بحث دربارهی افزایش تحریمها٬ نایاب شدن برخی کالاهاو بالا رفتن قیمت اجناس اکنون تبدیل به روندی عادی در میان محافل خبری ایران شده اما افزون بر این، برخی مسوولان دولتی خبر از بحران کمبود آب و برق میدهند که ممکن است در آیندهی نزدیک گریبانگیر مردم شود.
در همین حال داوود احمدینژاد٬ بار دیگر گرانیها را کار جریان انحرافی به قصد کشاندن مردم به خیابان و راهپیمایی علیه رهبر جمهوریاسلامی دانست.
در تحولی دیگر علاوه بر دادستان تهران٬ شورای عالی امنیت ملی هم درباره انتشار اخبار و گزارشها پیرامون گرانیها٬ به مدیران روزنامهها و نشریات هشدار داده است.
بازرس سابق نهاد ریاستجمهوری٬ با انتقاد از “کجفهمیهای برخی افراد معلوم الحال داخلی به ویژه دولتیها”٬ گفته است که گرانیهای اخیر توسط “جریان انحرافی و دولت” و پس از آن ایجاد شده است که این گروه “در انتخابات و دیگر جریانهای برنامهریزی شده از سوی آنها موفق نشد”.
به گفته داوود احمدینژاد، این جریان ”به گرانی لجام گسیخته در کشور دامن زده است تا آستانه صبر و تحمل مردم را تمام کند به خیال اینکه مردم با این فشارها به خیابان میریزند و از ولایت دست میکشند”.
به دنبال انتقادات ماههای اخیر امامان جمعه از گرانیها در کشور٬ محمود احمدینژاد دستور داد تا نشستی با حضور اعضای اقتصادی کابینه و امامان جمعه برگزار شود تا در آن “تصویری روشن” از وضعیت اقتصادی کشور به این افراد داده شود. پیش از این اعضای اقتصادی کابینه در جلسهای با اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز شرکت کرده و به آنها گزارش داده بودند.
این نشست پس از آن برگزار شد که در ماههای گذشته بسیاری از ائمه جمعه از دولت محمود احمدینژاد به دلیل ناتوانی در مهار قیمت کالاها٬ انتقاد کرده بودند.
دامنهی این اعتراضات همچنین به برخی از مراجع تقلید نزدیک به حکومت نیز کشیده شده است تا آنجا که محمدرضا میرتاجالدینی٬ مسوول امور روحانیت در دولت٬ خبر داد که “قرار است یک تیم از اعضای اقتصادی کابینه، به بیت مراجع برود و وضعیت اقتصادی کشور را برای آنان تشریح کند”.
این در حالی است که برگزاری این نشست٬ با استقبال رسانههای اصولگرا مواجه نشده است. سایت شفاف٬ نزدیک به محمدباقر قالیباف٬ نوشته است که “مهار گرانیها با اعمال تحریمهای غرب سختتر شده” و اضافه کرده است که “سیاستهای دولت بیشتر در جهت توجیه است٬ نه اصلاح”.
این نشستها در حالی برگزار میشود که بنابر اعلام سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس٬ نرخ تورم بیش از ۳۳.۵ درصد است؛ پیش از این بانک مرکزی و مرکز آمار ایران٬ نرخ تورم را ۲۱ درصد دانسته بودند.
در همین حال رسانههای اصولگرا به انتقاد از دیدارهای محمود احمدینژاد با مردم پرداخته و آن را برای رفع مسایل کشور٬ ناکافی دانستهاند.
سایت جهاننیوز٬ نزدیک به علیرضا زاکانی٬ در این باره پرسیده است: “اگر آقای احمدی نژاد هر روز ۱۲ ساعت را هم به دیدار مردمی اختصاص دهد و این دیدارها در کل ماه هم تداوم یابد، حتما به حال افرادی که در این دیدارها حضور مییابند، تاثیرات مثبت دارد. اما مگر وی با چند نفر میتواند دیدار کند؟”
این وبسایت ادامه داده: “آیا جلسات رئیس جمهور با تولیدکنندگان که این روزها می توانند حلال بسیاری از مشکلات “عموم مردم” باشند، بر دیدار چهره به چهره با مردم اولویت ندارد؟ و آیا یک دستور رئیس جمهور در دیدار تولیدکنندگان برای خیل عظیم مردم سودآورتر از دستور دکتر احمدی نژاد برای حل مشکل یک شخص نیست؟”
در این باره، یک سایت نزدیک به مرتضی طلایی، عضو شورای شهر تهران نیز اقدام به برگزاری نظرخواهی از خوانندگان خود کرده و اکثریت آنها با این دیدارها مخالفت کردهاند.
اینها اما همهی مشکلات دولت محمود احمدینژاد نیست. در روزهای گذشته استاندار اصفهان و نمایندهی کرمانشاه از بحران آب در این دو استان خبر دادهاند.
سعید حیدری طیب٬ نماینده مجلس وضعیت آب در استان کرمانشاه را “بحرانی” دانسته و گفته است: “در برخی مناطق استان کرمانشاه مردم تنها سه ساعت به آب شرب دسترسی دارند”.
علیرضا ذاکر اصفهانی٬ استاندار اصفهان نیز وضعیت آب در این استان را “بحرانی” خوانده و گفته است: “روزانه بیش از ۱۰۰ تماس تلفنی به استانداری صورت میگیرد که گلایه از قطع شدن آب دارند… به خاطر بحران آب چندین پروژه در استان اصفهان متوقف شده و ساعات کار ادارات در این استان به خاطر صرفهجویی در مصرف آب و برق تغییر کرده است”.
سایت خبرآنلاین٬ نزدیک به علی لاریجانی٬ نیز با انتشار گزارشی ضمن اشاره به کمبود آب و برق برای شهر تهران٬ خبر از جیرهبندی آب در این شهر در صورت ادامه ی گرما داده است.
خبرگزاری آریا -ـ متعلق به امیر محبیان -ـ نیز گزارش داده است که مناطق مختلف تهران با قطع مکرر برق روبهرو هستند و در صورت ادامهی این روند٬ به زودی برق سهمیهبندی خواهد شد.