صدور اطلاعیه ای توسط سید محسن طاهری فرزند آیت الله طاهری (یکی از دو نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری) علیه آیت الله نورمفیدی، فضای متشنجی را در شهر گرگان و استان گلستان به وجود آورده است. کاظم نورمفیدی، از انگشت شمار امامان جمعه وابسته به جناح “چپ مذهبی” جمهوری اسلامی ایران است که برخلاف سایر همفکران خود که پس از فوت ایت الله خمینی به تدریج عوض شده اند، هنوز تغییر نکرده است.
سید محسن طاهری برادر سید علی راه یافته مجلس هشتم، مسئول مدرسه علمیه امام صادق (ع) گرگان است. وی دراطلاعیه خود تاکید کرده که آیت الله کاظم نورمفیدی مسئول نابسامانی های استان گلستان است. قبل از صدور این اطلاعیه مسوول انصار حزب الله در جلسه احمدی نژاد با روحانیون منطقه از آیت الله نورمفیدی انتقاد شدیدی کرده بود. ناظران سیاسی منطقه معتقدند این اطلاعیه نتیجه سکوت رییس جمهور در آن جلسه است.
دراین اطلاعیه که درنشریه های محلی استان گلستان مانند سلیم ، ستاره گلستان و… منتشر ومورد نقد وبررسی قرار گرفته از جمله آمده است: “مافیای قدرت و ثروت وحامیان ابتذال و وهابیت باید بدانند که دوران سکوت وقعود حسنی سپری گشته و زمان فریاد و قیام حسینی فرا رسیده است.“
در بخش دیگری از این اطلاعیه طاهری با ساده لوح خواندن آیت الله منتظری می نویسد: “زد و بندهای پشت پرده و احداث کارخانجات و موسسات اقتصادی، حمایت صاحبان قدرت وثروت از شیخ ساده لوح منتظری معزول و ارتباط با مهدی هاشمی معدوم، حمایت آنان از جریان افراطی موسوم به اصلاح طلبی و امثال آقاجری ها، حمایت پشت پرده و همه جانبه همین صاحبان قدرت و ثروت از وهابیت و روی کار آوردن برخی مروجین این مذهب جعلی که باعث جریحه دار شدن دل های علمای بزرگ شیعه و سنی در استان شده است”.
طاهری دربخش دیگری از اطلاعیه خود با انتقاد از عاملین انحراف به عنوان نماد وحدت استان گلستان می نویسد: “بسیار جای تاسف است که می شنویم همان کسانی که به طور مستقیم و غیر مستقیم در این اتفاقات و انحرافات دست داشته اند، به عنوان عامل اصلی وحدت در استان معرفی می شوند.“
طاهری سپس در بخش دیگری از اطلاعیه خود با متهم ساختن نوری زاد و مولوی گرگیج از روحانیون اهل سنت وترکمن می نویسد: “آیا باز گذاشتن میدان برای مروجین وهابیت همچون آخوند نورزاد ومولوی گرگیج بی سواد می تواند وحدت بخش باشد!؟ هرگز. بلکه عوامل وحدت در استان کسانی بوده اند که سه دهه خون دل خوردند و به خاطر جلوگیری از تضعیف نظام، سکوت کردند و نیروهای ارزشی را از اقدامات تند وتنش زا منع کردند: فمنهم من قضی نحبه ومنهم من ینتظر”.
طاهری سپس با خطاب قراردادن نماینده ولی فقیه در استان گلستان می گوید: “متاسفانه انتساب این افراد به مقام عظیم الشان ولایت فقیه بهانه ای به دست افراد سست عنصر داده وسکوت مرگ باری براستان حاکم نموده است غافل از اینکه یقینا مقام منیع ولایت از این گونه افراد و اعمال ناپسندشان بیزار است ولی تا مردم آگاه نشوند و تمهیداتی فراهم نشود، انتظار هر اقدامی از ناحیه آن مقام منیع، انتظاری بیجاست. گرچه نشانه های امیدوار کننده ای در این زمینه مشاهده شده است”.
طاهری در اطلاعیه خود همچنین به سه دهه غارت و چپاول در استان گلستان اشاره می کند و می نویسد: ”دیگر زمان آن فرارسیده است که استان ما خانه تکانی داشته باشد. سه دهه انحراف و چپاول و دورویی و فریب برای ما کافی است”.
در برابراین اطلاعیه نشریه هفتگی سلیم با انتشار مقاله ای تحت عنوان “پایان قعود حسنی و آغاز قیام حسینی” به تبار شناسی خاندان طاهری در ورود به عرصه قیام حسینی در طول یک صد سال اخیر براساس منابعی چون «از آستارا تا استارآباد» اثردکتر ستوده (ج 5 و6 )« مخابرات استرآباد» اثر وکیل الدوله مقصودلو و «انقلاب مشروطه» اثر اسدالله معطوفی پرداخته و آورده است: “ارتباط گسترده طاهری ها با قاجارها باعث شد تا طرفین در بحرانی ترین دوران از یکدیگر حمایت کنند، چنانچه به هنگام ورود محمد علی شاه، جد بزرگ طاهری ها یعنی سید طاهر مجتهد که نام خانوادگی طاهری برگرفته از نام اوست به حمایت از شاه معزول برخاست و به استقبال وی در عمارت آقا محمد خانی شهر استراباد رفت. همه این همراهی درشرایطی بود که بالاخره محمد علی شاه مجلس را به توپ بست، علاوه برآن یکی از طاهری ها دردفاع از محمد علی شاه کشته شد.”
در ادامه تبارشناسی نشریه سلیم آمده است که ”در دوره های از عصر پهلوی هم آنان شاید تقیه را (درخوشبینانه ترین تعبیر) برقیام ترجیح دادند که البته این موضوع جای بحث بیشتری دارد”. این تبار شناسی البته پیوستن “حبیب الله طاهری به نهضت امام خمینی در سال 57 را از نقاط درخشان زندگی آن فقیدسعید ” می داند.
اعتراض به نامه طاهری
در اعتراض به این نامه نشریه سلیم طی گزارشی نوشت که صدها نفر از شهروندان از جمله رزمندگان دفاع مقدس، کشاورزان، علمای اهل سنت و… در بیت آیت الله نورمفیدی در گرگان اجتماع کردند.به نوشته این نشریه، به هنگام تجمع درمنزل آیت الله نورمفیدی، پلا کاردهای متعددی از سوی اهل سنت و شیعه نصب شده بود. دریکی ازپلاکاردهای مربوط به ترکمن ها تاکید شده بود که: “از مراجع قضایی خواستار مجازات وحدت شکنان می باشیم”.
در این اجتماع بایرام آخوند سلاق از روحانیون ترکمن اعلام کرد: “کسانی که جنگ گنبد را راه انداختند نه ترکمن بودند نه فارس، نه شیعه ونه سنی.“
او به نمایندگی از از روحانیت اهل سنت نامه طاهری را محکوم کرد و گفت: “وحدت شیعه وسنی زبانزد خاص وعام است که محصول عملکرد آیت الله نورمفیدی است.” وی افزود:” صدای این وحدت دراستان اکنون درخارج نیز طنین انداز شده است”. در این اجتماع تقی ایزد از فرماندهان لشگر 25 کربلا در زمان جنگ، حبیب الله قلیشلی رییس شورای شهر گرگان، نرگس رحمانی فعال درحوزه زنان وقلی تبار مداح دوران دفاع مقدس هم در سخنانی نامه طاهری را محکوم کردند. در این مراسم آیت الله نورمفیدی گفت: ”در سال های اولیه خدمت امام رسیدم تا بگویم خسته شده ام و می خواهم به قم برگردم. امام با لبخندی گفت که درسنگر نشستن هم ترکش هایی دارد.”
این گزارش حاکی است که حزب اعتماد ملی در استان گلستان درواکنش به نامه سرگشاده سید محسن طاهری فرزند آیت الله طاهری با انتشار بیانیه ای مسوول حوزه علمیه امام صادق را بی انصاف معرفی و در محکومیت نامه اعلام کرده است: ”مسوول حوزه علمیه امام صادق (ع) که بدون رعایت انصاف به تخریب یاران و شاگردان امام امت و مقام معظم رهبری پرداخته، ظاهرا هدفی جز انحراف افکار عمومی وایجاد تهمت وافترا دنبال نمی کند”.