رئیس جمهور ایران، محمود احمدی نژاد روز شنبه در مراسم بزرگداشت روز ارتش و در جریان مراسم رژه ای که نسبت به گذشته با سر و صدای کمتری برگزار شد، گفت که ارتش قدرتمند ایران به ثبات منطقه کمک می کند.
احمدی نژاد سخنرانی خسته کننده ای که نشانه های ضد غربی کمتر و شعار هایی که معمولا در این جور مراسم داده می شوند در آن دیده می شد، کرد.
باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا به ایران پیشنهاد داده است که در صورتی که این کشور “گره از مشت هایش” باز کند، روابط دیپلماتیک خود را با ایران از سر بگیرد.
اما در حالی که آمریکا ارجیح می دهد با در پیش گرفتن راه مذاکره فعالیت های اتمی ایران را متوقف کند، دولت راست گرای اسرائیل نگرانی جهانی را نسبت به این موضوع که امکان دارد به تنهایی به تاسیسات اتمی ایران حمله کند، بر انگیخته است.
ایران اتهامات غرب مبنی بر اینکه برنامه های اتمی اش برای ساخت سلاح اتمی است، رد می کند. گفته می شود که هر نوع حمله ای را با حمله به اسرائیل و نیروهای آمریا در خلیج فارس، تلافی خواهد کرد.
احمدی نژاد در سخنرانی روز ارتش گفت:« قدرت نیروهای نظامی ایران در خدمت ملت هاست و به امنیت و ثبات منطقه کمک خواهد کرد».
نیروهای مسلح در مقابل جایگاهی که او در کنار افسران ارتش ایستاده بود، رژه رفتند. بعضی از آنها یونیفورم سبز، سفید و قرمز به نشانه پرچم ایران به تن داشتند و بقیه لباس جنگی پوشیده بودند.
هلی کوپتر ها بر فراز آنها به پرواز در آمده بودند و چتر باز ها در منطقه برگزاری مراسم در نزدیکی مقبره آیت الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، فرود آمدند.
گفتگوی اتمی؟
موشک، زره پوش، هواپیما های جاسوسی بدون خلبان و زیردریایی های کوچک با غواصانی که در کنار آن ایستاده بودند، هم بخشی از مراسم رژه بود.
احمدی نژاد گفت:« تهدید دشمن علیه ملت ایران برای همیشه ار بین رفته است».
تلویزیون دولتی گفت که موشک زلزال هم در میان تجهیزات نظامی که به نمایش درآمد، بود.
اما ایران موشک دوربرد خود، شهاب 3 را که گفته می شود برد آن به دو هزار کیلومتر می رسد و اسرائیل و پایگاه های نظامی آمریکا در خلیج فارس را تهدید می کند، نشان نداد.
رسانه ها اعلام کردند که مانور هواپیما های جنگنده به دلیل عدم دید کافی بر اثر گرد و غبار، منتفی شد.
اوایل ماه ، آمریکا، روسیه، آلمان، چین، فرانسه و انگلستان گفتند که از مسئول روابط خارجی اتحادیه اروپا،خاویر سولانا، خواسته اند که از ایران دعوت کند تا برای پیدا کردن راه حل دیپلماتیک از ایران دعوت کند.
احمدی نژاد در اظهاراتی که روز جمعه منتشر شد، گفت که ایران ترجیح می دهد که مذاکره کند وبزودی به این درخواست پاسخ خواهد داد.
ایران می گوید که به انرژی هسته ای برای تولید برق اختیاج دارد تا بتواند نفت و گاز بیشتری صادر کند.
اسرائیل که گفته می شود تنها دارنده سلاح اتمی در خاورمیانه است، برنامه های اتمی ایران را بعنوان تهدیدی برای کشورش به حساب می آورد. اگرچه گفته می شود که آمریکا قصد دارد از راه دیپلماتیک وارد شود، اما گزینه نظامی را هنوز مد نظر دارد.
کارشناسان نظامی معتقد هستند که آمریکا می تواند به شکل گسترده ای از قدرت نظامی خود علیه ایران استفاده کند اما تهران هم می تواند با حمله به نیروهای نظامی آمریکا در عراق و بستن راه منابع نفتی که برای اقتصاد جهان حیانی است، تلافی کند.
منبع: رویترز 18 آوریل