۲۵ اصولگرا در صف ریاست جمهوری

نویسنده
حسین محمدی

» هر روز بر تعداد نامزدها افزوده می‌شود

وضعیت جبهه اصول‌گرایان در انتخابات روشن نیست. این احتمالا مشخص‌ترین سخنی است که این روزها می‌توان پیرامون کاندیداهای گروه‌های اصول‌گرا در انتخابات آینده گفت. علاوه بر ائتلاف ۱+۲، جبهه پایداری، محسن رضایی و حامیان دولت، تعداد نه چندان کمی از شخصیت‌های اصول‌گرا نیز یا رسما وارد رقابت انتخاباتی شده‌اند یا در روزهای گذشته شایعاتی مبنی بر امکان حضور آنان در انتخابات به گوش رسیده است. برخی می گویند در حال حاضر حدود ۲۵ کاندیدای بالقوه در این جبهه سیاسی برای حضور در انتخابات وجود دارد.

در این میان شاید یکی از مهم‌ترین این اتفاقات، سخن کفتن از امکان حضور علی لاریجانی، رییس مجالس هشتم و نهم، در انتخابات است. لاریجانی که پس از استعفا از ریاست سازمان صدا و سیما، وارد عرصه رقابت‌های انتخاباتی سال 84 شده بود، رایی کمتر از دو میلیون به دست آورد. وی پس از ریاست محموداحمدی‌نژاد بر دولت، به سمت دبیر شورای عالی امنیت ملی انتخاب شد. امادر نهایت به دلیل اختلاف با رییس دولت، از آن سمت نیز استعفا داد تا به عنوان نماینده قم وارد مجلس شود.

علی لاریجانی در هر دو مجلس با غلبه بر غلام‌علی حدادعادل به عنوان رییس مجلس انتخاب شد. در سال‌های گذشته همواره از وی به عنوان یکی از کاندیداهای بالقوه اصول‌گرایان برای انتخابات ریاست‌جمهوری نام برده می‌شد، اتفاقی که البته رخ نداد.

اکنون اما بهروز نعمتی، عضو شورای مرکزی فراکسیون رهروان ولایت مجلس، گفته است: “این فراکسیون همچنان بر کاندیداتوری علی لاریجانی اصرار دارد. کاندیداتوری لاریجانی در انتخابات هنوز منتفی نیست… فعلا نظر ایشان، بر این است که وارد عرصه نشود”. در تحولی دیگر کاظم جلالی، رییس مرکز پژوهش‌های مجلس نیز به ایسنا گفت که نظرسنجی صدا وسیما حکایت از افرایش اقبال عمومی به علی لاریجانی دارد.

رییس مجلس نهم اما تاکنون خود هیچ سخنی درباره احتمال کاندیداتوری اش در انتخابات بر زبان نیاورده است. گرچه به نظر می‌رسد بخش‌هایی از اصول‌گرایان این احتمال را جدی می‌دانند. شاید به همین دلیل باشد که طی هفته گذشته علی اکبر ولایتی و محمد باقر قالیباف، دو عضو ائتلاف ۱+۲ دیدار‌ها و ملاقات‌هایی با علی لاریجانی داشته‌اند.

هم‌زمان با این روند و در حالی که جبهه پایداری به طور رسمی اعلام کرده است از کامران باقری لنکرانی در انتخابات آینده حمایت خواهد کرد، سعید جلیلی نیز امکان حضور خود در انتخابات را نفی نکرد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور، که پیش تر از وی به عنوان یکی از کاندیداهای احتمالی جبهه پایداری یاد می‌شد، در سخنانی در جمع “حامیان و اعضای ستاد مردمی” خود، با اشاره به این‌که حضورش “بستگی به شرایط و اقتضائات جامعه دارد، گفت: “در صورت حضورم در انتخابات کاندیدای هیچ حزب، گروه و جبهه ای نخواهم بود و به صورت مسقل حاضر خواهم شد”.

هم‌زمان خبرگزاری مهر نیز به نقل از یکی از “نزدیکان سعید جلیلی” نوشت که وی در حال تدوین برنامه هایش برای انتخابات و دولت یازدهم است.

از طرف دیگر، علی‌رضا زاکانی، از دیگر نمایندگان مجلس نیز خود را برای حضور در انتخابات کاندیدا کرده و حمایت برخی از گروه‌های اصول‌گرا را نیز با خود دارد. حسین فدایی، دبیرکل جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی، در سخنانی ضمن اشاره به اینکه “جمعیت ایثارگران حتماً در انتخابات آتی از زاکانی حمایت خواهد کرد”، گفته است: “تلاشمان اینست که موج مطالبات مردمی برای آقای زاکانی شکل گیرد و برای وی رأی‌آوری شود”.

این در حالی است که علاوه بر این افراد، شخصیت‌هایی چون مصطفی پورمحمدی، منوچهر متکی، محسن رضایی و علی فلاحیان نیز اعلام کرده‌اند در انتخابات آینده حضور خواهند داشت. پیش از این برخی اصول‌گرایان گفته بودند که در حال حاضر حدود ۲۵ کاندیدای بالقوه در این جبهه سیاسی برای حضور در انتخابات وجود دارد.