نگرانی اتحادیه اروپا از حقوق بشر در ایران

نویسنده

سرانجام اتحادیه اروپا با اشاره به اخبار تازه ای که درباره دستگیری ها و ازار مخالفان دولت ایران در جریان است با صدور بیانیه‌ای نگرانی عمیق خود را از وضعیت حقوق بشر در ایران اعلام کرد.

در این بیانیه اتحادیه اروپا نسبت به موج تازه دستگیری‌ها کوشندگان حقوق زن، آموزگاران، دانشجویان، اعضای اتحادیه‌های کارگری، پژوهشگران و روزنامه‌نگاران نگران ابراز نگرانی کرده است.

در ادامه این بیانیه نسبت به استفاده از زور برای وادار ساختن مردان و زنان جهت پوشیدن لباس‌های متناسب با سلیقه حکومت انتقاد شده و آمده به تازگی دست‌کم سه نهاد غیر دولتی از سوی دولت تعطیل شده‌اند.

حقوق اقلیت‌های قوی و دینی( ازجمله بهاییان)، حکم اعدام و سنگسار و حقوق کودکان از جمله موارد دیگری است که اتحادیه اروپا درباره آن نگرانی دارد.

مدتی است که هواداران دولت احمدی نژاد در سخنرانی ها و مقالات خود اظهار نظر می کنند که نباید به بحران هسته ای پایان داد چرا که اگر این چالش پایان پذیرد، غرب به مساله حقوق بشر خواهد پرداخت.

جمهوری اسلامی در تمامی دوران عمر خود بدترین کارنامه را بابت حضور در گزارش های حقوق بشری داشته و بارها از سوی مراجع با نفوذ حقوق بشری به نقص حقوق بشر و حقوق شهروندی متهم شده است.

آن چه جوامع مدافع حقوق بشر و حقوق شهروندی را در سطح جهان در بررسی وضعیت ایران نگران می کند، جری بودن این حکومت در افشای موارد نقص حقوق بشرست که اصراری در پنهان کردن آن ندارد و به وضوح مردم آن کشور را ترغیب به خروج از کشور می کنند. به طوری که بنا به امار رسمی در سال های اخیر تعداد مهاجران ایرانی هفتاد در صد رشد کرده و به نزدیک چهارو نیم میلیون نفر رسیده است.

گفتنی است که ایران در دوران جمهوری اسلامی تنها کشور صاحب نفت است که هر سال تعداد کثیر از نیروهای انسانی اش مجبور به خارج شدن از آن کشور می شوند. سایر کشورهای صاحب نفت زیر فشار مهاحران خارجی هستند و با مقررات سخت مانع از ورود آن ها می شوند.ایران در سال های گذشته در حالی که نیروهای تحصیلکرده خود را از دست داده از مهاجران بی سواد و کارگران ساده از افغانستان و عراق استقبال کرده و به همین جهت به عنوان کشوری مهاجرخیز معرفی شده است.