حالا سعی می‌کنم گریه نکنم

نویسنده

» نت آخر

واکنش اهالی موسیقی به فاجعه‌ی پاریس

 

قتل عام مردم در یک کنسرت راک، حمله‌ی مرگ و ترور به زنده‌گی و سرخوشی بود. فاجعه‌ای که منجر به مرگ بیش از ۱۲۰نفر از مخاطبان موسیقی راک شد. سبکی که همیشه از صلح و دوستی سخن گفته، به جنگ، خشونت و قدرت‌مداران معترض بوده. این اتفاق نه به سبک ایرانی‌اش با سکوت، که با واکنش درست هنرمندان جهانی روبه‌رو شد.

گروه یو تو که در زمان حمله‌ی تروریستی پاریس در چند کیلومتری محل وقوع حادثه مشغول تمرین برای کنسرت‌شان بودند بعد از این‌که کنسل شدن اجرای خود را اعلام کردند طی بیانیه‌ای با قربانیان حادثه‌ی پاریس همدردی کردند. بونو رهبر این گروه در گفت‌وگوی کوتاهی پس از این فاجعه گفت: “اگر دقت کنید اکثریت قربانیان دیشب طرفداران موسیقی بودند. این اولین حمله مستقیم به موسیقی و هوادارانش است که در این ترورها شاهد آن بوده‌ایم و این مسئله بسیار ناراحت کننده است. ممکن بود این اتفاق در کنسرت ما رخ دهد یا این‌که ممکن بود شما در سالن باشید.این وضعیت کاملا ملموسی است.” او در ادامه صحبت‌هایش به امکان برنامه‌ریزی مجدد برای اجرای کنسرت در این شهر اشاره کرد و گفت: “این بسته به مقامات فرانسه است که تصمیم بگیرند ما برای اجرا باز گردیم یا نه. به نظرم این مساله خیلی مهم است و گروه یوتو نقشی بر عهده دارد. نمی‌توانم برای بازگشت به پاریس صبر کنم. ما پس از فاجعه‌ی یازدهم سپتامبردر مدیسون اسکویر گاردن برنامه اجرا کردیم و آن اجرا باورنکردنی بود. احساسی که داشتیم مثل این بود که بگوییم این ما هستیم. شما نمی‌توانید ما را عوض کنید. شما نمی‌توانید از ما آدم‌های جنگ‌طلبی بسازید.”

یکی دیگر از کنسرت‌های راکی که در نتیجه‌ی حمله‌ی تروریستی پاریس کنسل شد، کنسرت فوفایتر بود. این گروه به دنبال این ماجرا تصمیم گرفتند باقی تور خود را کنسل کنند. این گروه در بیانیه‌اش نوشت: “همراه با اندوهی عمیق و نگرانی بسیار برای تمام کسانی که در پاریس هستند باید اعلام کنیم که مجبور هستیم باقی تور را کنسل کنیم. با توجه به وقوع چنین رفتار خشونت آمیز و خالی از هر گونه احساسی، بسته شدن مرزها و عزاداری بین‌المللی در حال حاضر امکان آن را نداریم که برنامه تور را ادامه دهیم. افکار و دعاهای ما همراه تمام کسانی است در این حادثه صدمه دیدند یا عزیزی را از دست داده‌اند.”
اما مدونا، ستاره‌ی آمریکایی موسیقی پاپ، که در حال برگزاری تور جهانی “قلب یاغی” است، تصمیم گرفت کنسرت خود در استکلهم سوئد را لغو نکند و روی صحنه برود. مدونا پیش از آغاز برنامه‌اش، رو به تماشاگران و علاقه‌مندان‌اش گفت: “اجازه می‌خواهم برای لحظاتی از این تراژدی یاد کنم، از این کشتار تکان‌دهنده، ترور و عمل بی‌عاطفه‌ای که به زندگی ارزشمند عده‌ای از انسان‌ها پایان داد؛ تراژدی‌ای که شب گذشته در پاریس رخ داد. تمام این روزها ذهنم را مشغول کرده و خیلی سخت است، اجرای برنامه برایم واقعا سخت بود چون خودم هم احساس ویرانی داشتم. چون با خودم فکر می‌کردم من اینجا چه کار می‌کنم وقتی مردم دارند آنجا به خاطر از دست دادن عزیزانشان اشک می‌ریزند. اما تصمیم گرفتم روی صحنه بیایم و آواز بخوانم. چون سکوت و عزا دقیقا همان چیزی است که این آدم‌ها می‌خواهند. آن‌ها می‌خواهند ما را ساکت کنند و ما به آن‌ها اجازه نخواهیم داد. هرگز اجازه نخواهیم داد. چون در یگانه‌گی و اتحاد قدرت فوق‌العاده‌ای وجود دارد و من باور دارم که هرچقدر آشفتگی، رنج، خشونت، بی‌عاطفگی و تروریسم نه فقط در پاریس بلکه در جهان وجود داشته باشد به همان اندازه مهربانی و خوبی هم وجود دارد و ما اینجا هستیم تا این ادعا را ثابت کنیم.”

بسیاری از حاضران در کنسرت مدونا، با شنیدن جملات او اشک می‌ریختند. اما این آوازخوان پس از یک دقیقه سکوت به احترام درگذشته‌گان کشتار پاریس، گفت: “حالا سعی می‌کنم، دیگر گریه نکنم.” و پس از آن اولین ترانه‌اش را برای مردم اجرا کرد.