عبدی در بند ۸ اوین؛ بداقی بلاتکلیف

کاوه قریشی
کاوه قریشی

» برخورد با اعضای کانون صنفی معلمان به کدام سو می‌رود؟

اسماعیل عبدی، دبیر کل زندانی کانون صنفی معلمان ایران که حدود دو ماه پیش بازداشت شده، به یکی از بندهای عمومی زندان اوین انتقال یافت. در همین حال رسول بداقی، دیگر معلم زندانی با وجود گذشت ۲۰ روز از پایان دوران محکومیت همچنان بدون حتی یک روز مرخصی در بلاتکلیفی به سر می‌برد.

یک منبع مطلع از وضعیت اسماعیل عبدی به روز می‌گوید این زندانی روز یکشنبه، ۲۵ مرداد ماه طی یک تماس تلفنی با خانواده‌ گفته به اندرزگاه شماره ۸ زندان اوین منتقل شده است و از این پس با سهولت بیشتری به تلفن دسترسی خواهد داشت و می‌تواند به روال هفتگی زندان با بستگان خود ملاقات کند.

آقای عبدی پیشتر در بند ۲ الف زندان اوین، از بازداشتگاه‌های سپاه پاسداران، نگهداری می‌شد.

وکیل این فعال معلمان پیشتر به پرونده او دسترسی نداشت اما آقای عبدی در تماس روز یکشنبه گفته امکان دسترسی وکیل به پرونده فراهم شده است.

اسماعیل عبدی، دبیر کل کانون صنفی معلمان ایران روز شنبه، ۶ تیرماه، پس از آنکه جهت ابلاغ حکم ممنوع الخروجی به شعبه ۶ دادسری اوین مراجعه کرد، بازداشت شد.

اتهامات وی روشن نیست، ولی به نوشته سایت کلمه او دو ماه پیش “در آستانه تجمع اعتراضی معلمان در ۱۷ اردیبهشت، از سوی وزارت اطلاعات احضار و تهدید شده بود که در صورت ادامه فعالیت صنفی، به زندان خواهد رفت.”

پیشتر میلاد درویش، از فعالان صنفی به روز گفته بود که اسماعیل عبدی در اردیبهشت‌ماه گذشته، همزمان با تجمعات اعتراضی معلمان در سراسر کشور، احضار و سپس تهدید شده بود که از هیات مدیره کانون صنفی معلمان استعفا دهد؛ کاری که او انجام داد اما مورد قبول هیات مدیره کانون صنفی معلمان قرار نگرفت و او در سمت خود ابقا شد.

به گزارش سایت حقوق معلم و کارگر، اسماعیل عبدی در تاریخ ۱۹ مرداد ماه، برای رسیدگی به پرونده‌اش به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب منتقل و در این دادگاه اتهاماتی برابر مواد ۵۰۰ و ۶۱۰ قانون تعزیزات به او تفهیم شده است. آقای عبدی در این مدت به فاصله یک روز با خانواده خود تماس تلفنی و چند بار هم ملاقات حضوری داشته است.

بر اساس این گزارش دبیر کل کانون صنفی معلمان ایران پس از اوج گیری اعتراضات معلمان کشور از اواخر سال ۱۳۹۳ و طرح انتقاداتی نسبت به عملکرد دولت بازداشت شده است.

اسماعیل عبدی پس از انتخاب حسن روحانی تاکید کرده بود که معلمان با جدیت مطالبات خود را از دولت پیگیری می‌کنند. او در مصاحبهای گفته بود: “برخورد با معلمان در این دولت به مانند گذشته حالت امنیتی ندارد اما هنوز هم دولت در برآوردن مطالبات معلمان ناکار‌آمد است.”

اتحادیه آزاد کارگران ایران و سندیکای کارگران فلزکار مکانیک، از تشکل‌های کارگری، بازداشت ‌دبیر کل کانون صنفی معلمان را محکوم کرده‌اند.

 

پرونده سازی جدید برای رسول بداقی

وبسایت حقوق معلم و کارگر، سه‌شنبه شب، ۳ شهریورماه، همچنین خبر داد که رسول بداقی، معلم زندانی، با وجود گذشت ۲۰ روز از پایان دوران شش سال حبس، همچنان در شرایط بلاتکلیفی به سر می‌برد.

گزارش شده که او طی چهار ماه گذشته در شرایط زندان انفرادی به سر برده است.

بنا بر اظهارات همسر رسول بداقی که این سایت منتشر کرده، در جریان ملاقات اخیر مشخص شده که پرونده جدید وی با اتهام اخلال در امنیت نظام به شعبه بیست وهشت دادگاه انقلاب ارسال شده وزیر نظر قاضی مقیسه رسیدگی می‌شود.

با وجود مراجعات مکرر خانواده این معلم زندانی برای تعیین تکلیف، شرایط وی و درخواست قانونی آزادی برای او، قاضی پرونده قول رسیدگی در ۱۵ روز آینده را داده است.

شورای مرکزی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران مرداد ماه گذشته در پی انتشار فراخوان تجمع سکوت، هدف از دعوت معلمان به این تجمع را، اعتراض به قوه قضاییه به خاطر بازداشت دبیر کل کانون صنفی معلمان ایران (تهران) و حبس علی اکبر باغانی و علیرضا هاشمی در بهار امسال و پرونده‌سازی مجدد برای رسول بداقی اعلام کرده بود.

علاوه بر رسول بداقی و اسماعیل عبدی، شمار دیگری از فعالان حقوق معلمان مانند علیرضا باغانی، ‌نایب رئیس کانون صنفی معلمان ایران، ‌محمود قنبری و علیرضا قنبری از اعضای این تشکل و علیرضا هاشمی، ‌دبیر کل سازمان معلمان ایران، زندانی هستند.

طی یک سال گذشته همزمان با شدت گرفتن اعتراضات صنفی معلمان در سراسر کشور، احضار، بازداشت و محدودیت های فراوانی بر فعالان معلمان تحمیل شده است.

از زمان بازداشت اسماعیل عبدی نیز برخی از همکاران او به نهادهای قضایی و امنیتی احضار شده‌اند.