فضای شکننده مدارس، بعد از اعتصاب غذای معلم زندانی

کاوه قریشی
کاوه قریشی

» نگرانی از سلامت سخنگوی کانون معلمان

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان سراسر کشور در بیانیه‌ای نسبت به اعتصاب غذای محمود بهشتی، سخنگوی کانون صنفعی معلمان ایران در زندان هشدار داده و قوه قضاییه را مسئول جان او معرفی کرده است.

محمود بهشتی لنگرودی، فعال حقوق معلمان از روز پنج‌شنبه، ۵ آذرماه در اعتراض به حکم ناعادلانه دادگاه و با درخواست آزادی، در اعتصاب غذا به سر می‌برد.

در نامه‌ای از سوی کانون صفنی معلمان منتشر شده، محمود بهشتی نوشته است این اعتصاب تا روز چهارشنبه، ۱۱ آذرماه جهت دادن فرصت به مسئولین، رسانه‌ای نشد.

روز شنبه، ۱۴ آذرماه شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان سراسر کشور با انتشار بیانیه‌ای هشدار داده است که وضعیت زندگی این فعال زندانی معلمان به دلیل اعتصاب غدا “در معرض خطر جدی قرار دارد.”

این شورا می‌گوید سه مرحله اعتصاب غذا در ظرف مدتی کمتر از سه ماه، موجب کاهش شدید وزن، ضعف درگفتار و تحلیل شدید توان جسمی محمود بهشتی شده و فشار خون او در حد نگران کننده‌ای کاهش پیدا کرده است.

بر اساس این بیانیه اتهاماتی مانند “اقدام علیه امنیت ملی ، تبانی و تبلیغ علیه نظام” که در دادگاه به سخنگوی کانون صنفی معلمان نسبت داده شده، “غیرمستند” است.

کانون‌های صنفی معلمان سراسر کشور از مسؤلان قضایی مؤکدا درخواست کرده که به خواسته‌های قانونی آقای بهشتی ترتیب اثر داده شود.

در پایان این بیانیه آمده که “مسؤلیت سلامت و حفظ جان سخنگوی کانون معلمان، برعهده قوه قضائیه است و نگرانی فرهنگیان کشور از وضعیت سلامتی ایشان فضای حساس و شکننده‌ای را در مدارس کشور فراهم ساخته است.”

آقای بهشتی لنگرودی که در زندان اوین نگهداری می‌شود، روز یکشنبه ۱۵ شهریور ماه، از سوی ماموران امنیتی، در منزل شخصی اش در تهران بازداشت شد. او پیشتر، دو بار دیگر، از جمله در مهرماه گذشته هم در پی بی‌نتیجه ماندن تقاضای آزادی با قید وثیقه بار دیگر دست به اعتصاب غذا زده بود.آ

محمود بهشتی لنگرودی، پیش‌تر نیز سابقه بازداشت و محکومیت داشته است. او از جمله در خرداد ماه سال ۹۲ از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به ۵ سال زندان (علاوه بر۴ سال حبس تعلیقی پیشین) محکوم شده بود.

از اسفندماه سال ۹۳ و در پی اعتراضات سراسری معلمان شماری از معلمان و فعالان حقوق آنها بازداشت شدند.

برخی از آنان مانند محمدرضا نیک‌نژاد، مهدلی بهلولی و میلاد درویش آزاد شدند اما شماری از آنها مانند محمود بهشتی لنگرودی، رسول بداقی و اسماعیل عبدی همچنان در زندان به سر می‌برند.