شیرین عبادی در سفر اخیرخود به خارج از کشور دو روز را در پاریس سپری کرد. او در این شهر وی جلساتی را با مسوولان “یونیتار”، که بخش مطالعاتی و پژوهشی سازمان ملل متحد است، برگزار نمود. در این جلسات راجع به خط مشی آموزشی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۰۹ تصمیم گیری و بر آموزش حقوق محیط زیست و همچنین گسترش آموزش حقوق بشر تاکید شد. بودجه سالیانه این بخش نیز در جلسات اخیر مورد تصوبب قرار گرفت.
بعد از پاریس عبادی به دعوت دانشگاه آمریکایی واشینگتن به این شهر رفت. سخنرانی عبادی دراین دانشگاه در خصوص جنبش فمینیستی در ایران وتاثیرات آن در فرهنگ اجتماعی ایران بود. بیش از چهارصد نفر از دانشجویان و اعضای هیات علمی سخنرانی او را شنیدند و در پایان سوالات خود را با وی مطرح کردند.
درادامه خانم عبادی به دعوت بنیاد کارنگی که در مورد صلح فعالیت می کند، یک سخنرانی راجع چگونگی دستیابی به صلح پایدار در خاورمیانه ایراد کرد. سخنرانی عبادی در موسسه کارنگی که با حضور خبرنگاران نیویورک تایمز و واشینگتن تایمز و دیگر رسانه های معتبر همراه بود، مورد استقبال زیادی قرار گرفت.
برنده جایزه صلح نوبل پس از آن به دعوت دانشگاه ماکت در میلواکی به این شهر رفت. قراراست امروز دکترای افتخاری این دانشگاه در رشته حقوق، به پاس مطالعات عبادی در زمینه پیشبرد حقوق بشر در ایران و جهان، به وی اهدا شود. سخنرانی وی دراین دانشگاه ناظر خواهد بود به شیوه مبارزه برای دستیابی به حقوق بشر و اینکه آیا حقوق بشر و دموکراسی در یک جامعه اسلامی امکان پذیراست یا خیر.
عبادی در گفت وگویی با روز در مورد موضوع سخنرانی خود گفت: “عقیده دارم که اسلام با تفسیر درستی قابل انطباق با حقوق بشر و دموکراسی است، و اینکه باید بین ایمان و آزادی یکی را انتخاب کرد درست نیست. ایمان و آزادی هر دو قابل جمع هستند و ما می توانیم مسلمان باشیم و به دموکراسی احترام بگذاریم و خواهان حقوق بشر باشیم.”
سفر عبادی ماه ها پیش از برخوردهای صورت گرفته با وی و تعطیلی دفتر کانون مدافعان حقوق بشر در تهران برنامه ریزی شده بود. عبادی به ”روز” گفت که بلافاصله بعد از اتمام سخنرانی های خود و دریافت دکترای افتخاری به تهران باز خواهد گشت.