عاشورای 88 رنگ خون گرفت

نویسنده
آرش بهمنی ـ سامناک آقایی

» هم گامی دانشگاه با مردم

بیشتر شهرهای بزرگ ایران در روز عاشورا شاهد اعتراضات گسترده مردمی بود؛اعتراضاتی که سرکوب گسترده ای هم با آن همراه شد. در این میان دانشجویان هم بی نصیب نماندند و بنا به گزارشات رسیده، تعداد زیادی از آنان بازداشت شدند. چنین بود که سازمان دانش آموختگان ایران با صدوربیانیه ای نوشت: “عاشورای 88  رنگ خون گرفت؛ تاریخ ماند و نوید داد.”

سازمان دانش آموختگان ایران ـ ادوار تحکیم ـ که در حال حاضر شش تن از اعضای ارشد آن در بند هستند، در این بیانیه خطاب به ملت نوشت: غاصبان رای ملت و اشغالگران حاکمیت برگی دیگر بر کارنامه اشتباهات و جنایات خود افزودند و در مسیر اضمحلال و رسوایی گامی به پیش رفتند.

در ادامه این بیانیه می خوانیم: ملت ماتم زده ایران که همزمان با آیین عاشورای حسینی هنوز سوگوار از دست دادن ده ها فرزند بی گناه خود در ماه های گذشته و چشم به راه آزادی اسرای مظلوم جنبش آزادی خوای اش بود، یک بار دیگر داغدار شد و در ظهر عاشورا خون تعداد دیگری ازایرانیان در حال برآوردن بانگ توحیدی و فریاد آزادگی بر زمین پایتخت ریخت.

این بیانیه با اشاره به حوادث ظهر عاشورا و با بیان اینکه چنین جنایتی در چنین روزی حتی از مستبدان روسیاه تاریخ ایران هیچ گاه سر نزده است، می آورد:  وااسلاما و واایرانا؛ حکومتی که خود را برآمده از آموزه های دینی و انقلابی ملی و مردمی می داند این گونه در ظهر عاشورا آتش گلوله به روی بی گناهان می گشاید و آن می کند که مستبدان روسیاه تاریخ این مملکت در ادوار مختلف نیز از عمل بدان شرم داشته اند.

این سازمان سراسری دانشجویی که هم اکنون بیش از شش ماه است دکتر احمد زید آبادی، دبیر کل و عبدالله مومنی، سخنگوی آن و چهارتن دیگر از اعضای ارشدش ـ رشید اسماعیلی، سلمان سیما، مهرداد بزرگ، کوهزاد اسماعیلی ـ در زندان به سر می برند، در ادامه بیانیه خود می پرسد: چرا صاحبان قدرت به جای آنکه بر اثر هراس از گناه نابخشودنی خویش به هذیان گویی و دروغ بافی روی آورند لختی با خود نمی اندیشند: این چه راهی است که در پیش گرفته اند؟ این چه حکومت دینی است که دروغ و ریا سکه رایج آن است و جان انسان در ان همچون برگ خزان کالایی بی ارزش است؟ این چه حکو مت دینی است که مراجع عظام تقلید در حیات و ممات از گزند آن در امان نیستند و خانه هایشان نیز جولانگاه انتقام جویی کینه ورزان است؟

بخش دیگری از بیانیه صریح الحن سازمان دانش آموختگان ایران به بازداشت های گسترده بعد از ظهر روز یکشنبه اشاره دارد: آیا بازداشت و سرکوب بلافاصله تعداد دیگری از فعالان سیاسی و حقوق بشری خوشنام و مبارز ایرانی همچون دکتر ابراهیم یزدی، عمادالدین باقی و … را می توان جز نشانه ای آشکار از درماندگی و سراسیمگی ناشی از ارتکاب جنایتی هولناک در روز عاشورا تفسیر کرد؟

این سازمان در بیانیه خود بار دیگر به نیروهای انتظامی و امنیتی یادآور می شود که سلاح در دست آنها امانتی از سوی مردم است که نبایستی به روی صاحبان اصلی آن گرفته شود.

 

بازداشت مهدی عربشاهی

مهدی عربشاهی، دبیر تشکیلات دفتر تحکیم وحدت، از جمله بازداشت شدگان روز عاشوراست. مهدی عربشاهی دانشجوی مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی همزمان با درگیری‌های روز عاشورا در تهران در پارک لاله توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. بنابر گزارش دانشجویانی که در محل حضورداشتند، نیروهای امنیتی ابتدا وی را شناسایی و سپس در پارک بازداشت کردند. پیش از این و طی دو ماه اخیر عباس حکیم زاده و میلاد اسدی دیگر اعضای شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت هم بازداشت شده بودند. عباس حکیم زاده روز سه شنبه هفته گذشته آزاد شد اما میلاد اسدی همچنان در زندان اوین به سر می برد.

پیش از این و در اوایل آذرماه جاری، مهدی عربشاهی و بهاره هدایت دو تن از اعضای شورای مرکزی دفترتحکیم به شعبه  12 بازپرسی دادسرای انقلاب احضار شده بودند.

 

بازداشت دانشجویان در مشهد و ساری

مراسم عزاداری روز عاشورا دیروز در شهر مشهد در مقابل دفتر آیت الله صانعی برگزار شد. در این مراسم که با حضور گسترده دانشجویان همراه بود، شش دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. گفته می شود حسین قابل دانشجوی مهندسی برق دانشگاه فردوسی مشهد و برادرزاده احمدی و هادی قابل، جزو دانشجویان بازداشت شده است.

همچنین در تجمع مردم ساری به مناسبت روز عاشورا، دو دانشجوی این شهر، رضا نیکوکار و مهدی ابراهیمی بازداشت شدند.

 

دانشگاه آزاد تهران مرکز: احضار دانشجویان

بیش از 15 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی به دلیل برگزاری مراسم یادبود آیت الله العظمی منتطری به حراست دانشگاه احضار و تهدید به اخراج شده اند. مجتمع ولیعصر این دانشگاه که در میدان امام حسین قرار دارد روز های پس از رحلت آیت الله العظمی منتظری صحنه تجمع و برگزاری مراسم یادبود برای این مرجع تقلید بوده است. تجمع دانشجویان این دانشگاه که با روشن کردن شمع و نصب عکس های آیت الله همراه بوده به دفعات مورد هجوم بسیجیان قرار گرفته است.

 دانشجویان تجمع کننده در روزهای گذشته به حراست دانشگاه فراخوانده و تهدید به اخراج شده اند. پیش از این نیز حراست این واحد از برگزاری هرگونه تجمع سیاسی و اعتراضی ممانعت به عمل آورده بود.

 

دانشگاه بوعلی سینای همدان

 دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا، در روزهای دوشنبه و سه شنبه مراسم با شکوهی برای بزرگداشت آیت الله منتظری برگزار کردند.

 به گزارش خبرنامه امیرکبیر، دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا، در روز دوشنبه، 31 آذرماه88، همزمان با تشییع پیکر آیت الله منتظری در دانشکده علوم پایه دانشگاه بوعلی سینا در سوگ رحلت ایشان نشستند.

 پس از آنکه دانشجویان به طور خودجوش با سیاهپوش کردن فضای دانشگاه، پخش نوای قرآن، چسباندن عکس های آیت الله منتظری به دیوارهای دانشگاه و… مراسم بزرگداشت را آغاز کردند، بسیجیان، با کمک حراست دانشگاه اقدام به کندن پارچه های مشکی نصب شده به دیوارهای دانشگاه و پاره کردن عکس های آیت الله منتظری کردند، که این عمل آنها با واکنش شدید دانشجویان و در نتیجه درگیری آن ها با حراست دانشگاه همراه شد.

 در ادامه دانشجویان اقدام به برگزاری مراسم قرائت زیارت عاشورا کردند و با وجودی که این عمل آنها نیز با ممانعت مسئولین حراست مواجه شد، اما بدون توجه به دوربین های حراست، مراسم خود را به صورتی با شکوه برپا کردند.

همچنین دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا، روز سه شنبه به مناسبت سومین روز درگذشت آیت الله منتظری با برگزاری مراسمی مشابه در مقابل در انجمن اسلامی در دانشکده کشاورزی اقدام به بزرگداشت وی کردند.دانشجویان دانشکده کشاورزی هم با روشن کردن شمع هایی در رنگ های سبز و مشکی، پخش نوای قرآن، سیاهپوش کردن دانشگاه، پخش خرما و خواندن زیارت عاشورا یاد «پدر معنوی جنبش سبز» را گرامی داشتند.

این مراسم مجددا با برخورد حراست دانشگاه مواجه شد، اما با بی اعتنایی دانشجویان به تشنج آفرینی نیروهای حراست مراسم در آرامش به پایان رسید.

 

دانشگاه هنر

 دانشجویان دانشگاه هنر هم به مناسبت سومین روز درگذشت آیت الله العظمی منتظری در صحن دانشگاه هنر مراسمی برگزار کردند و یاد و خاطره او را گرامی داشتند.

در ابتدای این مراسم یکی از اعضای انجمن اسلامی دانشگاه پیرامون عظمت شخصیت آیت الله العظمی منتظری و استقامت او در راه احقاق حقوق مظلومان سخنانی ایراد کرد.