هشتاد فعال سیاسی خواستار آزادی شاکری شدند

نویسنده

alishakeri477.jpg

وحید ثابتیان

با ادامه حضورعلی شاکری، عضوهیات امنای “مرکز شهروندان در خدمت صلح دانشگاه ارواین” در زندان اوین، هشتاد تن ازفعالان سیاسی خارج و داخل کشور با انتشار نامه ای و با اشاره به شرایطی که درآن وی دستگیر شده است خواستار آزادی وی شدند.

علی شاکری، پس ازدستگیری های ماه های گذشته محققین ایرانی آمریکا ازجمله دکتر هاله اسفندیاری و دکترتاجبخش دستگیر شد. طی هفته های گذشته اظهارات ضد و نقیقضی درخصوص پرونده این افراد مطرح شده است.

فعالان سیاسی یاد شده، دربیانیه خودآورده اند: “در شرایطی که بحران هسته یی ایران حساس ترین روزهای خود را سپری می کند و هر آن احتمال رویارویی نظامی قوت می گیرد، دستگیری “علی شاکری” یکی از مخالفان فعال و جدی جنگ علیه ایران، را چگونه می توان تعبیرکرد؟ برای آنانکه از نزدیک شاکری را می شناسند و با فعالیت ها و عقاید اش آشنایی دارند بدون شک اعلام خبر دستگیری و حبس وی، شوک آور است. مگر نه این است که ایرانیان عاشق وطن در چنین روزی می توانند و باید به هرطریق ممکن مانع از شعله ورشدن آتش جنگ علیه کشورمان شوند. حال چگونه می توان این بازداشت را تحلیل کرد؟ بویژه آنکه نحوه بازداشت و نوع برخورد با وی بیش از پیش بر شبهات افزوده است.”

نویسندگان بیانیه سپس با ذکر سوابق وی افزوده اند: “علی شاکری، پیش از انقلاب اسلامی در ردیف مخالفان فعال رژیم پهلوی قرار داشت و پس از حمله صدام به ایران و آغاز جنگ لباس رزم بر تن نمود و در جبهه های نبرد از میهنش دفاع نمود. وی طی یک دهه اخیر تلاش چشمگیری برای نهادینه کردن صلح و مدارا انجام داده است و عضو هیات امنای” مرکزشهروندان در خدمت صلح” دانشگاه کالیفرنیا ارواین است. علی در تاریخ چهاردهم مارس برای ملاقات خانواده ومادر بیمارش و انجام چند مصاحبه برای تکمیل کتاب در دست نگارش اش باعنوان «تحمل و مدارا» به ایران عزیمت می کند. او در این سفر با درگذشت مادر بزرگوارش مواجه و تا پایان برگزاری مراسم در ایران می ماند. هشتم ماه می در حالیکه قصد خروج از کشور را داشته است از پای پلکان هواپیما به زندان اوین منتقل می شود. متاسفانه وی از وضعیت روحی و جسمی خوبی برخوردار نیست و تداوم بازداشت وی خسارت جبران ناپذیری بر وی و خانواده اش وارد خواهد کرد. “

امضاء کنندگان بیانیه در خاتمه، با بیان خوستار آزادی شاکری شده اند: “ما امضاء کنندگان این بیانیه، ضمن اعتراض به اقدام دستگاههای مسوول در محروم کردن وی از حقوق قانونی ، خواهان آزادی فوری و بی قید وشرط علی شاکری که جز برای سربلندی کشور، صلح و مدارا گامی برنداشته اند، هستیم و براین نکته تاکید می کنیم که تداوم بازداشت شاکری کمکی به افزایش ضریب امنیت ملی نمی کند. “


افراد زیر درجمع هشتاد امضا کننده بیانیه قوق قرار دارند:

عبدلله مومنی، علی افشاری، علی اکبر مهدی، علی گلچین، آلیزه آوروره، مهدی امینی، امیر اعتدالی، آراسته امانی، آریا فداکار، عسل پیرزاده، آیدین سالک، آزاد مرادیان، عزیز کرملو، بابک امیرخسروی، بابک بازرگان، بهروز جمالی، بیژن پیرزاده، سیروس بینا، دارا نیرویی، داوود ن. رهنی، اکبر دوستدار، الهه امانی، فرهاد قهرمانی، فرزین بستجانی، فاطمه حقیقت‌جو، فرود سیاوش‌پور، فرانکلین ت. بروقز، گودرز اقتدار، ح. مشیری، حمید شیرازی، حمید زنگنه، حسن علی‌زاده، حسن جعفری، حسن کلانتری، حسین حسینی، هوشنگ امیراحمدی، جواد امینی‌نژاد، کامبیز قائم‌مقام، خوسرو قدیری، لاله مظهر، امین اسماعیلی، مهیار قاسمیان، ملیحه محمدی، منوچهر میرزایی، ماری باوفا، مریم تهرانی، مسعود کالور، مهدی ذوافقاری، محمد ارسی، محمد جمالی، محمد نواب، محمد بهمانی، محمد بورقی، محمدتقی اکبری، محسن حیدریان، محمد سهیمی، پرنیان احمدی‌پور، پارسیا فداکار، پوپک فریور، رامیلا اعتدالی، رامونا اعتدالی، رضا فانی‌یزدی، رضا گوهرزاد، رضا خوشنود، روزبه اعتدالی، سام فر، سید علی‌اکبر موسوی خوئینی، سید محمد فاطمی، شعبان بزرگ‌امید، شهلا اعتدالی.، شهرام تهرانی، سیمین یزدان، یدالله قربانی، نادر زرکاری، زرین شقاقی، حسن زهتاب، زیبا اعتدالی، آسوده میزانی و جیسون جزایری.

آدرس های جمع آوری امضاء برای آزادی علی شاکری:

www.petitiononline.com/am4f5678/petition.html

www.petitiononline.com/Shakeri/

www.socsci.uci.edu/~cpb/Free%20Ali%20Shakeri.html

آخرین لینک، در سایت “مرکز شهروندان در خدمت صلح دانشگاه ارواین” قرار دارد:

www.socsci.uci.edu/~cpb/


وب سایت برای آزادی

طی روزهای گذشته همچنین، با گذشت نزدیک به یک ماه ازدستگیری دکترکیان تاجبخش، جمعی ازدوستان وی، وب سایتی را برای تسریع درآزادی وی وفراهم آوردن مطالب مختلفی درخصوص این محقق ایرانی- آمریکایی فراهم کرده اند. این وب سایت که درآدرس زیر قابل دسترس است:

www.freekian.org/f/

وب سایت فوق، علاوه برشرح حالی درخصوص تاجبخش، به سوابق و مقامات منتشر شده توسط وی نیز می پردازد. دربخش دیگری از این وب سایت، برخی ازدوستان ومحقیقنی که پیش ازاین با وی فعالیت های مشترکی داشته اند ویا او را می شناسند، به ذکر مطالبی دراین خصوص پرداخته اند.

حسن حداد، معاون امنیتی دادستانی تهران، هفته گذشته اعلام کرد که اتهام تاجبخش و اسفندیاری جاسوسی است. به گفته او این دومحقق قبول کرده اند که برخی ازاقداماتی که مطرح می شود را انجام داده اند اما گفته اند که قصد بدی دراین کارنداشته اند. مطابق روالی که طی سالهای گذشته بخشی از دستگاه های اطلاعاتی انجام داده است، این نگرانی وجود دارد که مقامات اطلاعاتی با فشار روانی برروی این افراد تلاش کنند تا از آنها اعترافات اجباری درقبال آزادی شان بگیرند. موضوعی که طی چند سال اخیر درچندین پرونده دیگر وازجمله پرونده رامین جهانبگلو دیگر محقق ایرانی- کانادایی مشاهده شده است.