یووال آزولای
ایهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل به کمیسیون سیاست خارجی کنست، پارلمان اسرائیل، گفت که احتمال اینکه آمریکا نسبت به برنامه های اتمی ایران واکنش نظامی نشان بدهد، ناچیز است. در عین حال باراک، نمایندگان مجلس را نسبت به پیشرفت های امنیتی در نوار غزه و مرز های دیگر، آگاه کرد.
باراک توضیح داد که گزارش امنیت ملی آمریکا درباره ایران که گفته بود که ایران دست از تلاش هایش برای تولید سلاح اتمی برداشته است، مانع از واکنش نظامی آمریکا به برنامه های اتمی این کشور شده است.
با این حال باراک، گفت: “هرکس که گزارش را خوانده باشد، می داند که ما [اسرائیل و آمریکا] در بعضی نتیجه گیری ها اختلاف نظر داریم، اما این اختلاف ها خیلی کمتر از آن است که در اولین نگاه، به نظر می آید”. وزیر دفاع اسرائیل هشدار داد که با روندی که وقایع در ماه های اخیر پیش رفته است، اعمال تحریم های اقتصادی شدید تر هم سخت تر شده است.
باراک گفت که در گفتگو با سران کشورها، با اسرائیل درمورد اینکه ایران در تلاش رسیدن به سلاح اتمی است، توافق داشتند اما گزارش آمریکا به دلیل اهمیت این کشور، تاثیر گذار است.
او درباره وضعیت مرزهای لبنان گفت که از زمانی که جنگ دوم لبنان با پایان رسیده است، حزب الله سعی کرده تا تعداد موشک هایش را سه برابر کند و با کمک ایران و سوریه توانسته است در شمال رودخانه لیتانی، موضع بگیرد.
باراک گفت: “این موضع گیری نظامی برای ما نگران کننده است و این درحالی است که حزب الله به تجهیز نظامی خود و خرید موشک، ادامه می دهد. با وجود ضربه ای که به حزب الله در جنگ اخیر وارد شد، توانست توان موشکی خود را سه برابر کند و برد و تاثیر این موشک ها را گسترش بدهد”.
تعداد زیادی از اعضای کمسیون سیاست خارجی کنست از باراک خواستند تا موقعیت نوار غزه و بمباران مرز های دیگر توسط موشک قسام را با دقت شرح بدهد.
به گفته باراک، در ماه های اخیر نیروهای نظامی اسرائیل، 200 نظامی را در غزه کشته اند که شانزده نفرشان در روزهای اخیر کشته شده اند.
باراک توضیح داد که در آینده نزدیک، اسرائیل قصد دارد جلوی حملات مداوم راکت ها را بگیرد و از قاچاق اسلحه از طریق مصر، جلوگیری کند. در مراحل بعدی ثبات حماس در نوار غزه باید کم بشود و اسرائیل بار دیگر کنترل آن منطقه را بدست بگیرد. در نهایت، اسرائیل باید به مرحله ای برسد که کشور را کاملا از درگیری ها رها کند.
باراک نسبت به تلاش دنیای عرب برای ایجاد مصالحه بین حماس و فتح، دو حزب فلسطینی، ابراز نگرانی کرد: ”این دو، قدرت هایی با مشخصه های متفاوت اند. حضور حماس در نوار غزه یک واقعیت است و ما می دانیم که فلسطینی ها قادر نیستند آنها را از نوار غزه بیرون برانند و فتح را جایگزین کنند”.
منبع: هاآرتض 12 فوریه