نوید احمدی
عصر دیروز عده ای از افراد غیر دانشجو که در شهر خرم آباد شهرت خوبی ندارند برای ضرب و شتم دانشجویان معترض دانشگاه لرستان وارد صحن دانشگاه شدند و “سیامک نادعلی”، دبیر انجمن اسلامی و “محمد جواد دردکشان” و چند نفر دیگر را با چاقو زخمی کردند. در این مورد با سیامک نادعلی گفت و گویی کرده ایم که می خوانید.
قضییه درگیری دیروز چه بود؟
به دنبال تحصن و اعتراضی که دانشجویان دانشگاه لرستان داشتند، چند نفر از اعضای سابق شورای صنفی، بدون هماهنگی با شورای مرکزی شورای صنفی با مسسولین دانشگاه مذاکره کردند و در حین مذاکرات بر اثر تهدید مسئولین، چند نفر از آنها گفتند تحصن و اعتراضات دانشگاه لرستان در اثر برنامه ریزی فعالان سیاسی و وابستگان دفتر تحکیم وحدت سر گرفته است. آنها از این طریق و بر اثر ترس خواستند تمام تقصیر ها را به ناحق به گردن ما اندازند. از این رو چند نفر از ما را به کمیته انضباطی احضار کرده اند. مستند این احضار هم اظهارات همان چند نفر است. مسوول اصلی این عمل، از سوی دانشجویان طرد شده و دیگر در دانشگاه کسی جواب سلامش را نمی دهد. این وضعیت باعث شد تا او با برنامه ریزی حراست دانشگاه عصر دیروز به اتفاق چند نفر از افراد شرور شهر، که بدون هیچ ممانعتی وارد دانشگاه شده بودند، با دانشجویان درگیر شود. در جریان این درگیری حراست که معمولا بلافاصله وارد عمل می شود، کنار کشید و برای کنترل درگیری هیچ واکنشی از خود نشان نداد. اما دانشجویان به هر حال توانستند این افراد شرور را کنترل کنند و دو نفر از آنان را هم به پلیس 110 که با تماس دانشجویان مقابل در دانشگاه آمده بود تحول دهند. اما این دو نفر بعد از نیم ساعت توسط حراست دانشگاه آزاد شدند. بعد از آزادی این دو نفر یکی از دانشجویان برای اعتراض به این برخورد به دفتر حراست دانشگاه رفت، اما در آنجا آقای “سپهوند” رئیس حراست حق را به این افراد داد.
منظور این است که حراست با این افراد ارتباط داشت؟
بله، این مشخص است. اینها همه با هم بودند. بقیه اشرار هم به همین علت فراری داده شدند.
اما مسوولین دانشگاه گفته اند در ورودی دانشگاه در اختیار و تسلط ما نیست؟
رئیس دانشگاه در مصاحبه با ایسنا این ادعا را مطرح کرده است. در دانشگاه ما ساختمانی وجود دارد که متعلق به سازمان میراث فرهنگی است، اما در ورودی کاملا در تسلط دانشگاه و حراست دانشگاه است. به همین دلیل هر کس قصد ورود به محوطه را دارد باید به حراست و نگهبانان کارت دانشجویی و یا کارت میراث فرهنگی را نشان دهد. حتی ارباب رجوع هم باید کارت شناسایی ارائه دهند و اسامی آنها باید ثبت شود. بنابراین این ادعای رئیس دانشگاه کاملا دروغ است. از طرف دیگر دانشجویانی که شاهد عینی ورود این آقایان از در دانشگاه بودند در همان اتاق نگهبانی، به حراست و انتظامات گفته بودند که این افراد را راه ندهید چون برای دعوا آمده اند؛ اما مامورین حراست پاسخ داده اند که به ما مربوط نیست. حال سئوال این است که حراست و انتظامات که حتی ورود افراد همراه دانشجویان را به دقت کنترل می کند، چطور ورود اینها برایش مهم نبوده است.
یعنی دانشجویان از قبل در مورد ورود این افراد به حراست هشدار داده بودند؟
بله. ضمن اینکه این افراد چهره های کاملا مشخص و معلوم الحالی هستند. شلوار شش جیب پلنگی می پوشند و سرهای تراشیده و صورتهای چاقو خورده دارند. اینها چه کسانی می توانند باشند؟
چه سلاحهایی با خودشان داشتند؟
همه جور سلاح سرد. من و محمد جواد دردکشان را با چاقو زخمی کردند. چند تا از بچه های دیگر را هم با چوب و چماق زدند به حدی که حال چند نفر هم بد شد. زانوی یکی از دانشجوها زخمی شد و چند نفرهم زخم سطحی داشتند.
مسوولین دانشگاه در مورد اعتراضات اخیر دانشگاه موضع گیری کرده بودند؟
بله. مثلا آقای صادقی رئیس دانشگاه گفته بود اعضای شورای صنفی با یکدیگر اختلافاتی دارند و عده قلیلی نمی گذارند اکثریت شورای صنفی برای مذاکره با ما اقدام کند. این دروغ محض است. فقط چند نفر از اعضای شورای صنفی، آن هم بدون هماهنگی با بقیه برای مذاکره رفته بودند و بقیه که اکثریت هستند چنین موضعی ندارند. از میان آنهایی هم که به عنوان عضو شورای صنفی برای مذاکره رفته بودند، چند نفری اساسا عضو فعلی شورای صنفی نیستند.
رئیس دانشگاه به فعالان سیاسی حساس است؟
به هر حال اعلام کرده تحصن و اعتراضات این دانشگاه کار سیاسی ها و اعضای تحکیم وحدت است در حالی که من این را تکذیب می کنم. ایشان در این مورد حتی یک مدرک هم ندارد. اصلا ما در این تحصن دخالتی نداشتیم تا از این طریق بهانه ای به دست کسی ندهیم. اساسا این تحصن برای خواسته های سیاسی نبود. هیچ شعار سیاسی هم داده نشد. اما رئیس دانشگاه مسائل صنفی مثل تغذیه، امور رفاهی، خوابگاه، درخواست رفتار احترام آمیز با دانشجو را به عنوان واکنش تند سیاسی تعبیر می کند که کاملا دروغ است. ایشان در گزارشاتی که به سایر مراکز داده، اعتراضات دانشجویان را تحریف کرده و وارونه جلوه داده است. مثلا گفته است هدف از تحصن و اعتراض این بود که دانشجویان خواستار برگزاری اردوی مختلط بودند. در حالیکه این مساله و مسائل سیاسی دیگری که مطرح شده، کاملا دروغ است.
شما خواسته های خود و حادثه دیروز را به وزارت علوم اطلاع داده اید؟
بله. ما با آقای دکتر خرمشاد تماس گرفتیم. ایشان گفتند گزارشی که به ما رسیده، جور دیگری است. من هم گفتم تمام گزارشهایی که آقای صادقی، رئیس دانشگاه برای شما ارسال کرده دروغ محض است. در دانشگاه لرستان نه امنیت است و نه آموزش و نه رفاه. من گفتم بهتر است در دانشگاه لرستان را ببندید. به ایشان گفتم تمام نیروهای معلوم الحال بیرون دانشگاه اکنون وظیفه حراست از دانشگاه را بر عهده گرفته اند. اینها می توانند به راحتی برای هر کسی پاپوش بدوزند. الان کافی است شما به سرویس های ایاب و ذهاب انتقاد کنید، تاآقای صادقی به سرعت این انتقاد را به اعتراض سیاسی تبدیل کند و گزارش دهد.
واکنش آقای خرمشاد چگونه بود؟
ایشان گفتند در گزارش رئیس دانشگاه آمده که دانشجویان معترض خواستار اردوی مختلط هستند و اینکه اعضای دفتر تحکیم وحدت عامل این اعتراضات هستند. در حالی که ما حتی وارد جمعیت متحصنین هم نشده بودیم.
حادثه حمله این افراد به دانشجویان با چه هدفی طرح ریزی شده بود؟
اولا با هدف بر هم زدن تحصن و اعتراض صنفی دانشجویان که از هفته قبل شروع شده. دوم اینکه تمام تقصیرات و سازماندهی برنامه ها را به گردن سیاسیون دانشگاه بیاندازند، در حالی که اعضای تحکیم اساسا هیچ دخالتی در این قضایا و حتی در تحصن نداشتند و می توانند این مساله را نیز اثبات کنند. سوم اینکه به این بهانه می توانند هر دانشجویی را که خواستند به کمیته انضباطی بکشانند. از طرف دیگر اعضای شورای صنفی و سایر دانشجویان را نیز بترسانند، که در افتادن با آقای صادقی، ولو برای مسائل صنفی، می تواند چه هزینه هایی داشته باشد.
گویا از قبل شایعاتی بوده مبنی بر اینکه درگیری خواهد شد. این درست است؟ از سوی چه کسانی مطرح می شد؟
از سوی افراد مشخص و معلوم الحال که به بیرون از دانشگاه وابسته اند.