سعید کهریزک از اتهام معاونت در قتل در پرونده کهریزک تبرئه شد. او در مصاحبه با روز می گوید که بیخود ۶ سال طول داده اند و از اول تبرئه بوده.
هرچند حکم او قطعی نیست و وکیل خانواده محسن روح الامینی گفته که به این حکم اعتراض خواهد کرد اما سعید مرتضوی می گوید که از اول هم باید حکم تبرئه می دادند و کهریزک اصلا به او ارتباطی نداشته.
دادستان سابق تهران که یکی از متهمان اصلی پرونده بازداشتگاه کهریزک است در حالی می گوید کهریزک به او ربطی نداشته که آبان ماه سال گذشته به دلیل بازداشت غیرقانونی معترضان به انتخابات مخدوش ۸۸ به انفصال دائم از خدمات قضایی و ۵ سال انفصال از خدمات دولتی محکوم شده و این حکم در دیوان عالی کشور تایید شده است.
محمدرضا کشکولی، قاضی شعبه نهم دادگاه کیفری تهران روز گذشته اعلام کرد که سعید مرتضوی از اتهامات مرتبط با پرونده کهریزک تبرئه شده است.
البته سعید مرتضوی به روز می گوید که هنوز حکمی به او ابلاغ نشده: “من شنبه می روم دادگاه تا حکم را ببینم و بفهمم دادگاه بر مبنای چه استدلال و مبنایی رای داده اما از اول هم بحث کهریزک به من ربطی نداشت و از اول هم مشخص بود که اگر تخلفی شده و مامورانی خودسرانه کاری کرده اند ربطی به ما ندارد.کهریزک اصلا حوزه قضایی تهران نبود”.
او در پاسخ به این سوال که فکر میکردید و میدانستید که حکم به تبرئه شما خواهند داد؟ می گوید: “از اول باید تبرئه می کردند بی خود ۶ سال طول دادند».
اظهارات سعید مرتضوی در حالی است که او از سوی کمیته تحقیق و تفحص مجلس و همچنین خانواده های قربانیان و بازداشت شدگان کهریزک و کسانی که از این بازداشتگاه آزاد شده اند به عنوان متهم اصلی پرونده کهریزک معرفی شده. او به ۲۰۰ هزار تومان جریمه نقدی و همچنین به اتهام گزارش خلاف به ۷۴ ضربه شلاق هم از سوی دادگاه کیفری محکوم شده بود. دیوان عالی کشور حکم مرتضوی در گزارش خلاف را به دلیل ایراد شکلی نقض کرده و حالا در دادگاه بدوی بار دیگر این اتهام در کنار اتهام معاونت در قتل محسن روح الامینی، رد شده است. او از این اتهام در پرونده شکایت خانواده محمد کامرانی هم پیش از این تبرئه شده بود، خانواده امیر جوادی فر هم از پی گیری شکایت خودانصراف داده اند اما خانواده محسن روح الامینی مصرانه خواهان رسیدگی به این بخش از پرونده و شکایت خود بودند. میرمجید طاهری، وکیل خانواده محسن روح الامینی می گوید که او و خانواده آقای روح الامینی همچنان پی گیر پرونده خواهند بود. او به روز میگوید که قطعا به حکم صادره اعتراض خواهند کرد و امیدوارند در چارچوب قانون این مساله رسیدگی شود.
قاضی کشکولی دیروز درباره حکم سعید مرتضوی در پرونده تامین اجتماعی هم به خبرگزاری تسنیم گفته که مرتضوی در این پرونده به حبس و رد مال محکوم شده است.
خبرگزاری ایلنا به نقل از مجتبی نظری، وکیل سازمان تامین اجتماعی نوشته است که مرتضوی به رد مال به ازای ۶ ماه حقوق که به عنوان سرپرست در تامین اجتماعی دریافت کرده به مبلغ ۴۶ میلیون و ۲۷۴ هزار تومان محکوم شده، همچنین به یک سال حبس طبق قانون ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری نیز محکوم شد که ۶ ماه آن به مدت یک سال تعلیقی است.
نظری در عین حال اشاره کرده که بخشهای اصلی مربوط به پرونده تخلفات سعید مرتضوی در سازمان تامین اجتماعی هنوز در مرحله دادسرا و در شعبه ۱۵ بازپرسی قرار دارد.
نادر قاضی پور، نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی هم به خبرگزاری ایلنا گفته: “رأیی که در این رابطه برای مرتضوی داده شده است، به قسمت اصلی پرونده تحقیقوتفحص ارتباطی ندارد و مسئله تحقیق و تفحص هنوز ادامه دارد و مستندات این تخلف جداگانه به قوه قضاییه ارسال خواهد شد.”
سعید مرتضوی دو پرونده دیگر هم در دستگاه قضایی دارد که تاکنون به دادگاه ارسال نشده، پرونده شکایت وکلای عباس پالیزدار و همچنین پرونده شکایت فاضل لاریجانی.