مولوی عبدالحمید، برنده تندیس تلاشگر حقوق بشر

نویسنده
رژین یونسی

» به "پاس تلاش های پیگیرانه"

کانون مدافعان حقوق بشر، مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان و از رهبران سنی‌های ایران را به عنوان “تلاشگر حقوق بشر” سال ۱۳۹۳معرفی کرد.

 این جایزه آنطور که در گزارش کانون مدافعان حقوق بشر آمده “به پاس تلاش های بی وقفه و پیگیرانه مولوی عبدالحمید در سال‌های گذشته برای برقراری روابط آشتی جویانه بین اقوام و گرایش‌های مختلف مذهبی در استان سیستان و بلوچستان” به او اهداء شده است.

 این نهاد مدافع حقوق بشر از سال ۱۳۸۶، هر سال از میان تلاشگران حقوق‌ بشر، یک نفر را به عنوان برنده جایزه “تلاشگر حقوق بشر” معرفی می‌کند. این جایزه در روز جهانی حقوق بشر، ۱۰ دسامبر، اعلام می‌شود و در سالهای گذشته به آیت الله حسینعلی منتظری، عزت الله سحابی، عباس امیر انتظام، محمد ملکی و تقی رحمانی اهدا شده است.

 کانون مدافعان حقوق بشر که در سال ۱۳۸۰ توسط شیرین عبادی تاسیس شد امسال در بیانیه اهدای جایزه تلاشگر سال گفته است: “آقای مولوی عبدالحمید تلاش‌های بی‌وقفه و پیگیرانه‌ای در سال‌های گذشته برای برقراری روابط آشتی‌جویانه بین اقوام و گرایش‌های مذهبی مختلف در استان محروم سیستان و بلوچستان داشته است.”

 در این ادامه این بیانیه آمده : “مولوی عبدالحمید همچنین با کمک و یاری رسانی به نهادهای مردمی و فعالیت‌های مدنی در حوزه های مختلف مانند بهداشت و سلامت تا مسائل مربوط به زنان سرپرست خانوار و حتی پرونده‌های قضایی اهالی منطقه و در گیری‌های قومی در استان سیستان و بلوچستان به سهم خود، تلاشی مؤثر و ماندگار در گسترش کار مدنی و شکل گیری نهادهای مردمی داشته است.”

 کانون مدافعان حقوق بشر در بیانیه خود به مناسبت اهدای این جایزه، همچنین به فشارهایی که در سالهای گذشته بر مولوی عبدالحمید وارد شده اشاره کرده و در میان آنها از بازداشت محمد اسماعیل ملازهی و عبدالعلیم شه بخش مثال آورده است.

 بازداشت مولوی احمد نارویی و مولوی عبدالفتی بدری از همکاران نزدیک مولوی و ممنوع الخروج شدن اعضای خانواده امام جمعه زاهدان از جمله دیگر مصادیق فشارهایی هستند که طبق این بیانیه، خانواده مولوی در طول سالهای گذشته با آن روبرو بوده‌اند.

 این کانون در بخش دیگری از بیانیه خود به نقش مولوی عبدالحمید در آزادی گروگان ها اشاره کرده و آورده است: “چنانچه شاهد بودیم که با تمام قدرت و احساس مسئولیت و نوع دوستی برای آزادی سربازان گروگان گرفته شده ایرانی تلاش کرد که موفقیت آمیز بود.”

 در بهمن ماه سال ۹۲ گروه مسلح جیش العدل، مسئولیت ربودن پنج مرزبان ایرانی را به عهده گرفت. به دنبال این حادثه و میانجیگری مولوی عبدالحمید، چهار تن از گروگان‌ها در فروردین ماه امسال آزاد شدند.

این میانجیگری گرچه با مخالفت بسیاری از نیروهای تندروی درون حاکمیت روبرو شد اما با استقبال فراوانی از سوی مردم و بسیاری از دیگر شخصیت های کشور روبرو شد.

جایزه “تلاشگر حقوق بشر” که تندیسی از منشور حقوق بشر کورش است روز سه‌شنبه، ۲۵‌ آذرماه از سوی نرگس محمدی، نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر به مولوی عبدالحمید اهدا شده است.