت ملی در گفت و گویی با شرق اعلام کرد: “درباره قرائت چکیده گزارش در صحن علنی باید هیاترییسه و شخص آقای لاریجانی تصمیم بگیرند و البته مشورت کمیسیون امنیت نیز تاثیرگذار است… تمام اسامی مشخص است و غیرقابل انکار. حتی در پرونده هم نام برخی نمایندگان آمده و هم برخی از شخصیتهای متنفذ. اما این دلیل نمیشود و مصونیتی برای افراد به وجود نمیآورد. اینکه برخی بخواهند در لوای هر پوشش و لباسی کارهایی خلاف شأن و جایگاهشان انجام دهند. آنهایی که ماجرای قم را مدیریت کردند، بزرگترین خیانت را تحت لوای اسلام به کشور روا داشتند. تمام برگههای قطور حادثه قم در تایید همین ماجراست”.
در زمان وقوع این حادثه، سایت “خانه ملت” ارگان رسمی مجلس، جبهه پایداری را عامل اصلی وقوع این حادثه معرفی کرده و سخنرانی نمایندگانی چون حمید رسایی، مهدی کوچک زاده، روح الله حسینیان و سعد الله زارعی در جمع مستمعین کلاس های “بصیرت افزایی” را دلیل وقوع اصلی آن دانسته بود.
این سایت همچنین به نقش “پدر معنوی پایداری در ایجاد ذهنیت منفی در بین جوانان نا آگاه” اشاره کرده و از علیرضا پناهیان و مهدی طائب نیز به عنوان دیگر مقصران این حادثه نام برده بود. در همان زمان، مرتضی آقا تهرانی مستندات مجلس را “کذب” دانست و نقش جبهه پایداری را در این حادثه تکذیب کرد.
روز ۲۲ بهمن سال گذشته و هم زمان با سخنرانی احمدینژاد در تهران، علی لاریجانی نیز در شهر قم برای سخنرانی حضور پیدا کرد. سخنرانی رییس مجلس نهم اما با شعارهای برخی از حاضران نیمهتمام ماند و برخی از افراد اقدام به پرتاب کفش، مهر و نعلین به سمت وی کردند.
آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، چند روز بعد، به صراحت اعلام کرد که با آنچه در شهر قم و در حین سخنرانی علی لاریجانی رخ داده، مخالف است. وی اضافه کرد که پیش از این نیز به مسوولان جمهوری اسلامی نسبت به وقوع چنین اتفاقاتی هشدار داده است.
سایت مجلس، معترضان را “عدهای اندک” توصیف کرده و مدعی شده بود که این افراد “برای ایجاد آشوب از قبل ساماندهی شده بودند”. این سایت همچنین اقدام به انتشار عکسهایی از این افراد کرده بود، اما ایرنا – خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی - معترضان را “ولایتمدار” خوانده بود. ایلنا هم نوشته بود که صبح روز ۲۲ بهمن و پس از حضور لاریجانی در تظاهرات شهر قم، “جمعی از حامیان محمود احمدینژاد که در چهارراه شهدای قم پوسترهایی از محمود احمدینژاد و رهبر مقام معظم انقلاب با شعار “زنده باد بهار” و “تو به ما جرأت طوفان دادی” را به دست داشتند؛ به دنبال علی لاریجانی، شعارهای “لاریجانی بصیرت بصیرت” و “رئیس بیولایت نمیخواهیم” سردادند”.
حسین شریعتمداری، نماینده ولیفقیه در موسسه کیهان، خبر از آن داده بود که “بسیاری از برادرانی” که در ماجرای “اخلالگری روز ۲۲ بهمن شهر قم” به “اصل ماجرا” پی بردهاند٬ در “تماس با کیهان گفتهاند از اقدام دشمن پسند خود پشیمانند”. شریعتمداری به نقل از این افراد نوشته بود: “بعد از آنکه مشاهده کردیم تعدادی از شعاردهندگان به سوی رئیس مجلس مهر و… پرتاب میکنند و در پی برهم زدن مراسم باشکوه ۲۲ بهمن هستند، متوجه شدیم فریب خوردهایم و فردای آن روز وقتی یادداشت کیهان را که در آن به کلام حضرت آقا استناد شده و آمده بود ایشان هر حرکت تشنجآفرین را با عبارت قطعاً خیانت به کشور است٬ توصیف فرمودهاند، احساس گناه کردیم”.
وی پیش از این درگیری در مجلس و اعتراض در سخنرانی علی لاریجانی را “دستاویزی برای یک حرکت اخلالگرانه هماهنگ شده با آن سوی آب ها” دانسته و خبر از آن داده بود که بعد از اعتراض در سخنرانی علی لاریجانی اس.ام.اسی با این مضمون دست به دست شده است: “یکشنبه انتقام، پاسخی به یکشنبه سیاه! دست خدا از آستین مردم بیرون آمد”.
نماینده ولیفقیه در موسسه کیهان، به صراحت در سرمقاله این روزنامه از محموداحمدینژاد به عنوان “مقصر اصلی” اتفاقات رخ داده در جلسه استیضاح وزیر کار یاد کرده و گفته بود که اعتراض به سخنرانی لاریجانی در شهر قم “ اقدامی عجولانه بود که برای کاستن از آثار شکننده این شکست طراحی شده بود”.
همان زمان وبسایت صراط نیوز – که گفته میشود توسط نزدیکان حسین شریعتمداری اداره میشود – با انتشار فیلمی از سخنرانی علی لاریجانی در قم و برخی نشستهای جبهه پایداری، نوشته بود که حامیان این جبهه سیاسی عوامل اصلی حمله به علی لاریجانی بودهاند.
تصاویر صراط نیوز مربوط به جلساتی با عنوان”سلسله نشستهای بصیرت” در شهر قم بود که در دهه فجر، در شهر قم و توسط جبهه پایداری برگزار شده است. آنگونه که در این فیلمها مشخص بود، افرادی که معترض به لاریجانی بودند، حاضران ثابت در جلسات جبهه پایداری در قم هستند. سایت عصر ایران – نزدیک به محمدباقر قالیباف – نیز با بازنشر این فیلم نوشته بود: “حمله کنندگان به لاریجانی در قم از محفل جبهه پایداری آمده بودند”.