سامان رسول پور
s. com
در هفته ای که گذشت، دانشجویان زیادی بازداشت شدند، فشار بر روزنامه نگاران زندانی تشدید شد و بازداشت دنباله دار فعالان زن ادامه یافت.
دور جدید برخورد با دانشجویان از آنجا آغاز شد که شماری از فعالان دانشجویی “آزادی خواه وبرابری طلب” فراخوانی صادر کردند و از دانشجویان دعوت به عمل آوردند تا در تجمع روز دانشجو شرکت کنند. پیش از برگزاری هر تجمعی، اولین واکنش به این فراخوان از سوی نیروهای امنیتی صورت گرفت؛ به این شکل که برخی از فعالان دانشجویی تهدید شدند، سپس احضار وچند روز که گذشت، بازداشت ها آغاز شد. به این ترتیب، پیش از فرا رسیدن 16 آذر، در سراسر گشور 28 دانشجو دستگیر شدند.
با وجود بازداشت ها، در بسیاری از دانشگاهها گردهمایی هایی برگزار شد و در جریان آن ادامه ی بازداشت دانشجویان و فشار بر فعالان دانشجویی محکوم گردید.
آن سوتراز دانشگاه، در این هفته نیز دستگیری دنباله دار فعالان زن ادامه یافت و این بار “جلوه جواهری” پس از احضار به دادگاه انقلاب، بازداشت و یکراست روانه ی زندان اوین گردید. مریم حسین خواه دیگر فعال زنان، چون هنوز نتوانسته وثیقه ی 100 میلیونی تامین کند، باز در زندان ماند و روناک صفازاده و هانا عبدی هم هفته هاست تحت بازجویی هستند.
رضا ولی زاده که به دلیل درج مطلبی پیرامون خریداری 4 سگ (برای محافظت از رییس جمهور) در هفته ی گذشته بازداشت شده بود، در زندان وبلاگش را آپدیت کرد و با حذف گزارش “سگها” از وبلاگش، توضیح کوتاهی را جایگزین آن کرد.
در هفته ای که گذشت، در سنندج امید احمد زاده بازداشت شد، وی با روزنامه های آسو و دیدگاه همکاری داشته و دلیل بازداشتش هنوز مشخص نیست. بعلاوه، عمادالدین باقی در حالی که دیگر به بازجوها جواب پس نمی دهد، ممنوع الملاقات گردید. اجلال قوامی هم به دلیل عفونت چشم، وضع وخیمی پیدا کرده و نامه نگاری به رییس قوه ی قضایی هنوز راه به جایی نبرده و در صورت تعلل بیشتر، به گفته ی برادر این روزنامه نگار”اجلال به مرور نابیناییش را از دست می دهد”.
انجمن صنفی روزنامه نگاران طی نامه ای به آیت الله شاهرودی، خواستار آزادی مریم حسین خواه و رضا ولی زاده شد و باز هم در همین پیوند، جمعی از روزنامه نگاران بیانیه ای صادر کردند و به تداوم بازداشت روزنامه نگاران و نیز ادامه ی توقیف خبرگزاری “ایلنا” اعتراض کردند. همزمان، دو نشریه ی “آشتی” و “ارزش” هم لغو امتیاز شدند.
و بالاخره در ایتالیا، جایزه ی “آزادی بیان” امسال به “عدنان حسن پور” و “هیوا بوتیمار” تعلق گرفت و خواهر عدنان و برادر هیوا به نیابت از این دو زندانی محکوم به اعدام، جایزه را دریافت کردند.