خبرگزاری های حکومتی از “شناسایی و انهدام یک شبکه فساد بینالمللی” که به گفته آنها بهصورت “کاملاً سازمان یافته” در داخل کشور فعالیت میکرد توسط دستگاههای اطلاعاتی ـ- امنیتی خبر داده اند؛ بر اساس این گزارشها سران این شبکه از اعضای فعال جامعه بهاییان ایران هستند. اما دیان علایی، نماینده جامعه بین المللی بهاییان در سازمان ملل متحد در مصاحبه با روز از وجود چنین شبکه ای ابراز بی اطلاعی می کند و گزارشهایی از این دست را ادامه روند فشار بر شهروندان بهایی در ایران می داند.
عقاید مختلف را نمی پذیرند
به گزارش فارس، خبرگزاری نزدیک به نیروهای امنیتی – نظامی، بازداشت شدگان وابسته به این شبکه “از طریق شبکههای ماهوارهای ضداخلاقی مبادرت به عضوگیری و اشاعه فساد و فحشا” در ایران کرده اند.
این خبرگزاری همچنین مدعی شده است که سران این شبکه به منظور انجام این کار، تا مبلغ ماهانه 400 دلار آمریکایی از “بیگانگان” دریافت کرده اند.
اعضای اصلی شبکه مورد ادعای خبرگزاری های حکومتی در شهرهای تهران، کرج، اصفهان، شیراز، مشهد، یاسوج و عوض لارستان بازداشت شدهاند.
خبرگزاری فارس همچنین از فردی به اسم “ملیحه ر” اسم برده که ضمن “طرح تبلیغات سیستماتیک فرقه بهائیت” در استان فارس اهداف “غیر انسانی فرقه” را دنبال کرده است.
دیان علایی، نماینده جامعه بین المللی بهاییان در سازمان ملل متحد در این مورد به روز می گوید: “این یک اتهام کذب است، چنین شبکه ای اصلا وجود خارجی ندارد. جامعه بهایی هیچ اقدامی برخلاف قوانین جمهوری اسلامی انجام نداده است. متاسفانه اتهاماتی که دستگاه قضایی در رابطه با جامعه بهایی مطرح می کند، هیچگاه با واقعیات منطبق نبوده است. این اتهام نیز در ادامه همان روند سابق است.”
“اشاعه فساد و فحشا، ترویج و تبلیغ فرقه بهائیت” از طریق جاذبههای جنسی، تأثیر همجنس گرایی از جمله شیوهها و اهداف افراد بازداشت شده در ارتباط با این شبکه عنوان شده است.
نماینده جامعه بین المللی بهاییان، در مورد این اتهامات می گوید: “طرح مسائل اخلاقی در ارتباط با جامعه بهاییان ایران اصلا قابل تصور نیست، چون دیانت بهایی بر قوانین اخلاقی تاکید ویژه دارد. برای مثال پیروان این دین نمی توانند قبل از ازدواج و خارج از نهاد خانواده روابط جنسی داشته باشند.”
او می افزاید: “موضع فعلی جمهوری اسلامی نپذیرفتن هر نوع دگراندیشی است، آنها نمی توانند افراد را با عقاید و ادیان مختلف بپذیرند.”
خانم علایی همچنین می گوید: “جامعه بهایی ایران می خواهد به کشورش خدمت کند و خواهان زندگی در این کشور است. هیچ دلیلی برای بازداشت آنها وجود ندارد، برای همین است که دستگاه قضایی به چنین اتهامات واهی متوسل می شود.”
توقف اعدام ها، افزایش بازداشت ها
فشار بر جامعه بهاییان ایران در طول چند ماه گذشته شدت بیشتری گرفته است. در یکی از آخرین موارد، اوایل خرداد ماه امسال دست کم ۱1 نفر از افراد مرتبط با دانشگاه علمی آزاد بهاییان(BIHE) در شهرهای مختلف ایران بازداشت شدند.
بعد از گذشت بیش از دو ماه از بازداشت این افراد ، آنان به “اقدام علیه امنیت ملی و جمهوری اسلامی” متهم شدند.
نماینده جامعه بین المللی بهاییان در سازمان ملل متحد در مورد وضعیت این بازداشت شدگان به روز می گوید: “به غیر از اتهامی که اخیرا علیه آنها مطرح شده و اینکه بازداشت شدگان در حال حاضر در زندان اوین تهران به سر می برند، متاسفانه هیچ اطلاع دقیق دیگری از وضعیت این افراد در دست نیست. حتی مشخص نیست که آیا اتهام اقدام علیه ملی به بازداشت شدگان و وکلای آنها اطلاع داده شده یا خیر.”
مطرح شدن این اتهام در حالی است که چندی پیش، محمد جواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه، گفته بود در ایران هیچ کس به علت بهایی بودن دستگیر و زندانی نشده است.
خبرگزاری ایسنا به نقل از محمد جواد لاریجانی نوشته بود: “بهاییها در ایران مانند هر شهروند دیگر ایرانی از حقوق شهروندی برخوردارند اما درست مانند سایر شهروندان اگر مرتکب جرمی شوند به طور طبیعی دستگاه قضایی با آنها برخورد می کند.”
اظهار نظر این مقام قضایی در شرایطی مطرح می شود که بهائیان ایران پس از انقلاب سال 57 از حق تحصیل در دانشگاه ها و مشاغل دولتی محروم بوده، مجامع آنها غیرقانونی اعلام شده و قبرستان های آنان در شهرهای مختلف مختلف تخریب شده است.
طبق آمار کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران در حال حاضر حدود ۳۰۰ هزار بهایی در ایران زندگی میکنند. بر اساس گزارش های این سازمان مدافع حقوق بشر دستکم ۳۰ بهایی در زندانهای ایران به سر میبرند، اما فعالان بهایی از جمله نماینده جامعه بین المللی بهاییان در سازمان ملل متحد، معتقدند در حال حاضر نزدیک به ۱۰۰ نفر از شهروندان بهایی در زندان هستند.
بهاییان در قانون اساسی جمهوری اسلامی به عنوان اقلیت مذهبی به رسمیت شناخته نشده و در طول ۳۰ سال اخیر مورد تبعیضهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی گوناگون بودهاند. گفته میشود از آغاز انقلاب اسلامی تا کنون دست کم ۲۰۰ نفر از آنان اعدام شدهاند.
دیان علایی، نماینده جامعه بین المللی بهاییان می گوید: “روند اعدام ها از 1997 تا کنون متوقف شده، اما فشارها همواره به صورت احضار، بازداشت و زندان ادامه دارد. فراموش نکنیم که هفت تن از مدیران سابق سابق جامعه بهائیان ایران در حال حاضر با احکام سنگین در زندان به سرمی برند.”
جمال الدین خانجانی، عفیف نعیمی، فریبا کمال آبادی، بهروز توکلی، سعید رضایی، وحید تیزفهم و مهوش ثابت در مرداد ماه سال گذشته با حکم قاضی مقیسه، رئیس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، هر یک به ۲۰ سال حبس محکوم شدند.
مطابق اصل ۱۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی تنها ادیان زرتشتی، کلیمی و مسیحی ادیان رسمی کشور هستند و بهاییت در زمره ادیان رسمی نیست.
نقض حقوق اقلیت های دینی در ایران، به ویژه در طول چند سال گذشته، از سوی نهاد های جهانی مدافع حقوق بشر محکوم شده است. سازمان عفو بین الملل، سازمان دیده بان حقوق بشر، کمیسیون آزادی بین المللی ادیان آمریکا، وزارت امور خارجه آمریکا، وزارت امور خارجه بریتانیا و شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل، از جمله نهادها و اشخاصی هستند که خبر تداوم ایجاد محدودیت برای اقلیت های دینی و مذهبی در ایران را تائید و آن را محکوم کرده اند.