تصویب طرح 'جعبه‌های ویژه نوزادان سرراهی' در ایندیانا آمریکا

نویسنده

نمایندگان مجلس ایالت ایندیانا با نصب جعبه‌های ویژه برای والدینی که می‌خواهند به طور ناشناس نوزداشان را سر راه بگذارند، موافقت کردند. در صورت تصویب این طرح در مجلس سنای ایندیانا، این ایالت نخستین منطقه آمریکا خواهد بود که جعبه‌های ویژه‌ای برای سر راه گذاشتن نوزادان نصب می‌کند.

بسیاری از ایالت‌های آمریکا، از جمله ایندیانا، به منظور جلوگیری از مرگ نوزادنی که در کوچه و خیابان رها می‌شوند، با تصویب قوانینی به والدین اجازه داده‌اند در صورت نخواستن نوزادشان، آنها را به یک “نقطه امن” همچون بیمارستان، مرکز پلیس یا پایگاه‌ آتش نشانی تحویل دهند بدون این که نگران پیگرد قانونی باشند.

 

اما حامیان این طرح در ایالت ایندیانا که قانونی مشابه را حدود ۱۵ سال پیش به تصویب رسانده، اکنون می‌خواهند با نصب چنین جعبه‌هایی از مرگ نوزادانی که به “نقاط امن” تحویل داده نمی‌شوند هم پیشگیری کنند.

بنا بر گزارش ‘انجمن حمایت از کودکان سر راهی’ دو سوم کودکانی که به طور غیرقانونی رها می‌شوند، می‌میرند.

گروه‌های حامی نصب این جعبه‌ها امیدوارند عملیات نصب حدود ۱۰۰ عدد از آنها از ماه ژوئیه امسال در ایندیانا آغاز شود.

نصب جعبه‌های ویژه برای نجات نوزادان سر‌راهی در اروپا و آسیا سابقه‌ای طولانی دارد اما در آمریکا تاکنون تجربه نشده است.

منتقدان اروپایی این جعبه‌ها که به “گهواره فرشته” هم شهرت دارد می‌گویند مزیت تشویق والدین برای تحویل نوزادان در بیمارستان‌ها یا مراکز پلیس این است که چنانچه نوزاد به مراقبت‌های فوری پزشکی نیاز داشته باشد، در این “نقاط امن” می‌توان زودتر به او کمک کرد. ضمنا نیروهای آموزش دیده در این مراکز می‌توانند به مادری که نوزادش را سر راه می‌گذارد هم کمک کنند و چنانچه به کمک مالی و حمایتی نیاز داشته باشد، او را به مراکز خدماتی معرفی کنند.

سابقه استفاده از “گهواره فرشته” در اروپا به قرون وسطی باز می‌گردد، هنگامی که صومعه‌ها یک در پشتی برای این کار تعبیه می‌کردند تا مادران نوزادان ناخواسته خود را در خفا پشت آن بگذارند و بروند.

در آسیا هم استفاده از چنین روش‌هایی سابقه دارد. در چین، اخیرا افزایش آمار رهاکردن نوزادان حتی باعث شده که در مواردی دولت این گهواره‌ها را محدود یا جمع آوری کند و حمایتش از چنین طرح‌هایی را متوقف کند.

الیزابت تروسل، سخنگوی کمیته حقوق کودک سازمان ملل متحد در این باره می گوید دولت‌ها باید برنامه‌هایی برای پیشگیری از سرراه گذاشتن نوزادان به اجرا در آورند؛ طرح‌هایی نظیر پیشگیری از بارداری‌های ناخواسته، کنترل جمعیت و مبارزه با فقر.

 

منبع: بی‌بی‌سی