با گذشت تنها 24 ساعت از عدم اجرای حکم اعدام حبیب الله لطیفی ، اعضای خانواده این زندانی سیاسی محکوم به اعدام کُرد بازداشت شدند. براساس گزارش ها، ماموران نهادهای امنیتی با حمله به منزل پدری این زندانی سیاسی، تمامی اعضای خانواده وی را دستگیرکرده اند. تا لحظه تنظیم این گزارش هیچ اطلاعی از وضعیت خانواده لطیفی در دست نیست. تلاش های روز نیز برای تماس با خانواده و وکلای حبیب الله لطیفی تا اولین ساعت بامداد روز گذشته بی نتیجه ماند.
کمپین سراسری نجات جان حبیب الله لطیفی این خبر را تاکید کرده است. این کمپین در اطلاعیه ای با اشاره به اینکه دستگیری اعضای خانواده “دسته جمعی” بوده، ابراز نگرانی کرده است.
حبیب الله لطیفی اعدام نشد. این خبر در پی تردید های فراوان، صبح روز گذشته و در آستانه ساعت اجرای حکم، از سوی خانواده و وکلای این زندانی محکوم به اعدام منتشر شد. با این حال وکیلان آقای حبیبی عدم اجرای حکم را به معنای لغو آن ندانسته و اعلام کرده اند ادامه روند اعاده دادرسی و تقاضای عفو موکلشان تنها راه لغو این حکم است.
بامداد روز یکشنبه همزمان با ساعت اجرای حکم، خانواده حبیب الله لطیفی و شماری از شهروندان سنندج در مقابل زندان مرکزی تجمع کردند و خواستار عدم اجرای این حکم شدند.آنطور که خواهر حبیب الله لطیفی در همان ساعات به روز گفت این تجمع پس از حضور رئیس زندان مرکزی سنندج در جمع متحصنین و اعلام اینکه حکم اجرا نخواهد شد، پایان گرفت. الهه لطفی صبح دیروز هم در مصاحبه کوتاهی با روز از ملاقات خانواده با آقای لطیفی خبر داد.
ارسال به دیوان عالی کشور
وکلای حبیب الله لطیفی روز گذشته با اعلام اینکه پرونده جهت رسیدگی به دیوان عالی کشور بر میگردد، خبر توقف حکم این زندانی سیاسی محکوم به اعدام را تائید کردند.
صالح نیکبخت یکی از وکلای آقای لطیفی شب گذشته در گفتگو با تلویزیون بی بی سی فارسی اعلام کرد: “از مقامات قضایی و همچنین مقامات اجرایی استان که به درخواست ما توجه کردند و این حکم را تا مدتی متوقف کردند تشکر می کنم.”
او در مورد دلایل توقف حکم گفت: “مرجع رسیدگی به تجدید نظرخواهی احکامی که مربوط به حکم اعدام است دیوان عالی کشور دیوان عالی کشور می باشد نه دادگاه تجدید نظر. به این جهت ما مجدد نسبت به حکم صادر از سوی دادگاه بدوی انقلاب سنندج و بعد از اصلاح رای دیوان عالی کشور، از این مرجع قضایی تجدید نظرخواهی کردیم.”
دیروز ساعاتی قبل از زمان اعلام شده برای اجرای حکم، اجلال قوامی سخنگوی سازمان حقوق بشر کردستان و مختار زارعی، عضو جبهه متحد کرد در مصاحبه با روز گفته بودند که نماینده نهادهای مدنی سنندج بعد از ملاقات با استاندار کردستان احتمال توقف حکم را “منتفی” ندانسته اند؛ هر چند آنها همچنان نگران اجرای حکم در زمان تعیین شده بودند.
کمپین سراسری نجات حبیب الله لطیفی، در اطلاعیه ای ضمن تشکر از همه اشخاص و نهادهایی که برای توقف اجرای این حکم تلاش کرده اند، از افکار عمومی و نهادهای حقوق بشری درخواست کردند که با حساسیت، وضعیت پرونده و تحولات مربوط به حکم حبیب الله لطیفی را دنبال کنند و تا رفع خطر اعدام این دانشجوی کرد به اعتراضات خود ادامه دهند.
در اطلاعیه کمپین تاکید شده است: “بی شک تا حکم حبیب الله لطیفی به شکل رسمی لغو و از سوی وکلای وی اعلام نشود، کماکان باید نگران بود و به تلاش ها ادامه داد.”
3 سال در انتظار اعدام
حبیبالله لطیفی، دانشجوی رشته صنایع، در تاریخ یکم آبان ماه ۱۳۸۶ بازداشت شد. او در تاریخ ۱۰ تیرماه ۱۳۸۷ طی دادگاهی چند دقیقه ای و بدون حضور خانواده، در شعبه ی اول دادگاه انقلاب اسلامی سنندج از سوی قاضی حسن بابایی به جرم اقدام علیه امنیت ملی و نظام با استناد به آیه ۳۳ سوره مائده (قرآن کریم) و استناد به مسائل یکم، سوم و پنجم از فصل ششم (حد محارب) جلد چهارم کتاب تحریر الوسیله امام خمینی و مواد ۱۸۳، ۱۸۶، ۱۹۰، ۱۹۱ قانون مجازات اسلامی، محارب اعلام و به اعدام محکوم شد.
صالح نیکبخت در اردیبهشت ماه سال جاری در مصاحبه با روز، در مورد پرونده حبیب الله لطیفی گفت: “چنانکه حکم قطعی شود، تنها امکانی که جهت جلوگیری از اجرای شدن آن وجود دارد اعاده دادرسی است. مساله ای که سابقا نیز در راستای آن اقدام کرده بودیم اما بی نتیجه مانده بود. به غیر از این تنها عملی که ما به عنوان وکیل می توانیم انجام دهیم تقاضای عفو است”.
صغرا لطیفی، مادر این زندانی محکوم به اعدام هم بهمن ماه گذشته در مصاحبه با روز گفت: “با اینکه از مسئولان قطع امید کرده ام ولی باز ازآنها می خواهم که احکام اعدام را متوقف کنند. از تمام نهادهای حقوق بشری می خواهم نسبت به اجرای حکم پسرم و دیگر محکوم شدگان به اعدام سکوت نکنند و به داد جوانهای بی گناه ما و مادران چشم به راهشان برسند. هر لحظه منتظر اجرای حکم فرزندم هستم. من به جایی رسیده ام که بگویم هرکاری می خواهید انجام دهید، فقط پسرم را اعدام نکنید. به درگاه خداوند پناه می برم.”