سازمان همکاری اسلامی روز پنج شنبه در نشست فوق العاده خود در جده، که جهت بررسی بررسی تعدی به سفارت و کنسولگری پادشاهی سعودی در تهران و مشهد در مقر این سازمان در جده برگزار شد،با انتشار بیانیه ای به شدت جمهوری اسلامی را محکوم کرد.
این نشست به درخواست سعودی و با حضور 37 نماینده از کشورهای اسلامی برگزار شد.
1 -حمله به نمایندگی های پادشاهی سعودی در تهران و مشهد را که نقض آشکار تفاهمنامه 1961 وین در مورد روابط دیپلماتیک و تفاهمنامه 1963 در مورد کنسولگری و قوانین بین المللی که حرمت نمایندگی ها و مصونیت دیپلماتیک و احترام به نمایندگی های دیپلماتیک نزد دولت ها را برای همه الزامی کرده است، محکوم می کند.
2-تاکید می کند که این حملات در تناقض با منشور سازمان همکاری اسلامی و منشور سازمان ملل است که به تقویت اعتماد، به داشتن روابط دوستانه، احترام متقابل و همکاری بین کشورهای عضو، حل مسالمت آمیز اختلافات و حفظ صلح و امنیت بین المللی و خودداری از دخالت در امور داخلی دولت ها فرا می خوانند.
3- اظهارات مقامات ایرانی تحریک آمیز درباره احکام صادره درباره شماری از عاملان جنایت های تروریستی در پاشاهی عربی سعودی را رد و محکوم می کند و آن را دخالت آشکار در امور داخلی پادشاهی سعودی به شمار می آورد. این اظهارات در تناقض با منشور سازمان ملل و منشور سازمان همکاری اسلامی و همه پیمان های بین المللی درباره عدم دخالت در امور داخلی دولت های عضو است.
4 - دخالت های ایران در امور داخلی دولت های منطقه و برخی دولت های عضو( بحرین، یمن، سوریه، و سومالی) و ادامه حمایت از تروریسم را محکوم می کند.
5 - حمایت کامل خود را از پادشاهی عربی سعودی و همه کشورهای عضو در مبارزه با تروریسم و اشکال و جلوه های مختلف آن از هر منبع و با هر هدفی که باشند، اعلام می نماید.
6- اقدامات مشروع و قانونی پادشاهی سعودی در مقابله با تعدی علیه نمایندگی ها و کنسولگری خود در ایران را تایید می کند.
7 -بر کلیه بیانیه های صادره از طرف کشورهای عضو و غیر عضو، شورای امنیت، اتحادیه عرب، شورای همکاری کشورهای عربی خلیج و سازمان های منطقه ای و جهانی دیگر در محکومیت قاطع حمله به سفارت و کنسولگری پادشاهی عربی سعودی در تهران و مشهد تأکید می کند.
8 -خواستار تلاش برای نکوهش پروپاگاندای فرقه گرایی است؛ چرا که این اقدامات نتائج ویرانگر و خطرناکی برای امنیت و ثبات کشورهای عضو به دنبال داشته و تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی به شمار می رود.
9 -بر اهمیت تحکیم روابط همسایگی میان کشورهای عضو تأکید دارد، روابطی که در راستای منشور سازمان همکاری اسلامی منافع ملت ها را هم تأمین می کند.
10 -کلیه کشورهای عضو و جامعه جهانی را به اتخاذ اقدامات جدی و مؤثر برای جلوگیری از وقوع یا تکرار حملاتی از این دست به نمایندگی های دیپلماتیک و کنسولگری های موجود در ایران در آینده فرا می خواند.
11- با توجه به منشور سازمان همکاری اسلامی، سازمان ملل و قوانین بین الملل از کلیه تلاش های دیپلماتیک برای تحقق سازش های پایدار در کشمکش های موجود میان کشورهای عضو حمایت می کند.
12- از دبیر کل سازمان همکاری اسلامی خواسته شده تا این بیانیه را به دبیر کل سازمان ملل، سازمان های منطقه ای و جهانی ابلاغ کرده و گزارشی در این باره در نشست آینده شورای وزیران امور خارجه ارائه کند.
در این بیانیه آمده است که هیئت جمهوری اسلامی ایران مخالفت خود را با این بیانیه اعلام کرد. هیئت لبنان نیز مخالفت خود را با بیانیه اعلام کرد.
در این بیانیه به این نکته اشاره شده که هیئت جمهوری دمکراتیک خلق الجزایر ملاحظه توضیحی درباره بند پنجم ارائه کرد. در این بند آمده است (با توجه به اصل عدم دخالت در امور داخلی کشورها، اقدامات مشروع و قانونی کشور پادشاهی عربی سعودی برادر که در فقره پنجم این بیانیه به آن اشاره شده بستگی به تصمیمات حاکمیت کشورها داشته و در نتیجه موضع گیری در این باره در یک نشست با حضور طرف های گوناگون لزومی ندارد.)