به گفته یک نماینده مجلس دولت محمود احمدینژاد برای وارد قطعات هواپیمای مسافربری “به یک فرد” اعتباری “۴۰۰ میلیون دلاری” داده اما این قطعات هرگز وارد کشور نشده است.
موید حسینیصدر، عضو کمیسیون صنایع مجلس به ایلنا گفت که وی مستندات این “تخلف” و “نام این فرد” را در اختیار دارد. به گفتهی وی “موارد زیادی در دولت گذشته وجود داشته است که افراد از دولت اعتبار گرفتهاند تا فلان کالا را وارد کنند، اما کمی بعد کالا را نیاوردهاند و به بهانه تحریم و این گونه مسائل از وارد کردن کالاها خودداری کردهاند”.
حسینی چند ماه پیش هم خبرداده بود که کمیسیون صنایع مجلس نهم مشغول پیگیری وضعیت یک دکل نفتی ۸۷ میلیون دلاری است؛ دکلی که با وجود خرید در سال ۸۷ هنوز تحویل داده نشده.
از زمان روی کار آمدن حسن روحانی،مسوولان دولتی و نمایندگان به برخی از فسادهای اقتصادی رخ داده در دوران ریاستجمهوری محمود احمدینژاد در فاصله سالهای ۸۴ تا ۸۸ اشاره کردهاند.
از آن جمله میتوان به بحثهایی درباره خرید و فروش نفت، تخلف در سازمان تامین اجتماعی، تخلف در بنیاد شهید، بورسیه دکترا و مساله کمکهای مالی به دانشگاه ایرانیان ـ- با ریاست محمود احمدینژآد - اشاره کرد.
شهریور ماه گذشته فیاض شجاعی، دادستان دیوان محاسبات درباره پرونده دانشگاه ایرانیان گفته بود: “در این پرونده به سه موضوع برخورد کردیم، متوجه شدیم هم تخلف اتفاق افتاده، هم ۱۶ میلیارد تومان از وجوه دولتی به یک حسابی که تحت عنوان حساب دانشگاه ایرانیان است، واریز شده آن هم در مقطع زمانی که هنوز دانشگاه ایرانیان شکل حقوقی نداشته و فرآیند اینکه شکل حقوقیاش رسمیت داشته باشد را طی نکرده است”.
در بحث بورسیهها نیز وزارت علوم پس از بررسی، بورسیه بیش از ۸۰۰ نفر را لغو کرد و از وجود مشکل در پرونده بیش از هزار تن دیگر خبر داد.
ماه گذشته همچنین لیستی از بدهکاران بانکی منتشر شده بود که براساس آن برخی ازنزدیکان محمود احمدینژاد در صدر این لیست بودند.
خردادماه گذشته نیز غلامعلی جعفرزاده، رییس کمیته تحقیق و تفحص از بنیاد شهید و امور ایثارگران، گفت که تصمیمهای شخصی محمود احمدینژاد باعث وقوع فساد گسترده مالی در این نهاد شده و دامنهی این فساد به حدی است که افشای آن مردم را شوکه میکند.
از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم، نزدیکان روحانی همواره به فساد مالی رخداده در دوران ریاستجمهوری محمود احمدینژاد اشاره ودولت قبل را به ناکارآمدی، فساد مالی، خالی کردن خزانه و دور زدن قانون متهم کردهاند.
شهریورماه گذشته اما آیتالله خامنهای برخی انتقادها از دولت احمدینژاد را “مبالغهآمیز و غیرمنصفانه” دانست و گفت گرچه “همواره دولتها نسبت به دورههای گذشته خود منتقد بودهاند”، اما انتقادهای آنان “نباید حالت اغراقآمیز و تخریب پیدا کند”.
وی از اعضای دولت خواسته بود که اگر نسبت به عملکرد دولت گذشته انتقادی دارند، بهترین کار آن است که چنین مسالهای را “در عمل اصلاح” کنند و چنین کاری “بهتر از اظهار نظر است”.