حمله سایبری ایران به آمریکا

نویسنده

» گزارش لوموند از مزاحمت های کامپیوتری

به نوشته وال استریت ژورنال در تاریخ ۲۳ مه، چندین مسؤول آمریکایی حکومت ایران را به نفوذ در شبکه های کامپیوتری شرکت های تخصصی در زمینه های انرژی متهم کرده اند. به گفته این مسؤولان، آخرین حملات باعث شده تا هکرها به سیستم های کنترل خطوط لوله های گاز و نفت دسترسی پیدا کنند. حملات انجام شده ازسوی ایران بسیار نگران کننده تر از حملات انجام شده ازسوی چین است.

درحالی که چین بیشتر درتلاش بود تا بر شبکه ها نظارت پیدا کند و اطلاعاتی را در این زمینه به دست آورد، جمهوری اسلامی درصدد برآمده تا برخی زیرساخت های حیاتی را ازبین ببرد. از دید آمریکایی ها، انجام این قبیل اقدامات گامی است که از حد و حدود گذشته است. آنها نگران زیرساخت های حیاتی خود، ازجمله کنترل شبکه های توزیع نفت، گاز و برق هستند که اخیراً ازسوی هکرها مورد هدف قرار گرفته است.

یکی از مسؤولان آمریکایی دراین خصوص به وال استریت ژورنال گفت: “این نشان دهنده تشدید فعالیت های سایبری حکومت جمهوری اسلامی است. آنها هر چه  بیشتر این کار را انجام دهند، نگرانی های ما نیز افزون تر می گردد. آنچه که آنها تاکنون انجام داده اند، مورد شناسایی قرار گرفته و اکنون باید خیلی با احتیاط باشند.”

 

تکذیب هرگونه حمله سایبری ازسوی جمهوری اسلامی

مقامات جمهوری اسلامی نیز به نوبه خود حمله کامپیوتری به دیگر کشورها را تکذیب کرده اند و این درحالی است که خود بارها مورد هدف حملات کامپیوتری قرار گرفته اند. حکومت این کشور یک سیستم اینترنت ملی راه اندازی کرده که به اینترنت جهانی متصل نیست. این اقدام رسمی به این دلیل صورت گرفته تا زیرساخت ها و ادارات در کشور بهتر مورد محافظت قرار گیرند. ویروس های استاکس نت و فلیم که در سال های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ کشف شدند، به این هدف به وجود آمدند که در تأسیسات اتمی ایران ایجاد خرابکاری کرده و مانعی در برابر جاه طلبی های سران این کشور باشند. از نظر بسیاری از کارشناسان، از جمله مؤسس شرکت امنیتی روسی کاسپرسکای، این نرم افزارها محصول ایالات متحده و اسراییل هستند.

ازسوی دیگر، تلاش های ایالات متحده برای دفاع از شبکه های کامپیوتری آمریکایی طی ماه های اخیر افزایش یافته. دولت و اعضای مجلس نگرانی خود را درخصوص تجهیزات ارتباطاتی چینی، به ویژه شرکت هواوی، دومین سازنده جهانی، اعلام کرده اند. در همین راستا، کنگره آمریکا در ماه اکتبر طی گزارشی توصیه کرد که بهتر است این شرکت از کل شبکه آمریکا کنار گذاشته شود. این سیاست باعث شد تا یک کابل زیردریایی نصب شده در اقیانوس اطلس توسط هواوی از شبکه خارج شود. آمریکا اعلام کرد که دیگر علاقه ای به همکاری با این شرکت ندارد.

باراک اوباما نیز به نوبه خود در ماه فوریه مصوبه ای را در رابطه با این زیرساخت های حیاتی امضاء کرد. هدف از امضای آن شناسایی بهتر تهدیدها و ایجاد ارتباط با بخش هایی است که در برخی نقاط هدفمند قرار گرفته اند. به علاوه، یابندگان راه حل های امنیتی قصد دارند محصولات جدیدی برای این زیرساخت ها تأمین کنند. دولت آمریکا در لایحه بودجه سال ۲۰۱۴ که در اواسط ماه آوریل تسلیم شد، تصمیم بر آن دارد که بودجه تخصیص یافته به امنیت سایبری وزارت دفاع را از ۸۰۰ میلیون به ۴ ممیز ۷ میلیارد دلار افزایش دهد.

لایحه ای که در سال ۲۰۱۲ ازسوی سنا رد شده بود، در ماه آوریل به تصویب مجلس نمایندگان آمریکا رسید. هدف از آن، بهبود بخشیدن انتقال اطلاعات حساس بین تجهیزات، شرکت ها و مقامات است که البته داده های شخصی کاربران اینترنتی نیز در آن لحاظ شده. طرفداران این قانون خاطرنشان می سازند که حمایت از شرکت ها در برابر حملات کامپیوتری لازم و ضروری است. و این درحالی است که انجمن های دفاع از آزادی، نگران زندگی خصوصی کاربران اینترنتی هستند. البته این قانون باید به تأیید مجلس سنا نیز برسد.

منبع: لوموند، ۲۷ مه