همزمان با موضع گیری های مکرر اصولگرایان تندرو و اعضای سابق سپاه پاسداران در مجلس برای استیضاح وزیر آموزش و پرورش دولت حسن روحانی، ارگان اداره سیاسی سپاه پاسداران با برجسته کردن حضور علی اصغر فانی در نشست “انجمن اسلامی معلمان ایران” و طرح رفع حصر رهبران جنبش سبز در این مراسم، وزیر آموزش و پرورش را حامی “فتنه گران” خوانده و خواستار موضع گیری وی در این ارتباط شده است.
روز ۹ بهمن ماه وزیر آموزش و پرورش در مراسمی با عنوان “چهارمین کنگره سراسری انجمن اسلامی معلمان ایران” شرکت کرد و به ایراد سخنرانی درباره مسایل صنفی معلمان پرداخت.
در ابتدای این کنگره که از سوی انجمن اسلامی معلمان، از تشکلهای نزدیک به اصلاح طلبان برگزار شد، پیام محمد خاتمی رییس دولت اصلاحات و همچنین پیام اکبرهاشمی رفسنجانی رییس کنونی مجمع تشخیص مصلحت نظام با محتوایی صنفی خطاب به اعضای این انجمن منتشر شد.
در پایان این مراسم نیز قطعنامه پایانی انجمن اسلامی معلمان قرائت شد که اعضای این انجمن طی آن خواستار رفع حصر رهبر جنبش سبز از سوی حسن روحانی شده و در عین حال با طرح خواستههای صنفی خود، بر حمایت از دولت کنونی جمهوری اسلامی تاکید کرده بودند.
از جمله در بند سوم این قطعنامه آمده بود : “از رئیس محترم جمهوری اسلامی جناب آقای دکتر حسن روحانی مصرا میخواهیم در جهت رفع حصر غیرقانونی از جناب آقای مهندس میرحسین موسوی نخست وزیر امام و ملت در حساسترین سالها و جناب حجت الاسلام والمسلمین مهدی کروبی رئیس اسبق مجلس شورای اسلامی با اندوختهای از سوابق درخشان و پایداری و مجاهدات ایشان و سرکار خانم دکتر زهرا رهنورد چهره فرهیخته و فداکار انقلاب وسایر بزرگان دربند… اقدام عاجل و موثر به عمل آورند.”
اعضای این انجمن با اشاره به اصول ۳۲ تا ۳۷ قانون اساسی این خواسته را مطرح کرده بودندکه “هیچ کس را نمیتوان دستگیر کرد مگر به حکم و ترتیبی که قانون اساسی معین میکند.. هیچ کس را نمیتوان به اقامت در محلی مجبور ساخت مگر در مواردی که قانون مقرر دارد… دادخواهی حق مسلم هر فرد است… هیچ کس را نمیتوان از دادگاهی که به موجب قانون حق مراجعه به آن را دارد، منع کرد… هیچ کس از نظر قانون مجرم شناخته نمیشود مگر اینکه جرم او در دادگاه صالح اثبات گردد.”
انجمن اسلامی معلمان همچنین در بخشی دیگر از این قطعنامه بدون اشاره به محدودیتهای حکومتی برای محمد خاتمی نوشته بودند که “گفتمان اصلاحات همچنان یکی از ضروریترین نیازهای جامعه عصر ماست. زیرا باعث انسجام ملی، کاهش تنشها، تقویت وحدت اجتماعی وتعالی جامعه میشود و مانعی دربرابر جریان اسلام هراسی در خارج و «مردم هراسی در داخل» است. در این راستا ضمن تکریم جایگاه جناب آقای سید محمد خاتمی انتظار داریم ایشان همچنان جامعه را دراین مسیر راهنمایی نمایند.”
در بند ۹ این بیانیه هم تاکید شده بود:“رفتار جریان سازان افراطی با استفاده از روشهای غیرمنصفانه چون مداخله در اختیارات دولت، سیاه نمایی عملکرد مسولان با هدف زمین گیر کردن وناکارآمد نشان دادن دولت محکوم است. کارشکنیها و دلواپسیهای کاذب از سوی جریان سازان افراطی، خللی در سیاست حمایتی انجمن نسبت به دولت ایجاد نخواهد کرد. امید است مردم آگاه در انتخابات آتی همانند ۲۴ خرداد، یکبار دیگر افراطیگری را محکوم و پیام تغییر را تکرار نمایند.”
پس از این نشست بود که اصولگرایان تندرو و منتقدان دولت،حضور وزیر آموزش و پرورش در این مراسم را برجسته کردند و به حمله به او پرداختند.
از جمله روزنامه کیهان در مطلبی در شماره ۱۱ بهمن ماه خود نوشته بود: “شماری از افراطیون و بازیگران فتنه ۸۸ به بهانه نشست «انجمن اسلامی معلمان» دور هم جمع شدند و از سران فتنه حمایت کردند. وزیر آموزش و پرورش در این نشست گروهکی و محفلی حضور به هم رسانده بود.”
کیهان که تحت نظر نماینده رهبر جمهوری اسلامی منتشر میشود با اشارهای کوتاه به موارد مطرح شده در قطعنامه این کنگره افزوده بود: “تنها چیزی که در این نشست منتسب به انجمن معلمان مطرح نشده، معضلات معلمان و فرهنگیان و بیاعتنایی وزیر مربوطه به مشکلات آنان بود. همچنین پولی و طبقاتی کردن مدارس از جمله سیاستهای تبعیضآلود وزارت آموزش و پرورش است که هم اکنون اجرا میشود اما از سوی سیاستبازان حاضر در نشست مسکوت ماند.”
پس از این مطلب کیهان و اظهارات برخی از مخالفان دولت حسن روحانی در مجلس، روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش در یک عقب نشینی اعلام کرد که علی اصغر فانی همانطور که سال گذشته در “سومین مجمع عمومی کانون تربیت اسلامی” که یک تشکل اصولگراست حضور داشته در نشست این انجمن اصلاح طلب نیز شرکت کرده و هدف او صرفا حمایت از “تشکلهای صنفی” بوده است.
روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش همچنین در اطلاعیه خود تاکید کرده بود که “مدت حضور وزیر آموزش و پرورش در این کنگره صرفا محدود به ایراد سخنرانی تخصصی در حوزه آموزش و پرورش و مولفههای تعلیم و تربیت بوده وبلافاصله به منظور تجدید میثاق با آرمانهای امام راحل در مرقد مطهر آن بزرگوار به جمع شریف فرهنگیان حاضر، ملحق شدند.”
نزدیک به ۱۰ روز پس از این توضیحات و عقب نشینی وزارت آموزش و پرورش اما هفته نامه صبح صادق طی مقالهای در شماره اخیر خود دوباره این موضوع را پیش کشیده و درباره برگزاری کنگره انجمن اسلامی معلمان ایران نوشته است: “چرا بیشتر بندهای قطعنامه دوازدهبندی به جای ابراز دغدغههایی که با مرامنامه و وضعیت فعلی آموزش و پرورش سازگار است، به مسائل سیاسی مناقشهبرانگیز اختصاص پیدا کرده است. دستاندرکاران این کنگره با چه مجوز و چه جرئتی با نام مکرم «معلم» سیاسی کاری کردهاند؟!”
در مقاله ارگان اداره سیاسی سپاه پاسداران همچنین آمده: “منظور از «مردمهراسی در داخل» چیست؟ اگر این ادعای مشکوک درست باشد، چه کسانی و برای چه مردم را میترسانند؟ این عبارت نیز از جنس عبارت پیش گفته است که خود با ابهامش، مردم را به هراس میاندازد، حال کسانی که چنین مردم را دچار هراس میکنند، باید پاسخ دهند هدفشان از این هراسافکنی چیست و در جستوجوی چه هستند؟! نویسندگان قطعنامه در ادامه این هراسافکنی به قصد مطرح ساختن خاتمی اعلام میکنند، انتظار دارند خاتمی همچنان جامعه را در مسیر گفتمان اصلاحات (!) راهنمایی کند. این مقدمهچینی پرهراس برای مطرح کردن خاتمی کارساز نیست؛ چرا که نقش خاتمی در دامن زدن به فتنه برای مردم اثبات شده است.”
این نشریه همچنین از حضور علی اصغر فانی در نشست انجمن اسلامی معلمان ایران به شدت انتقاد و تاکید کرده است که “اگر پاسخ این باشد که وزیر از محتوای قطعنامه اطلاع نداشت؛ بیشتر شبیه «عذر بدتر از گناه» است، چرا که وزیر در متن سخنرانیش در همین کنگره از سابقه حضورش در مناصب مختلف آموزش و پرورش سخن گفته، پس چگونه است با خط مشی انجمن موصوف آشنا نیست؟!”
صبح صادق با حمله به وزیر آموزش و پرورش همچنین موضع گیری او علیه این انجمن و رهبران جنبش سبز را تنها عامل عدم اثبات حمایت او از “فتنه گران” دانسته است: “چرا آقای فانی که در چنین نشستی شرکت و در آن سخنرانی کرد و در حین حضور و پس از آن از مسائلی از جمله محتوای قطعنامه مطلع شد، هیچگونه موضع روشن و مشخصی نگرفت؟!.. آیا آقای فانی با مندرجات قطعنامه صادره موافق است یا خیر، اگر پاسخ منفی است به طریقی آن را به جامعه اعلام کند. جامعه در انتظار است.”
علی اصغرفانی وزیر آموزش و پرورش از جمله وزیران کابینه روحانی است که در میان اصولگرایان تندرو مخالفان زیادی دارد. او که مسئول ستاد (فرهنگیان) انتخاباتی میرحسین موسوی در سال ۱۳۸۸ بوده از ابتدای آغاز به کارش در وزارت آموزش و پرورش از سوی مخالفان دولت تحت فشار برای موضع گیری علیه رهبران جنبش سبز قرار گرفته است.
اصولگرایان تندرو در مجلس تا کنون ۲ “کارت زرد” به علی اصغر فانی دادهاند. خبرگزاری فارس متعلق به سپاه پاسداران ۷ بهمن ماه با اعلام این موضوع نوشته بود که “طبق آئیننامه داخلی مجلس، در صورتی که در هر دوره مجلس هر وزیری ۳ بار در پاسخ به سؤال نمایندگان نتواند وکلای ملت را قانع کند و از پارلمان کارت زرد دریافت کند، اگر تعداد این کارتهای زرد به عدد ۳ برسد زمینه استیضاح وی در خانه ملت فراهم میشود و نمایندگان طرح استیضاح وزیر را تقدیم هیأت رئیسه میکنند.”
در همین روز (۷ بهمن ماه سال جاری) مهدی موسوینژاد از اعضای جبهه پایداری هم، در صحن علی مجلس از امضای ۶۰ نفره طرح استیضاح علی اصغر فانی در چند ماه گذشته خبرداد و از هیات رییس مجلس خواست تا طرح این استیضاح را اعلام وصول کنند و به جریان بگذارند.