چه می خواستیم وچه شد؟ بجائی رسیده ایم که طالبان شیعی سیب زمینی وارداتی را گونی گونی مجانی می دهند تا رای بگیرند. با تلویزیون بی بی سی هم توافق کرده اند. باور کنید آخر زمان نیست، فقط و فقط آخر فروردین سال ۱۳۸۸ و وضع ایران از این قرار است:
فواد صادقی (مدیر سابق سایت “بازتاب” و مدیر کنونی سایت “آینده نیوز”) که از خودی های نظام است، می نویسد: ”با گذشت ۳۰ سال از ۱۲ فروردین ۱۳۵۸، جمهوری اسلامی ایران وارد دهه چهارم عمر خود شد و بدین خاطر مناسب است بر این پرسش تأمل کنیم که از جمهوری اسلامی چه میخواستیم و چه مقدار از آنها که میخواستیم تحقق یافت؟ تأمین حداقل نیازهای مادی و معیشتی مردم کمترین انتظار از جمهوری اسلامی بوده است و اکنون باید ببینیم آیا این نیاز برآورده شده است؟ “
مطابق با آمار بانک مرکزی، هماکنون بیش از ۱۴ میلیون نفر در کشور در زیر خطر شدید فقر به سر میبرند و بخش عمدهای از کارمندان و کارگران قادر به تأمین هزینههای خانواده خود که براساس آمارهای رسمی در شهرهای بزرگ ماهانه بیش از یک میلیون تومان و در روستاها بیش از ۸۰۰ هزار تومان است، نیستند، اضافه بر آن که معضلات گستردهای نظیر کودکان خیابانی، دختران و زنانی که از شدت فقر به فحشا کشیده شدهاند و… که در آمار رسمی نمیتوان ردی از آنان جست.
پرسش اینجاست که پس از گذشت ۲۰ سال از خاتمه جنگ و به مدد حدود ۶۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی، چرا ما نتوانستهایم آن عقبماندگی را جبران کنیم؟ در بعد دینی نیز، باید این پرسش مطرح شود که اگر ۳۰ سال پیش تصاویر امروز جامعه ما با شاخصهایی نظیر تعداد معتادان، نسبت بانوان محجبه و متدین به دختران و زنان بدحجاب، درصد افراد مقید به واجبات شرعی به ویژه نماز و روزه، میزان رباخواری و حرامخواری، مصرف مشروبات الکلی و فساد جنسی در سطوح مختلف از تماشای تصاویر مستهجن از طریق ماهواره و اینترنت گرفته تا روابط نامشروع برای امام و امت تازه انقلاب کرده پیشبینی میشد، آیا آنان از سرنوشت جمهوری اسلامی ابراز رضایت میکردند؟ نتایج دینی و فرهنگی انقلاب را که در دهه اول آن با حضور متناوب بیش از یک میلیون بسیجی و رزمنده در جبههها و حمایت یکپارچه مردم از رزمندگان میتوانستیم مشاهده کنیم، امروز باید در کجا جستجو شود؟ آیا نماز جمعه تهران پس از گذشت ۳۰ سال و دو برابر شدن جمعیت کشور، پررونقتر شده است؟ رواج مدها و فرقههایی چون رپ، همجنسگرایی و شیطانپرستی در بخشی از جوانان ما نشانه چیست؟
میرحسین موسوی که این هفته حلقه حمایت اصلاح طلبان از او کامل می شود تنها رقم بر باد رفته چهار سال گذشته را ”300 میلیارد تومان” ذکر می کند.
طلعت تقی نیا در گزارش ماهیانه خود از اوضاع ایران می آورد: “پشت شعارها، نصیحت ها و موعظه ها در نماز جمعه ها و سریال های تلویزیونی اخوت اسلامی، این واقعیات بر جامعه حاکم است و همه از آن باخبرند، حتی در راس حاکمیت که خود را به بی خبری می زند: دزدی، همسر کشی، گروگانگیری کلاه هبرداری، تجاوز و کودک ربائی.“
روزنامه سرمایه تحت عنوان “سال به سال سقوط در منجلاب فساد” چنین سر قلم می رود: “ایران طی چهارسال گذشته به طور متوسط سالانه ۱۶ رتبه درخصوص فساد مالی نزول کرده به طوری که در سال ۲۰۰۸ با ۱۰ رتبه سقوط نسبت به سال قبل در رتبه ۱۴۱ در میان ۱۸۰ کشور جهان قرار گرفته است. کشور ما در سال ۲۰۰۷ در رتبه ۱۳۱، در سال ۲۰۰۶ در رتبه ۱۱۳ و در سال ۲۰۰۵ در رتبه ۹۳ قرار داشته است. ایران در میان کشورهای منطقه از لحاظ شفافیت مالی و اقتصادی تنها از پاکستان بهتر است. در سال ۲۰۰۷ پاکستان رتبه ۱۳۸، ایران ۱۳۱، ترکیه ۶۴، عربستان سعودی ۴۳ و امارات رتبه ۳۴ را به خود اختصاص دادهاند.“
خبرگزاری مهر – وابسته به جناح راست – گزارش می دهد: “ایران در سال ۱۳۸۷ خورشیدی بیش از ۹۰۰ هزار تن گندم به ارزش ۳۵۶ میلیون و ۲۲۰ هزار و ۱۶۶ دلار از ایالات متحده آمریکا وارد کرده است. برپایه این گزارش، آمار ترخیص گندم وارداتی از گمرگات نشان میدهد که در سال گذشته ایران در مجموع در سال ۱۳۸۷ در مجموع حدود شش میلیون تن گندم از ۱۵ کشور دنیا وارد کرده و ایالات متحده آمریکا سومین کشوری است که ایران از آن گندم خریده است.سال گذشته روزنامه آمریکایی وال استریت جورنال در خبری اعلام کرده بود که ایران نزدیک به یک میلیون تن به آمریکا سفارش خرید گندم داده است.“
و جالب اینکه خانم ها، آقایان محترم عاشق ایران، حتی قد ما ملت باستانی هم کوتاهتر شده است.
دکتر ایرج حیدری فوق تخصص غدد در گفت و گو با خبرگزاری مهر از بحران متوقف شدن رشد قد ایرانیها در ده سال اخیر خبر می دهد و دلایل اصلی آن را بروز استرس ها و فشارهای روانی، بی خوابی، اختلافات خانوادگی، کم تحرکی و همچنین بدی تغذیه عنوان می کند.
دکتر غلامرضا علیزاده هم با اشاره به لزوم توجه بیشتر به این بحران می افزاید: “در کشور چین با یک برنامه سازماندهی شده با بهبود وضعیت تغذیه به میزان قابل توجهی میزان قد مردم خود را افزایش دادند و با در نظر گرفتن الگوی چین ما نیز می توانیم در صورت حل مشکلات اجتماعی و بهبود تغذیه بر مشکل توقف رشد قد فائق آمد.”
و طالبان شیعی که درحال نجات جهان هستند، فقط وقت می کنند مسائل ایران را با مهر ورزی حل کنند. نمونه هایش را حتی دراین روزهای گل و بلبل هم که بوی الرحمان شان بلند شده؛ می توان دید:
- سه متهم به دست داشتن در بمبگذاری سال گذشته حسینیه سیدالشهدای شیراز که پیشتر در آذرماه به اعدام محکوم شده بودند، صبح جمعه در حضور خانوادههای جانباختگان این حادثه اعدام شدند.بر اساس گفتههای جابر بانشی دادستان شیراز، محسن اسلامیان، علی اصغر پشتر، و روزبه یحییزاده، به اتهام “محاربه و افساد فیالارض از طریق عضویت و همکاری مؤثر در گروهک محارب و ملحد و ضد نظام اسلامی” یعنی “انجمن پادشاهی ایران” و نیز “تهیه و ساخت بمب و مشارکت در بمبگذاری حسینیه سیدالشهدا شیراز” به دار آویخته شدند.متهمان در پشت درهای بسته محاکمه شدند و وکلای آنها هم تسخیری بودند.
- گزارشگران بدون مرز نگرانی خود را از تفهیم اتهام “جاسوسی” به خبرنگار امریکایی ایرانی تبار رکسانا صابری اعلام کرد. حسن زارع دهنوی معاون امنیتی دادستان تهران که خود را به نام “حسن حداد” معرفی میکند در تاریخ ۲۰ فروردین اعلام کرد که: “وی بدون مجوز خبرنگاری و تحت عنوان خبرنگار، فعالیت های جاسوسی انجام می داده است که مدارک در پرونده موجود است و وی نیز تمام اتهامات را پذیرفته است.“
گزارشگران بدون مرز اعلام میکند: “مقامات مسئول ایران از اتهام « جاسوسی» سواستفاده میکنند تا روزنامهنگاران را زندانی و آزادی بیان را محدودتر کنند.“
- در آستانه انتخابات ریاست جمهوری مجلس؛ لایحه جدید برای محدودیت بیشتر سایت ها و وبلاگ ها را تصویب کرد.
- وزارت ارشاد به سایتها هشدار داد: تحریم انتخابات تخلف است.
- حتی حسن روحانی هم تحمل نشد و از راس دفتر دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری در تهران برداشته شد. شیخ محمد یزدی که رئیس دبیرخانه این مجلس است، حجت الاسلام رئیسی معاون اول قوه قضائیه و یکی از سه قاضی شرع قتل عام زندانیان سیاسی در سال 67 را جانشین حسن روحانی کرد.
- شورای نگهبان در بیانیه ای به انتقادهای مهدی کروبی از این نهاد واکنش نشان.مهدی کروبی، دبیر کل حزب اعتماد ملی و از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری روز دوشنبه در نامه ای، احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان را متهم کرده بود که از محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران، حمایت کرده و به این ترتیب بی طرفی خود در انتخابات خردادماه آینده را زیر سوال برده است.
- غلامحسین محسنی اژه ای، وزیر اطلاعات گفت: “وزارت اطلاعات اوضاع انتخاباتی را در فضای سایت ها، وبلاگ ها و پیامک ها به خوبی در رصد خود دارد و با جریان های تخریبی به شدت برخورد می کند.“
وی اعلام کرد: “به کسانی که خصوصا آگاهانه و از روی عمد بخواهند تخریب و حرمتشکنی کنند هشدار میدهم که مطمئن باشند گرفتار قانون خواهند شد و سربازان گمنام امام زمان و مردم از کسی که فضای آرام کشور را به هم بریزد نخواهند گذشت.“
بله. حل و فصل نهائی همه مسائل بعهده “سربازان گمنام امام زمان” است که چند تائی از آنها که از گمنامی درآمده اند، شهرت جهانی پیدا کرده اند: سعید امامی- حسین شریعتمداری- حسن شایانفر…
بیهوده نیست که محمدخاتمی آژیر خطر را بصدا درمی آورد : “من هشدار می دهم که چه این دولت تداوم یابد و چه دولت جدید بیاید، سال آینده تورم و مشکلات جامعه از چیزی که الان هست بیشتر خواهد بود. اگر تغییر رخ ندهد، مسیر، مسیر ویران کننده ای است.”
و طالبان شیعی “مسیر ویران کننده” را باسرعت تمام طی می کنند:
- ایران از آزمایش سانتریفوژهای جدید خبر داد. محمد آقازاده گفت: سانتریفیوژهایی تولید کردیم که سرعتشان شش برابر قبل است. هفت هزار سانتریفیوژ در نطنز نصب شده است.
- ترکیه برای اولین بار اعلام می کند که نگران برنامه اتمی ایران است. روزنامه زمان چاپ ترکیه (که به حزب حاکم ترکیه نزدیک است) می نویسد:” دست یابی ایران به سلاح هسته ای و احتمال وقوع ناآرامیهای اجتماعی در ایران، ترکیه را به شدت نگران ساخته است. “
- روابط ایران و مصر بعد از دستگیری افراد مسلح “حزب اله” در این کشور تیره تر می شود.
مقامات مصری می گویند: “ایران از حزب الله استفاده می کند تا در مصر حضور یابد و بعد به مصری ها بگوید: ما اینجا هستیم.”
وزیر امور خارجه مصر با متهم کردن ایران به دخالت در امور داخلی این کشور می گوید:” ایران از گروه حزب الله لبنان برای ایجاد جای پا در مصر استفاده می کند.“
- سخنگوی کاخ سفید می گوید: “هدف نهایی برای وادار کردن ایران به تعلیق غنی سازی اورانیوم تغییر نکرده است.“
- وزیر امور خارجه آلمان حرفش این است: “ایران بهجای تحریکات غیرضروری گامهای سازنده بردارد.“
روز آخر هفته برای “ نگاه هفته” ـ چهارشنبه- بازی “ وقت کشی” جمهوری اسلامی وارد مرحله تازه ای می شود. برخی خبرگزاری ها از ارائه احتمالی بسته یی جدید به تهران سخن می رانند :“جلیلی روز دوشنبه در تماس تلفنی با سولانا نماینده 1+5 طی گفت وگویی از تمایل ایران برای مذاکره درباره برنامه هسته یی اش خبر داد.این ابراز تمایل تهران پس از آن صورت گرفت که کشورهای امریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه در نشست لندن خود که هفته گذشته برگزار شد، توافق کردند مذاکرات 1+5 با تهران ادامه یابد لذا اعلام کردند خاویر سولانا مامور می شود از ایران دعوت کند در نشستی با این گروه شرکت کند. از این رو سولانا که پیش از این با سفر به ایران دومین بسته پیشنهادی 1+5 را به نمایندگی از اعضای شورای امنیت و آلمان به مقامات کشورمان ارائه داده بود، تلفنی با سعید جلیلی تماس گرفت تا وی را در جریان این دعوت قرار دهد. به گزارش ایسنا دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران نیز در پاسخ به سولانا خاطرنشان کرد ایران از مذاکراتی سازنده استقبال می کند.“
محمود احمدی نژاد هم بلافاصله گفت که ایران در تدارک تهیه بسته پیشنهادی جدیدی برای غرب است.
ناظران بر این گمانند: “جمهوری اسلامی که هنوز به درخواست های مکرر آمریکا برای مذاکره جواب نداده است، همچنان مشغول “خریدن وقت” است تا به بمب اتمی دست بیابد و از موضع قدرت وارد مذاکره شود.“
این بحث سرنوشت سازدر مبارزه انتخابی جناح های درون نظام جائی ندارد. تلاش برای به میدان آوردن مردم و کسب رای آنها به امور دیگر بر می گردد. طرفداران احمدی نژاد با چراغ خاموش حرکت می کنند. اما معلوم است بیکار نیستند. کار پخش سیب زمینی رایگان به رسوائی می کشد. محسن آرمین هم از توافق انها با تلویزیون بی بی سی پرده برمی دارد. سخنگوی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی معتقد است که با بی بی سی فارسی توافق پنهانی شده است: “آن حساسیت شدید نسبت به آغاز به کار تلویزیون فارسی بی بی سی به چه علت ناگهان فروکش کرد؟ برای پاسخ به این سوال به رفتار تلویزیون بی بی سی در انعکاس اخبار انتخاباتی و اخبار تحولات عرصه رقابت سیاسی داخل کشور مراجعه کنید تا معلوم شود محتوای توافقات احتمالی چه بوده است. مثلا بی بی سی ملزم است اخبار اصلاح طلبان را پوشش ندهد و در این زمینه کاملاً خنثی عمل کند. نمونه این رفتار را در عدم انعکاس سفر اخیر خاتمی به سه استان فارس و بوشهر و بویر احمد و کهگیلویه و استقبال بی سابقه و پرشور مردمی از وی را دیدید. این ماجرا ثابت می کند حساسیت و نگرانی جریان حاکم نسبت به فعالیت تلویزیون فارسی زبان بی بی سی چیزی جز رقابت سیاسی داخلی و به خصوص انتخابات نبوده است.”
اصلاح طلبان دیگر می گویند: “مبارزه با «مفاسد اجتماعی» یا «پروژه براندازی هلندی» دروغهایی بیش نیستند. فیلترینگ سایتها بخشی از همان مدیریت «پیچیده و چندلایه» انتخاباتی بنیادگرایان است که میخواهند همانند سال ۸۴، احمدینژاد را از صندوقهای رای بیرون بیاورند.”
اخباری هم هست که آفتاب دولت احمدی نژاد را لب بام نشان می دهد. مجلس در دو مورد حساس، رئیس جمهور را محدود به نظارت مجلس می کند. حزب موتلفه می گوید که میثاقی برای حمایت از احمدی نژاد نبسته است.
حتی ریز سفرهای خارجی رئیس جمهور هم زیر ذره بین قرار می گیرد:” رئیسجمهوری ایران 49 بار به پایتختهای کشورهای دیگر رفته است در حالی که بنابر عرف دیپلماتیک در مقابل نیز باید در همین حدود میزبانی این مقامها را بر عهده میگرفت اما براساس آمار پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، حدود 15 سفر او بیپاسخ مانده است. ارتباطات سالیان اخیر محمود احمدینژاد در طول چهار سال گذشته 49 سفر خارجی به کشورهای مختلف داشته که در این میان حدود 15 سفر از سوی همتایان او بیپاسخ مانده است. علاوه بر این با وجود حضور مکرر رؤسای جمهور عراق، تاجیکستان و سوریه به تهران آمار حضور رؤسای جمهور و نخستوزیران کشورهای مختلف در تهران به 36 مورد رسیده است.“
و شاید از همه مهمتر استعفای ثمره هاشمی- حلقه رابط احمدی نژاد با موتلفه و نیروهنای امنیتی- باشد. روز آخر هفته خبر می رسد: “مجتبی ثمره هاشمی، مشاور ارشد محمود احمدی نژاد، کمتر از دو ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری در ۲۲ خرداد، از سمت خود استعفا کرد.“
در مقابل احمدی نژاد، شیخ کروبی و مهندس موسوی فعالیت های تبلیغاتی خود را بشدت دنبال می کنند. کروبی که پیشنهاد محمدخاتمی برای کناره گیری به نفع موسوی را “قاطعانه” رد کرده است، محمد علی ابطحی را به مشاور دیگرش غلامحسین کرباسچی افزوده است که می گوید: “کروبی میفهمد چکمه خانمها ربطی به اسلام ندارد.“
سومین بیانیه انتخاباتی کروبی هم می گوید:”حیای حاکمیت قانون و حقوق شهروندی گام اول در تحقق شعارهای من است.“
او تاکید کرده که نباید مردم را از حقوق خود محروم کرد و افزوده است: “ تصور میکنم که با انجام سه شعار محوری بیان شده از سوی اینجانب، شامل «احیای برنامهریزی»، «مردمی کردن درآمدهای نفتی» و «احیا و بسط حقوق شهروندی» قادر خواهیم بود آیندهای بهتر را برای ایران و ملت عزیز خود رقم بزنیم.
مهندس موسوی هم که به نظر می رسد در حال ایجادموج است، ایران را دور می زند و از مشکلات می گوید. امروز ـ پنج شنبه- برنامه اقتصادی خود را در حضور اقتصاد دانان اعلام می کند و قاعد تا نوبت اعلام بقیه مواضع او هم خواهد رسید.
خانم ها، آقایان. ایرانیان عزیز. در این میان قرار است سیب زمینی بمانیم؟ آیا اعلام حمایت داریوش مهرجوئی ـ که هرگز پا به میدان سیاست نمی گذاشت- نسیمی است که از توفان خبر می دهد؟ در دوم خرداد کیومرث پوراحمد آغاز گر بود و این بار داریوش مهرجوئی.
اشتباه نکنید. صحبت حمایت از این یا آن نامزد نیست. سخن ایران در میان است و ایران براستی در خطر است. صدای فردوسی را از اعماق تاریخ می شنوید؟
دریغ است که ایران ویران شود کنام پلنگان و شیران شود….