سومین گام از کمپین ضد دولتی محافظه کاران که با “همایش دلواپسیم” درباره توافقات هسته ای آغاز شد و در فاز بعد به “تجمع نگرانیم” در خصوص حجاب رسید، حال در سومین مرحله خود به سراغ نگرانی از وضعیت اقتصادی رفته و از “آدرس غلط” دولت در گره زدن مشکلات معیشتی مردم با مذاکرات هسته ای سخن می گوید.
بنا به نوشته رسانه های داخلی، بعد از ظهر دیروز همایشی تنها با حضور کمی بیش از ده نفر در دانشگاه تهران و با عنوان “ آدرس غلط” برگزار شد که هدف آن اعتراض به سیاست های اقتصادی دولت بود.
بانیان این همایش که از اعضای حلقه افراطی پایداری بودند در این همایش هیچ اشاره ای به دوران موسوم به ویرانی در دولت احمدی نژاد نشد و طی آن، آنطور که خبرگزاری آنا گزارش داده از “آدرس غلط” دادن دولت در خصوص مشکلات معیشتی مردم ابراز نگرانی کردند.
این خبرگزاری، درباره این نشست نوشته است: “نشست هم اندیشی آدرس غلط عصر با حضور تعداد معدودی از دانشجویان و استادان دانشگاه برگزار شد. در این نشست که با عنوان دلواپسی از گره زدن چرخ زندگی مردم به مذاکرات هستهای برگزار شد، سخنرانانی همچون سعید زیباکلام، ابراهیم رزاقی، کامران غضنفری، جلیل سالاری و محمد خوشچهره حضور پیدا کردند. این در حالی است که در پیامکها و اخبار اطلاعرسانی این برنامه از افرادی همچون الیاس نادران و حسین نجابت به عنوان سخنرانان این نشست نام برده شده بود”.
بنا به نوشته فارس سعید زیبا کلام از چهره های تندرو مخالف دولت که استاد فیزیک نظری و فلسفه تحلیلی است، در این همایش که استقبالی از آن صورت نگرفت گفته است: “آیا این سخن آقای ظریف راست است که گفتند تحریم نفت ایران متوقف میشود و درآمدهای نفتی آزاد میشود؟ و یا اینکه آقای روحانی گفتند رژیم تحریمها ترک برداشته است؟ آیا این سخن آقای ظریف راست است که براساس توافق ژنو همه تحریمهای شورای امنیت برداشته خواهد شد؟ خطای بزرگ رخ داده این است که امر معیشت مردم به تحریمها گره زده شد که این موضوع اشتباه بزرگی بود، ما باید مشکلات معیشتی را در سوءمدیریتها و غارتهای آقایان، آقازادهها و سوگلیهای آقایان جستوجو کنیم”.
در برخی گزارش ها آمده سعید زیبا کلام از اساتید سهمیه ای در دانشگاه تهران است که پس از انقلاب فرهنگی و پاکسازی دانشگاه ها توانست با سن کم به عنوان استاد منطق و فلسفه تحلیلی در دانشگاه تهران مشغول به کار شود.
بنا به نوشته سایت انتخاب، تعداد کم حاضران در نشست با ابراز تاسف محمد خوش چهره، دیگر سخنران این نشست مواجه شده و وی گفته است: “نشست اساتید به گونهای دیگر است و نمیدانم آیا وقتی چهار نفر دور هم نشستهاند، میتوان گفت یک نشست برگزار شده است یا خیر؟”.
بر اساس این گزارش، تا پیش از برگزاری این همایش در دانشگاه تهران، سایت های راستگرا از جمله رجا نیوز و مشرق تبلیغات وسیعی درباره آن به راه انداختند و از آن با عنوان “نشست بزرگ هم اندیشی اساتید برجسته کشور با عنوان آدرس غلط” یاد کردند، اما پس از مشاهده کرسی های خالی سخنرانان و مخاطبان، حتی سخنان همان حاضران در نشست را بازتاب ندادند و به طور کامل برگزاری چنین همایشی را به فاصله ۲۴ ساعت نادیده گرفتند.
همایش تازه دلواپسان، پیش و پس از برگزاری اش با انتقادهایی از سوی روزنامه ها و چهره های اصلاح طلب همراه بود. به طوری که روزنامه اعتماد در شماره شنبه خود درباره آن نوشت: “همایش دلواپسان نامش اینبار به آدرس غلط تغییر کرده است. حالا آنها میخواهند با همین آدرس غلط پای اقتصاد را هم به حوزههای “دلواپسی” باز کنند. باز هم “کمیته صیانت از منافع ایران” بانی این همایش شده است؛ بانیای که خود به همراه دیگر “دلواپسان” به مهمانی بسیج دانشکده فنی دانشگاه تهران خواهد رفت. این نخستین همایش گروه دلواپسان در حوزه اقتصادی است و شاید شروعی بر موج جدید “آدرس غلط” در کنار این دلواپسیها”.
روزنامه ابتکار هم نوشت: “دلواپسان همانطور که گفته شد درصدد هستند تا این بار اقتصاد را علم کنند و برای خود شناسنامه معیشت مردم را صادر کنند و مسیری که در این باره انتخاب کردهاند از گذرگاه کمیتهای به نام “صیانت از منافع ایران” میگذرد. کمیته صیانت از منافع ایران که نخستین بار با حمله به خودروی رییس جمهوری پس از بازگشت از نیویورک شناخته شده و بعدها یکی از پایه گذاران جریان دلواپسیم شد حالا می گوید بنا دارد شنبه ۱۰ خرداد نشست آدرس غلط (دلواپسیم از گره زدن چرخ زندگی مردم با مذاکرات هسته ای) را برگزار کند. پس از انتشار نرم افزار، برگزاری چند همایش و تجمع در نقاط مختلف کشور، حالا یکی از گروه های بنیان گذار دلواپسیم این بار همایشی با محور مذاکرات هسته ای و اقتصاد برگزار می کند. در واقع نام و تحلیل که این اقدام تازه دلواپسان انتخاب کردهاند “نشست هم اندیشی اداره اقتصاد کشور با تکیه بر توان داخلی با هدف تبیین غلط بودن گره زدن حل مشکلات معیشتی مردم به مذاکرات هسته ای و منوط دانستن همه چیز به رفع تحریم ها” است”.
سایت تدبیر هم با اشاره به دوران موسوم به ویرانی در زمان احمدی نژاد می نویسد: “جالب این است که نصف شدن درآمدهای نفتی ایران از ۱۱۳ میلیارد دلار به تنها ۵۰ میلیارد دلار و تورم شکل گرفته در دوره دولت احمدینژاد که همزمان با اجرای فاز اول قانون هدفمندی یارانهها و موج بیکاری و تعطیلی بسیاری از کارخانهها بود، دلواپسان را به دلواپسی نینداخت و حالا که “جسد نیمه جان اقتصادی” از دولت احمدینژاد برای دولت روحانی به ارث رسیده است، دوستانی خود را دلاور و دلواپس نشان میدهند؟ چهرههای راهبر جریان دلواپسیسم که خود از نزدیکان دولت های نهم و دهم و طبعا مدافعان آن بودند پیش از هر چیز ابتدا باید پاسخگوی عملکردشان در آن هشت سالی باشند که این بالاهای متعدد بر سر اقتصاد آمد بعد بنشینند و نسخه برای دولت یازدهم بپیچند”.
حسن رسولی که بهار نیوز او را از اعضای هیات مدیره بنیادباران و فعال اصلاح طلبمعرفی کرده نیز در واکنش به این همایش در سخنانی با اشاره به موفقیت های مذاکرات هسته ای و پیش بینی موفقیت این مذاکرات گفت “بالاخره دولت آقای احمدی نژاد اگر به خاطر داشته باشید از آسمان افتاده بود، او را امام زمان آورده بود. هشت سال کشور دست آنها بود ۸۰۰ میلیارد دلار ثروت کشور را به یغما بردند و در حال حاضر با کمال پررویی نه تنها آمادگی پاسخگویی ندارند بلکه به جمع دلواپسان پیوسته اند. در این هشت سال این افراد همه زیر و بم های ایجاد مساله برای دولت و دولت مردان را یاد گرفتهاند”.
استاندار پیشین خراسان رضوی گفته است: “هجمه هایی از طرف تندترین بخش جریان اصولگرا ایجاد می شود، اگر حساب و کتابی در کشور باشد، این افراد باید بیایند و به مردم پاسخگو باشند. آقای جهانگیری به من میگفت وزرایی که برای پاسخگویی به مجلس وارد می شوند وقتی به دولت بر می گردند اعصابشان به هم ریخته است”.
گفتنی ست همزمان با این همایش، موجی در شبکه های اجتماعی به راه افتاده که از دلواپسان خواسته تا همایش بعدی خود را با عنوان ما پر روییم برگزار کنند.