چند تن از نمایندگان مجلس بااعتراض به تصمیم هیات رییسه برای مسکوت ماندن طرح سئوال از احمدینژاد، خواستار توضیح درباره دلایل این امر شدند. در همین حال کمیسیون اصل 90مشغول بررسی سی مورد تخلف احمدینژاد و همچنین تکمیل گزارشی 144 صفحهای درباره تخلفات مشایی و بقایی است؛ گزارشهایی که میتواند منجر به استیضاح احمدینژاد در مجلس شود.
سئوال از احمدینژاد: بعد از نابودی آمریکا
علی مطهری، از نمایندگان اصولگرای منتقد احمدینژاد در مجلس، با اعتراض به عدم پیگیری طرح سئوال از احمدینژاد، توجیه برخی از اصولگرایان برای مخالفت با این مساله را مخالفت با “ارائه تریبون مجلس به احمدینژاد” دانست و گفت: “از این آقایان تقاضا میکنم که شرایط مساعد را تعریف کنند. مثلا بگویند زمانی برای سئوال از رئیسجمهور مناسب است که آمریکا و اسرائیل نابود شده باشند. رسانههای خارجی تعطیل شده باشند. تاخیر در تحویل دادن سئوال به هیات رئیسه به خاطر رعایت شرایط کشور بود. مثلا به خاطر آغاز اجرای قانون هدفمندی یارانهها، چند ماه صبر کردیم. همین طور در زمان قهر آقای رئیسجمهور هم ملاحظه شرایط کشور را کردیم و از تحویل نامه سئوال به هیات رئیسه خودداری کردیم”.
طرح سئوال از محمود احمدینژاد در مجلس، که توسط علی مطهری پیگیری میشود، تاکنون با فراز و نشیبهای زیادی همراه بوده است. در حالی که پیش از این اعلام شده بود 100 نماینده مجلس آن را امضا کرده و تحویل هیات رییسه مجلس دادهاند، این سئوال در صحن علنی مطرح نشد و سپس بحث بازپسگیری امضاها و تلاش هیات رییسه برای مسکوت ماندن آن آغاز شد. مصطفی کواکبیان نیز با انتقاد از عدم طرح سئوال، خواستار آن شد که “سخنگوی هیات رییسه مجلس درباره افرادی که امضای خود را پس گرفتهاند توضیح دهد و اسامی آنها را اعلام کند”.
فشار نمایندگان برای پیگیری طرح سئوال از احمدینژاد در حالی صورت میگیرد که فاضل موسوی، عضو کمیسیون اصل نود مجلس در گفتوگویی با روزنامه اعتماد، با اشاره به “بررسی شکایت ۱۲ نماینده مجلس در مورد بیش از ۳۰ تخلف رییسجمهور در کمیسیون اصل نود” اعلام کرده که “در اکثر موارد وی متخلف شناخته شده و گزارش نیز بطور مستند تخلفات او را محرز شناخته است”.
وی همچنین اضافه کرده است که گزارش تخلفات احمدینژاد به همراه گزارش مربوط به اختلافات پیش آمده بر سر عزل وزیر اطلاعات، بر طبق قانون در صحن علنی مجلس قرائت خواهد شد و “در صورت رای مثبت نمایندگان به این دو گزارش، استیضاح باید صورت بگیرد. البته استیضاح ساز و کارهای خاصی دارد اما به هرحال استیضاح ایشان کلید خواهد خورد و وارد مراحل خاص خودش میشود”.
این اما تنها درگیری مجلس با احمدینژاد پس از تعطیلات تابستانی پارلمان نیست. همزمان با اعلام بررسی تخلفات احمدینژاد، یک نماینده مجلس به خبرگزاری فارس گفته است که “ 33 صفحه مستند تخلفات مشایی، رئیس دفتر رئیس جمهور و حمید بقایی معاون اجرایی رئیس جمهور در زمینه فسادها و تخلفات سیاسی، اقتصاد را به کمیسیون اصل 90” تحویل داده است. حسن نوروزی همچنین اعلام کرده مشغول پیگیری شکایت خود از این دو تن در کمیسیون اصل 90 مجلس است.
محمد کرمیراد، دیگر نماینده مجلس هم پیش از این خبر از وجود بیش از صد صفحه شکایت از بقایی ومشایی در کمیسیون اصل نود داده بود.
در تحولی دیگر، رییس کمیته تحقیق و تفحص ازشورای عالی ایرانیان نیز خبر از آن داد که “پس از دستگیری ملک زاده بازداشت کنندگان مدارک وی را از خانه جمع آوری کردند و با خود برده اند و رییس جمهور هم آنها را پس گرفته است و اکنون مشغول بررسی است”.
بالا گرفتن مجدد موج انتقادات از محمود احمدینژاد، سبب ساز نگارش یادداشتی از سوی احمد توکلی در سایت وی شد. رییس مرکز پژوهشهای مجلس، با اشاره به برخی وعدههای احمدینژاد در ماههای گذشته، پرسیده است: “چرا در اینجا رئیس جمهور حاکم که برای ادامه حاکمیت خود و دوستانش در قدرت اصرار زیادی هم دارد، شخصاً به مطالبات دامن می زند؟”
وی همچنین وعدههای احمدینژاد را “مطالبات غیر قابل ارضا”یی نامیده که “بر شکاف بین توقعات و امکانات می افزاید و زمینه های نارضایتی از حاکمیت را گسترش می دهد”.
حامیان محموداحمدینژاد اما این روزها تحرک کمتری دارند، فقط محمدرضا رحیمی، معاون اول وی، در جلسهای با مطرح کردن مجدد بحث اسکلههای غیرمجاز، خواستار آن شده است که “همه مسئولان به ویژه در استانهای مرزی کشور باید تلاش کنند این موضوع هرچه سریعتر ساماندهی شود”.
آیا محموداحمدینژاد که به گفته برخی از حامیان سابق خود، مرتکب برخی “اشتباهات مهلک” شده است، در مجلس مورد سئوال و استیضاح قرار خواهد گرفت؟با توجه به اینکه علی مطهری گفته است مجلس به صورت بخشی از دفتر رهبری درآمده، و علی لاریجانی هم به صراحت تاکید کرده مجلس بدون نظر مثبت رهبری کاری انجام نمی دهد،در این زمینه باید منتظر چراغ سبز دفتر رهبرجمهوری اسلامی بود؟