عربستان وزیرامور خارجه ایران را نپذیرفت

نویسنده

» مقاله ای از میدل ایست آنلاین

روابط عربستان و ایران بعد از اینکه عربستان وزیر امور خارجه ایران، علی اکبر صالحی را که در سفر به کشور های حاشیه خلیج است، به حضور نپذیرفت، متشنج تر می شود.

منابع خبری در شورای همکاری کشور های خلیج فارس، تایید کردند که عربستان وزیر امور خارجه ایران را نپذیرفته است. آنها می گویند این اقدام عربستان به دلیل تبلیغات سیاسی و رسانه ای ایران علیه عربستان صورت گرفته است. این تیلیغات علیه  حمایت عربستان از دولت بحرین صورت گرفته است که به زعم آل خلیفه، خاندان سلطنتی بحرین یک کودتای برنامه ریزی شده از سوی ایران علیه خاندان سلطنتی بحرین است که 300 سال است که در این کشور حکومت می کنند.

به گفته منابع خبری، عربستان گفته است که اگر دولت ایران برای حمله اوباش به کنسولگری این کشور در مشهد و به سفارت اش در تهران عذرخواهی نکند از وزیر امور خارجه این کشور استقبال دوستانه به عمل نمی آید و توسعه روابط دو کشور برپایه روابط سالم شکل نمی گیرد.

منابع خبری فاش کردند که صالحی از قطر خواسته است که میانجیگری کند اما قطر گفته ادامه مذاکره مستقیم بین دو کشور برای ثبات در منطقه بهتر است.

صالحی پیش تر گفته بود که توسعه رابطه کشورش با عربستان در اولویت قرار دارد. با این حال واکنش سرد عربستان به این اظهارات دیدار وزیر امورخارجه ایران از عربستان را تعویق انداخت. وی در این سفر از قطر، امارات متحده عربی و عمان دیدار کرد.

سعودی ها می خواستند  نارضایتی خود را از دخالت های ایران در منطقه و در امور داخلی کشورهای حاشیه خلیج فارس نشان بدهند و به همین دلیل اعلام کردند که یک شبکه جاسوسی ایرانی در کویت را شناسایی کرده اند و گفتند که ایران اعتراضات  بحرین را هدایت می کند.

به نظر می رسد روابط عربستان با دولت ایران پر تنش تر شده است. چیزی که وضعیت را خراب تر می کند این است که این اتفاقات درست در زمانی افتاده که سوریه که همیشه نقش میانجی را بین دو کشور بازی می کرد این روزها درگیر مشکلات داخلی است. به همین دلیل قادر نیست تنش را در منطقه کاهش بدهد.

رهبران ایران اما همچنان به اظهاراتی که به ضرر رابطه شان با کشور های منطقه است، ادامه می دهند. آخرین اظهارات از این دست متعلق به سرلشگر فیروزآبادی، فرمانده ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی بود که کشورهای حاشیه خلیج را “ جبهه ضد ایرانی دیکتاتوری اعراب” در خلیج فارس نامید. او اعلام کرداین منطقه همیشه متعلق به ایران بوده است.

وی در اظهاراتی که در برخی روزنامه های ایران منتشر شد گفت: “حکومت های دیکتاتوری عرب در خلیج فارس، قادر نیستند مانع از اعتراضات مردمی بشوند.”

میدل ایست آنلاین، 10 مه