کاوه برزگر
دبیر اجرایی مجمع روحانیون مبارز در اولین نشست خبری این حزب سیاسی- روحانی اصلاحطلب پس از انتخابات مجلس هشتم، با اعتراض به انحرافات موجود در روند اجرایی انتخابات و تاکید بر اینکه “تنها 10 درصد مردم به نتایج انتخابات باور دارند”، نسبت به مخدوش شدن اندک اعتماد باقیمانده به سلامت انتخابات هشدار داد و گفت: “زنگهای خطر به صدا درآمده است. کسانی که در انتخابات شرکت نمیکنند، یا به صحت انتخابات اعتماد ندارند و یا اینکه مشارکت را در سرنوشت خود موثر نمیدانند و وظیفه خود را عدم مشارکت تلقی کردهاند.“
مجید انصاری که از روحانیون خط امامی نزدیک به رهبر فقید انقلاب اسلامی بوده است و سابقه ریاست فراکسیون اصلاحطلب مجلس پنجم و معاونت رئیسجمهوری در زمان خاتمی را در کارنامه خود دارد، از چهرههای نزدیک به روحانیون جناح چپ است که در سالهای اخیر به جریان موسوم به “معتدل” اصلاح طلبان نزدیک بوده و خواستار تعامل هر چه بیشتر با نهادهای محافظه کار بوده است.
از این رو ابراز نگرانی وی نسبت به روند برگزاری دو انتخابات اخیر نشان می دهد که حتی مجید انصاری هم به سمت موضع جناح پیشرو اصلاحطلب که نسبت به شرکت بیقید و شرط در انتخابات حرف دارند، نزدیک شده است.
نظام در خطر است
انصاری در این مصاحبه مطبوعاتی با انتقاد شدید از تغییر وزیر کشور در زمان بین مراحل اول و دوم انتخابات، گفت: “این موضوع از اول انقلاب تاکنون بینظیر بوده و حتی در دوران جنگ نیز نمونهاش را نمیتوان یافت. پورمحمدی از وزرای قوی کابینه نهم و مورد اعتماد و تعریف و تمجیدهای بسیار زیاد شخص رئیسجمهور بوده است… چه ضرورت اجتنابناپذیری پیش آمد که رئیسجمهور در میانه انتخابات بحث تغییر وزیر کشور را مطرح کرد؟ آیا وزیر کشور تخلفاتی داشته یا دستوری به وزیر داده شده که پورمحمدی اجرای آنرا خلاف قانون میدانسته که منجر به این تصمیم رئیسجمهور شده است؟”
وی با بیان اینکه “نمی دانم چه کسی قرار است گزارش انتخابات مجلس هشتم را در صحن علنی مجلس قرائت کند”، خاطرنشان کرد: “ممکن است این سخنان من اینگونه تلقی شود که چون رای نیاوردهام معترضم. ولی ما نظام را وجود خودمان میدانیم و حس میکنیم این وجود در معرض خطر است.“
این سخنان در حالی از سوی دبیر اجرایی مجمع روحانیون مطرح شده که مطبوعات وابسته به محافظهکاران پیش از این اشاره به “در خطر بودن نظام” یا “احتمال بروز خطر برای نظام” را از مصادیق تندروی و بلکه تبلیغ علیه نظام تلقی کردهاند.
با این حال انصاری با ارائه تفصیلی از پیگیریهای خود و دیگر نامزدهای انتخاباتی اصلاحطلب برای دریافت اطلاعات و آمارهای تفکیکی صندوقهای اخذ رای، فاش کرده که بر اساس CD حاوی اطلاعات دریافتی او از پورمحمدی، در 140 صندوق برای او (که سرلیست اصلاحطلبان بوده است) تعداد آرای “صفر” منظور شده است و یکی از این صندوقها، صندوق مدرسه امام واقع در میدان جماران است که اعضای خانواده خود او در آنجا رای داده بودند. او همچنین با اشاره به چند مورد دیگر از موارد مشکوک در خصوص آرای خود، فاش کرده که: ”در کل اسلامشهر آرای من صفر اعلام شده! در حالی که در این حوزه آشنایی و نزدیکی بسیاری با من وجود دارد.“
انصاری گفته است: “از بسیاری از گفتوگوهای پشت پرده اصولگرایان به گوشمان رسید که گفتهاند انصاری نباید به مجلس راه یابد… شاید تنها 10 درصد از مردم به نتایج اعلام شده از سوی وزارت کشور اعتقاد و باور داشته باشند؛ و این زنگ خطری برای مسئولان است.“
بدین ترتیب، به نظر میرسد تخلفات انتخاباتی حاکمیت اصولگرا به حدی گسترده شده که باعث انصاری اعتدالگرا هم در یک موضعگیری اصلاحطلبانه و انتقادی نسبت به آینده نظام هشدار دهد و نسبت به ادامه روند موجود ابراز نگرانی کند.
پروژه حکومت برای انتخابات بهعدی چیست؟
عضو باسابقه مجمع روحانیون مبارز همچنین در نشست اخیر مطبوعاتی خود، نسبت به برنامههای جناح حاکم برای انتخابات ریاستجمهور هشدار داده و گفته است: “آسیبهایی جدی از انتخابات شوراهای سوم آغاز شد که در انتخابات مجلس هشتم اوج گرفت. هنوز آمار شمارش آرای انتخابات شورای سوم حتی به هیات نظارت مجلس ارائه نشده است. این آسیبها ممکن است در انتخابات ریاست جمهوری دهم را نیز در برگیرد.”
انصاری همچنین احتمال مرتبط بودن تغییر وزیر کشور و استانداران با پروژه اصولگرایان حاکم برای انتخابات دهم را مطرح کرده و گفته است: “این پرسش جدی در افکار عمومی وجود دارد که چه اتفاقی قرار است در انتخابات ریاست جمهوری دهم رخ دهد که هم وزیر کشور و هم استانداران باید عوض شوند؟”
معاون رئیسجمهور اصلاحطلب اگرچه اشاره بیشتری به برنامه جناح مقابل برای انتخابات ریاستجمهوری نکرده و تنها به طرح پرسش در این باره پرداخته است، اما واضح است که نمیتواند نگرانی خود را از تکرار شیوه اجرای دو انتخابات اخیر از سوی دولت اصولگرا در انتخابات بعدی پنهان کند. شاید از همین روست که وی به اصلاحطلبان هشدار میدهد که: “مراقب باشند در دامهای رقیب گرفتار نشوند؛ چرا که از هماکنون نشانههای تخریب در بسیاری از سایتها و رسانههای وابسته به جریان رقیب به وضوح دیده می شود و مشخص است که این سناریو مانند گذشته اجرا خواهد شد.“