انقلاب اسلامی سی ساله شد. کیهان یکشنبه نوشت همه بیایند. دو شنبه همه آمدند. به اندازه تیراژ کیهان: 35 میلیون نفر. جمعیت شعار مرگ بر آمریکای “وزیرشعار” را تکرار می کردند. آخر برادر حسین نوشته بود: مذاکره هرگز. رئیس جمهور آن بالا، پشت تریبون از اعلام آمادگی برای مذاکره با آمریکا می گفت. پائین، داخل جمعیت به محمدخاتمی حمله کرده بودند که معلوم شد می آید.
سردار میلیاردی صادق محصولی، بعد از سی سال عیارجمهوری اسلامی را روشن کردو البته به نقل از “مقام معظم رهبری که همواره در گفته هایشان دقت لازم را دارند”: “در تعبیری جنس دولت نهم را از طلا بیان فرمودند، آن هم طلایی با عیار 20 و البته نه 24 و این در شرایطی است که عیار طلای بازار 18 است.”
مقام معظم رهبری که فرمانده کل قوا هم هستند، دو روز قبل در دیدار فرماندهان و پرسنل نیروی هوایی، گفته بودند: ”انقلاب اسلامی جغرافیای قدرت را تغییر داده است.” و حالا دور قاب چین ها داشتند آب و روغن فرمایش آقا را زیاد می کردند.
رئیس جمهور- دکتر احمدی نژاد- که ظاهرا یادش رفته است تاکنون چند بار جمهوری اسلامی را “ابر قدرت” اعلام کرده است، روز این واقعه راهم تعیین کرد: “من رسما اعلام میکنم که ایران امروز ابرقدرتی راستین است.“
علی مطهری به ایلنا گفت: “باید به فکر اتحاد جماهیر اسلامی، ایجاد ارتش مشترک اسلامی و به عبارتی ناتوی اسلامی باشیم.“
بعد نوبت نظامیان رسید، وقتی یک سایت فارسی زبان “اعلام نامزدی خاتمی” راجدال بزرگ “میان سرداران و روحانیت” ارزیابی کرده بود.
عزیز جعفری فرمانده کل سپاه، ضمن تجلیل از مقامات دولت فعلی، گفت: “امروز جمهوری اسلامی ایران در جهان به قدری توسعه یافته که حتی بسیاری از دولتمردان جهان به دنبال تبعیت و تکرار رفتارهای مسئولین جمهوری اسلامی هستند.میزان دستیابی کشور به زیرساخت های اقتصادی و ابعاد امنیتی و دفاعی با هیچ کشوری در منطقه و حتی دنیا قابل مقایسه نیست.“
سرلشکررحیم صفوی که “دستیار فرمانده معظم کل قوا” هم هست، حتی تکلیف دنیا را در نیم قرن آینده تعیین کرد: “در پنجاه سال آینده شاهد تغییر و تحولاتی سیاسی در رژیم های استبدادی و پادشاهی به نفع ملت های اسلامی و به سوی تشکیل نظام های جمهوری و یا جمهوری اسلامی خواهیم بود.“
حتما رهبر این جهان هم “ابرقدرت راستین” جمهوری اسلامی است چرا که به گفته ـ یک کارشناس تازه کشف شده خاورمیانه ـ صادق الحسینی “بحث مدیریت جهان که از سوی احمدی نژاد مطرح میشود خیلی جدی است.“
پایتخت این تمدن بزرگ هم طبق توضیحات قالیباف شهردار تهران هم چنین است: “ما، بین دو مدینه (شهر) قرار داریم؛ مدینة النبی و مدینة النجد که مدینة المهدی (عج) است. این دو مدینه یکی هستند؛ فقط یکی مثل عکس ۴x۳و دیگری در اندازه مثلاً ۴۰۰۰x۳۰۰۰ است. مدل¬سازی شهر اسلامی مدینه¬ای بین این دو شهر است که اقتباس از شهرهای نبوی و مهدوی است. از خصوصیات این شهر جزوه مسجد محوری است. و اصول مدیریت بر اساس آن پژوهش عبارت است از مرکزیت مسجد برای حکومت، اتحاد، امارت و امامت، تقسیمات کشوری بر اساس ولایات حدوداً خودمختار، سلسله مراتب ولایی، وحدت دین و سیاست.“
این “ابرقدرت راستین” روحانی کهنسالی را که قائم مقام رهبریش بوده سالهاست درخانه زندانی کرده است. او که آیت اله منتظری باشد، اوضاع را چنین توصیف می کند: ”آزادی معنایش این نیست که فقط چهار نفر مسئولین هرکاری میخواهند آزاد هستند انجام دهند، بلکه این مردم هستند که باید آزاد باشند، عقایدشان را اظهار کنند و بتوانند تجمع داشته باشند. مردم ما بعد از گذشت سی سال از انقلاب هنوز برای معیشت خود مواجه با سختی های زیادی هستند؛ و جز یک اقلیت با نفوذ در مراکز قدرت و اقتصاد، اکثریت مردم از گرانی و تورم بدون مهار رنج میبرند. امیدوارم هرچه زودتر مسئولین کشور متوجه عواقب این گونه برخوردها و این وضعیت بشوند و فاصله مردم و حاکمیت را بیشتر نکنند و برای اقشار ضعیف و محروم که با تورم و گرانی دست و پنجه نرم میکنند یک فکر اساسی بکنند و کشور را از ورطه سقوط نجات دهند.“
”ابرقدرت راستین” در زمان رهبری سابق همه جریانات و نیروهای سیاسی کشور را سرکوب کرد و تا “قتل عام” زندانیان سیاسی پیشرفت. باقی ماند “دو بال نظام” که قرار بود باآنها پرواز کند. رهبری کنونی یک بال را کند و همه امکانات زندگی سیاسی راازآنها گرفت و فقط اجازه داد “ نفس” بکشند.
سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی بال باقیمانده ای را که “ابرقدرت” رادراختیار گرفته چنین تعریف می کند: “جریانی که دموکراسی و حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش را دستاورد جاهلیت مدرن و عین شرک به خدا می داند، جمهوریت نظام را ترفندی از سوی امام به منظور کاهش حساسیت منفی جهانیان نسبت به انقلاب در روزهای قبل از پیروزی تحلیل می کند و سودای بازتولید سلطنت در قالب حکومت در سر دارد. اصل تفکیک قوا را مغایر با اسلام و قوای سه گانه را ابزاری در دست حاکم اسلامی برای اداره جامعه گسترده امروزی می داند. معتقد است هدف شاه را باید از روش او تفکیک کرد زیرا هدف شاه ضد اسلامی و ناپسند بود اما روش او درست بود. براین باور است که روحانیون و روشنفکران و سیاسیون برای اداره جامعه مناسب نیستند و بدون اتکا به مردم و بدون نیاز به نهادهای مدنی و احزاب و تنها با تکیه بر اقلیتی متشکل و سازمان یافته و مسلح می توان کشور را اداره کرد.“
آیت اله منتظری هم بخشی دیگر از عملکردشان را شرح می دهد: “علی رغم شعارهای فعلی مسئولان که به عنوان نمونه در آمریکا گفته اند ایران آزادترین کشور دنیاست، چنین مطلبی صحت ندارد و آزادی های مشروع و مصرح در قانون اساسی به راحتی با مصونیتی که آقایان در برابر قانون و شرع برای خود میپندارند پایمال میشود.. مسئولین ما در سخنرانی ها از وجود ظلم و بی عدالتی در جهان سخن میگویند. آیا در ایران ما ظلم و بی عدالتی و تجاوز به حقوق دیگران وجود ندارد؟”
اخبار این هفته هم ـ مانند هفته های گذشته- از وضعی مردمی خبر می دهند که ساکن محدوده جغرافیائی “ابر قدرت راستین” هستند.
مدیرکل ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات استانداری کرمانشاه می گوید: “در جریان دور دوم سفر رییس جمهور و هیات دولت به استان کرمانشاه حدود 2000 کیلوگرم نامه از سوی مردم استان تحویل مراکز جمع آوری نامههای ریاست جمهوری شد.“
و یک سایت فارسی زبان می نویسد: “تا سال 1385 جمعیت استان کرمانشاه مطابق آمار رسمی کشور 1902760 نفر بوده است. بموجب این آمار، حتی اگر جمعیت هر خانوار را زن و شوهر و دو فرزند تصور کنیم، با توجه به شمار نامه های دریافتی دور دوم سفر رئیس جمهور که بیشتر از دور اول شده، هر خانواده یک نامه ـ که در حقیقت شکایت است و درخواست نه نامه فدایت شوم ـ نوشته اند.“
این سایت نتیجه می گیرد: “یک ملت از حکومت ایران ناراضی است و شکایت دارد.“
حکومتی که بودجه سال آینده اش بیش از 44 هزار میلیارد تومان کسری دارد و طبق گزارش تفریغ بودجه سال 1385، فقط یک میلیار دلار مازاد درآمد نفتی این سال به خزانه نرفته است.
”ابر قدرت راستین” به نوشته روزنامه اعتماد “از روسیه موشک های ضدهوایی بوک خریداری کرده است.” و به گفته مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران “در پنج ماه گذشته تاکنون حدود 50 تا 150 میلیون دلار برای آزاد کردن کشتیهای ایرانی به دزدان دریایی پرداخت” کرده است.
فرهنگیانش اعلام کرده اند از سوم اسفند اعتصاب میکنند، امیدرضا میرصیافی، نویسنده وبلاگ روزنگار، را به اتهام ”توهین به مسئولان و همچنین تبلیغ علیه نظام”، به دو سال و نیم زندان محکوم کرده است. وحتی مانع برگزاری مراسم بزرگداشت مهندس مهدی بازرگان اولین نخست وزیرش می شود.
این از وضعیت داخلی “ابر قدرت راستین”. می ماند وضعیت جهانی. آیت اله منتظری می گوید: “در بعد خارجی به شکلی عمل شده است که تمام کشورها را نسبت به کشورمان حساس و بدبین کرده ایم و همگی ما را به چشم دشمن خطرناک خود میبینند و از تعامل اقتصادی مفید با کشورمان پرهیز میکنند.“
نظرسنجی سالانه رادیو بیبیسی هم نشان می دهد: “ایران از نظر اثر منفی بر جهان مقام اول را داراست. بنابر نظرسنجی سالانه رادیو بیبیسی از شهروندان ۲۱ کشور جهان که نتایج آن روز جمعه منتشر شد، ۵۵ درصد شرکتکنندگان معتقدند که ایران اثر و نفوذی منفی در جهان دارد.“
ودراین جهان که قرار است که تحت مدیریت طالبان شیعه حاکم بر ایران قرار گیرند، مسلمان هایش “حرامزاده ” چه رسد به بقیه. نگارنده از عموم خوانندگان و به ویژه مسلمین پوزش می خواهد که چنین سخنان پلشتی را به نقل ازنامه شکوه آمیز دکتر عبدالستار دوشکی نقل می کند: “اخیرا حجت السلام شیخ مهدی دانشمند از بیت رهبری و نظریه پرداز موعظه خوان جمهوری اسلامی که شبکه ماهواره ای تلویزیون سلام سخنرانی های او را پخش می کند، در یکی از خطبه های خود، از بالای منبر “اسلام ناب محمدی” نه تنها عمر خلیفه دوم مسلمانان جهان را به باد بدترین و زشت ترین ناسزاها قرار می دهد بلکه با سند فقهی و حدیث پیامبر و علی مدعی می شود که که از نظر “شرع” همه مسلمانان سنی مذهب حرامزاده هستند، و بر طبق فقه اسلام و فقه نبوی زنان سنی ها بر آنان حرام است. توهین شیخ به انگیزه من از نوشتن و بر ملاء کردن این شیخ عزیز و دردانه بیت رهبری، در آستانه سی امین سالگرد بقدرت رسیدن آخوندها، جلب توجه هموطنان به حقایق بسیار تلخ و ناگواری است که در ایران به زور سر نیزه می گذرد. بیان این حقایق، به قول شاملو، زبان انسان را می سوزاند و نگفتن آن مغز استخوان را.“
و حالا “ انقلاب راستین” در آستانه دهه چهل خود با یک “ابرقدرت پوشالی” به نام ایالات متحده آمریکا شاخ به شاخ است. و همه رئیس روسا خیز برداشته اند که افتخار مذاکره باآمریکا را به نام خود به ثبت برسانند بعد هم به روال معمول اعلام کنند که استکبار جهانی شکست خورده است.
روز شنبه بقول دویچه وله “کنفرانس امنیتی مونیخ با موضوع ایران” گشایش می باید و به تعبیر روزنامه اعتمادملی درتیتر اول همان روزش “مناظره غیرمستقیم ایران وآمریکا درمونیخ” آغاز می شود.
این کنفرانس با سخنرانی وزیر امورخارجه و معاون صدراعظم آلمان، فرانکوالتر اشتاینمایر گشایش مییابد. رسانه های صوتی و تصویری آلمان گزارش می دهند که لاریجانی در اعتراض به موقعیتی که برای جمهوری اسلامی در کنفرانس مونیخ پیش آمده گفته است: “تمام نور افکن ها را به روی ما روشن کرده اند و ما را مقابل همه قرار داده اند!“
راست می گوید کاشف تئوری “شکلات”. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، در این کنفرانس امنیتی اعلام می کند که اگر پیشرفتی در مذاکرات با ایران در مورد برنامه هسته ای این کشور حاصل نشود، آلمان آماده به اجرا گذاشتن تحریم های شدیدتر علیه تهران است.
فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر امور خارجه آلمان، با اشاره به خواست دولت جدید آمریکا برای مذاکره با تهران، خطاب به رهبران ایران می گوید: “از همه کسانی که در تهران مسئول هستند، می خواهم از این فرصت استفاده کنند.“
دیوید میلیبند، وزیر امور خارجه بریتانیا، در حاشیه کنفرانس امنیتی همان حرف را می زند: “درصورتی ایران به سرپیچی از خواست جامعه بین المللی ادامه دهد اعمال تحریم های شدید تر اجنتاب ناپذیر خواهد بود. تعهد دولت جدید آمریکا برای مذاکره با ایران اقدامی درست و مهم است، اما اگر ایران در برابر(خواست) جامعه بین المللی سرپیچی کند به طور اجتناب ناپذیری باید تحریم های سخت تری را اعمال کرد.“
جو بایدن، معاون رییس جمهوری آمریکا، حرفش این است: “واشینگتن مایل به گفت وگو با تهران است تا به ایران پیشنهاد کند که می بایست یکی از گزینه های «فشار و انزوا»، یا «مشوق های» قابل توجه را انتخاب کند.“
ما مایلیم با ایران گفت وگو کنیم تا پیشنهاد مشخص خود را به این کشور ارائه کنیم: “اگر به روند (سیاست های) جاری ادامه دهید فشار و انزوا را در پی خواهد داشت، فعالیت های غیرقانونی هسته ای و حمایت از تروریسم را متوقف کنید، مشوق های قابل توجه را دریافت می کند.“
حتی روسیه عزیز که بازهم برای شانزده ماه تحویل نیروگاه بوشهر را به تاخیر انداخته است و برادر محمودرضا سجادی سفیر ایران در فدراسیون روسیه تاکید دارد: “روسیه اولویت همکاری های دفاعی ایران است. دشمنان دو کشور با همکاری های ایران و روسیه مخالفند.” بله حتی روسیه هم با بقیه جهان هم رای است.
سرگی ایوانف، معاون نخست وزیر روسیه هم در مونیخ آلمان از پیشنهاد باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، برای گفتوگوی مستقیم با ایران بر سر برنامه هستهای تهران استقبال می کند.
برادر حسین شریعتمداری در کیهان تهران شمشیر چوبین از نیام می کشد: “آقای اوباما، سعی دارد این «نیاز» آمریکا را با عنوان «امتیاز» به ایران بفروشد و از مذاکره با جمهوری اسلامی سخن می گوید. مذاکره ای که ایران اسلامی دون شأن خود می داند و هرگز به آن تن نخواهد داد. چه کسی است که نداند، این پیشنهاد «تعامل» بعد از شکست سخت آمریکا مطرح می شود و کدام عقل سلیم حاضر است با پذیرش مذاکره، شکست مفتضحانه آمریکا را به تأخیر اندازد؟!“
اما سمبه سخت پر زور است. دکتر علی اکبر ولایتی که وزیر خارجه دولت اصلی ایران- بیت رهبری ـ باشد، ناگهان به دیدار جلال طالبانی می رودکه روانه واشنگتن است.
انتخاب “کریستوفر هیل” دیپلمات سرشناس آمریکایی به عنوان سفیر جدید واشنگتن در بغداد پیام معناداری را به مقام های ایرانی ارسال کرده است. هیل نشانه تمایل آشکار واشنگتن به برقراری پل ارتباطی مستقیم با تهران است. براساس برخی گزارشها پیش از این قرار بود ژنرال زینی به عنوان سفیر آمریکا در عراق معرفی شود اما با دستور شخصی باراک اوباما، آقای هیل جانشین وی شده است.
هیل پیش از انتصاب به عنوان سفیرجدید آمریکا در عراق، مسوول مذاکرات هسته ای با کره شمالی بود. فعالیت های مستمر وی، منجر به تصمیم پیونگ یانگ برای کنارگذاشتن برنامه هسته ای نظامی اش شد. به نظر می رسد اوباما قصد دارد با استفاده از توان دیپلماتیک هیل، مذاکرات تهران- واشنگتن در بغداد را احیا کند.
”شایعه پرس” می گوید : ولایتی حامل پیام رهبر جمهوری اسلامی برای آمریکاست.
پرزیدنت اوباما در اولین کنفرانس مطبوعاتی خود می گوید “آمریکا در جستجوی فرصت هائی برای ورود به گفت و گو با ایران است” و اضافه کرد که “امیدوار است در ماه های آینده شرایطی فراهم شود تا مذاکرات رو در رو با ایران، آغاز گردد”. اوباما همچنین تصریح کرد: “آمریکا با حمایت ایران از گروه های تروریستی و همچنین اتمی شدن ایران به دلیل حرکت خاورمیانه به سوی یک مسابقه تسلیحاتی مخالف است.اگر تسلیحات اتمی در منطقه ای به حساسی خاورمیانه وجود داشته باشند، «همه» در خطر قرار خواهند گرفت.“
از دید او برنامه اتمی ایران خطر راه افتادن مسابقه تسلیحاتی تازه ای را در منطقه، به همراه دارد.هر چند آقای اوباما هم اذعان می کند که “چیره گشتن بر سالها بی اعتمادی بین ایران و آمریکا، ساده نخواهد بود.“
زنگهای جهانی دوباره بصدا در می اید حرف اروپاست از زبان سولانا: “ایران درباره پیشنهاد اوباما دقیق فکر کند.” وزیر خارجه انگلیس با بیان اینکه شرایط بهتری در انتظار ایران نیست، از این ایران می خواهد از فرصت به دست آمده برای بهبود روابط با غرب استفاده کند: “شرایط بهتر از این نمی شود. موقعیت بهتری از اینکه دولت امریکا برای عادی سازی روابط با ایران ابراز تمایل کرده است به وجود نمی آید.”
وزیر خارجه انگلستان از هم پیمانان اروپایی خود می خواهد از دولت “باراک اوباما” رئیس جمهوری امریکا به وسیله تهدید ایران به اعمال تحریم های بیشتر در صورت عدم استفاده از این فرصت، حمایت کنند.
بله سمبه پر زور است. چند ساعت بعد در میدان آزادی جشن دولتی پیروزی انقلاب برپاست. به خاتمی حمله می کنند که اجازه نیافت بارئیس جمهور آمریکا عکس بگیرد. وزیر شعار که انگار “توجیه” نیست، جمعیت را باشعار “مرگ برآمریکا” رهبری می کند. واحمدی نژاد پشت تریبون می گوید: “ایران آماده مذاکره با آمریکا است.“
بهمن ماه هنوز تمام نیست. غارت سرزمین ما هنوز به پایان نیامده است. محمدخاتمی آمده است. خبرها می گوید میرحسین موسوی هم خواهد آمد. کروبی هم که قصد ائتلاف ندارد. اگر بیاید، مهاجرانی و بهنود و سروش را بر خواهد گرداند. مبارک است. ایران را که بر خواهد گرداند؟