اسفندیار صفاری
با تغییر فرمانده نیروی زمینی سپاه موج عزل و نصب فرماندهان میانی سپاه به فرماندهان ارشد رسید و روز گذشته محمد رضا زاهدی از سمت فرماندهی نیروی زمینی برکنار و محمد جعفر اسدی جایگزین وی شد.
خبرگزاری های فارس و ایرنا عصر شنبه در کنار خبر تغییر فرمانده نیروی زمینی سپاه از انتصاب حسین طائب به فرماندهی بسیج خبر دادند. وی از زمان ادغام فرماندهی بسیج در فرماندهی کل سپاه، جانشین محمد علی جعفری در بسیج بود.
محمد جعفر اسدی که روز گذشته به عنوان فرمانده جدید نیروی زمینی سپاه منصوب شد از نزدیکان و دوستان قدیمی محمد علی جعفری به شمار می رود. وی که یکی معاونان سازمان بازرسی ستاد کل نیروهای مسلح در سال های اخیر بود، طی دو هفته گذشته یکی از نمایندگان ویژه فرمانده سپاه اعزامی به استان های مختلف کشور برای عزل و نصب گترده فرماندهان میانی سپاه بود.
محمد حجازی جانشین فرمانده کل سپاه، حسین طائب جانشین جعفری در بسیج، نورعلی شوشتری جانشین فرمانده نیروی زمینی سپاه، حسین همدانی مشاور عالی فرمانده کل سپاه پاسداران، دیگر نمایندگان ویژه فرمانده کل سپاه در تغییرات اخیر بودند که روز گذشته دو تن دیگر از آنان نیز ارتقاء درجه یافتند.
محمد حجازی فرمانده اسبق بسیج نیز که پس از برکناری از این سمت در مهرماه گذشته ابتدا به ستاد کل نیروهای مسلح منتقل شد و پس از آن به عنوان قائم مقام فرمانده کل سپاه منصوب شد، دیروز با حفظ سمت به فرماندهی قرار گاه ثارالله تهران منصوب شد. قرار گاه ثارالله که نیروهای آن مسئولیت برخورد با نا آرامی ها و کنترل تهران در مواقع لزوم را بر عهده دارند، قبل از این نیز حوادث پس از 18 تیر 78 نیز سرکوب دانشجویان و کنترل نا آرامی های تهران را بر عهده گرفته بود.
بدین ترتیب عزل و نصب های جدید فرماندهان سپاه پاسداران که هفته اول خرداد با برکناری مرتضی رضایی قائم مقام فرمانده سپاه پاسداران آغاز شد، پس از برکناری و تغییرات وسیع فرمانده میانی سپاه که تحت عنوان “تشکیل 31 سپاه استانی” صورت گرفت، باردیگر به رده های بالای تسری یافت.
مرتضی رضایی که از زمان پیوستن ذوالقدر در مهرماه 84 به عنوان جانشین رحیم صفوی در فرماندهی سپاه از سوی رهبر جمهوری اسلامی نصوب شده بود، در 5 خرداد سال جاری با حکم مشابهی از این سمت برکنار شد تا محمد حسین زاده حجازی جانشین وی شود. در حال حاضر فرمانده هان نیروی هوایی و نیروی دریایی سپاه پاسداران، تنها باقی مانده های فرماندهان ارشدی هستند که به حکم رحیم صفوی فرمانده سابق سپاه به چنسن سمت هایی منصوب شده بودند.
حسین طائب و مجتبی ذوالنور، دو روحانی- نظامی نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی نیز، طی روزهای اخیر ارتقای درجه یافتند.
حسین طائب دیروز از سمت جانشین فرمانده بسیج به فرماندهی بسیج ارتقا یافت و مجتبی ذوالنور از مردیدان مصباح یزدی نیز کمتر از یک هفته قبل به عنوان جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران منصوب شد. ذولنور به فاصله یک روز از این حکم در حوزه علمیه معصومیه قم طی سخنانی حمایت خود از مصباح یزدی را اعلام کرد، و گفت “شاگردان آیت الله مصباح یزدی و کسانی که از طریق موسسه در راه حق تغذیه فکری شده اند با استقامت و پایداری بر ارزشهای انقلاب اسلامی ثابت قدم بوده و هستند.”
ذوالنور در همان سخنرانی گفت “در دوره ای که عده ای از آقایان به اصطلاح «اصلاح طلب» دست به دست بیگانگان داده بودند، آقای مصباح بیش از هفت هزار سخنرانی در شهرهای مختلف کرد و به دفاع از آرمانها و ارزشهای امام و انقلاب پرداخت.”
جبران ریزش نیرو
حسن فیروز آبادی از نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی، و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح نیز عصر دیروز در مراسم معرفی فرماندهان نیروی زمینی، بسیج و قرار گاه ثارالله سپاه پاسداران گفت “شرایط اقتضای تحول و تعالی این بود که ترکیبی جدید برای سپاه تعیین شود و گام اساسی و اصلی تحولات عالی در سپاه این است که دست به دست بسیج دهد و از این نیروی عظیم استفاده کند.“
خبرگزاری فارس از ستایش فیروز آبادی نسبت به محمد جعفر اسدی فرمانده جدید نیروی زمینی سپاه خبر داد و همچنین از قول وی گزارش داد “حسین طائب فرمانده جدید نیروی مقاومت بسیج بهترین گزینهای است که میتواند بسیج مدنظر فرمانده کل قوا را سازماندهی و آماده کند.“
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی همچنین از تشکیل 150 گردان جدید امام حسین در کشور خبر داد و گفت که 600 گردان عاشورا و الزهرا نیز باید تشکیل شود.
این در حالی است که حسین طائب قبل از این تعداد گردان های تشکیل شده عاشورا و الزهرا را 2500 گردان و تعداد گردان های امام حسین را نیز 600 گردان اعلام کرده بود.
تشکیل گردان های مجهز و ویژه از نیروهای بسیج یکی از تمیداتی است که فرمانده سپاه پاسداران و به ویژه محمد علی جعفری فرمانده کل سپاه بر آن به عنوان روشی برای جایگزینی ریزش نیرو های سپاه تاکید دارند.
سپاه پاسداران که در سال های اول پس از انقلاب 30 هزار نفر عضو داشت در طول سال های جنگ و تا اواخر دهه 60 به 300 هزار نفر گسترش یافت اما در سال های اخیر بحران بازنشستگی و پیری گریبان گیر این نیرو شده چرا که بخش بزرگی از نیروهای سپاه پاسداران که در فاصله سال های 59 تا 65 جذب شده اند در حال حاضر بازنشسته شده یا در آستانه بازنشسگی قرار دارند.