پس از اینکه غلامحسین محسنی اژه ای و محمدحسین صفارهرندی هر دو طی اظهاراتی تایید کردند که رهبرجمهوری اسلامی دستور بازداشت های پس از انتخابات 88 را صادر کرده و شخصا در جریان پرونده های بازداشت شدگان بوده، سخنگوی قوه قضاییه این بار مدعی شد که آیت الله خامنه ای به مسئولان دستگاه قضایی توصیه کرده افرادی را که بازداشت می شوند به “انفرادی نبرید اگر می برید در کمترین زمان ممکن در انفرادی نگه شان دارید”.
غلامحسین محسنی اژه ای دادستان کل کشور در نشست خبری خود با رسانه ها گفت: “رهبر معظم انقلاب چندی قبل در دیدار با اعضای دستگاه قضا عنوان کردند که بهتر است حتی الامکان قضات فردی را به زندان انفرادی محکوم نکنند اگر هم کردند در کمترین زمان ممکن در انفرادی باشند زیرا زندان انفرادی شرایط سختی دارد و هر روز آن مانند 10 روزی عادی است.”
او در عین حال در ادامه تاکید کرد که “ایشان نسبت به دشواری زندان انفرادی تذکر داده بودند اما درباره اینکه حتماً این اتفاق بیفتد و زندان انفرادی هر روزش 10 روز زندانی عادی محاسبه شود صحت ندارد.”
اشاره محسنی اژه ای به دیدار ششم تیرماه سال جاری آیت الله خامنه ای برمی گردد که البته در مشروح گزارشی که از اظهارات وی در سایت رسمی رهبر جمهوری اسلامی و خبرگزاری های رسمی کشور منتشر شد هیچ اشاره ای به این بخش از اظهارات او نشده بود.
در این دیدار صادق لاریجانی گزارشی از عملکرد دستگاه قضایی از زمان انتصاب او به ریاست این قوه را به آیت الله خامنه ای ارایه کرده بود. از جمله بخش هایی که در گزارش مشروح دیدار رییس و مسئولان دستگاه قضایی کشور با رهبر جمهوری اسلامی منتشر شد مربوط به تاکید آیت الله خامنه ای بر قدرت و اقتدار قوه قضاییه و اعتماد به آن بود.
آیت الله خامنه ای در این دیدار خطاب به مسئولان دستگاه قضایی گفته بود: “قوهی قضائیه به دو عامل نیاز دارد تا بتواند موفق باشد. در هر نظامی، در هر اجتماعی، قوهی قضائیه حل و فصل کنندهی اختلافات و حاکم کنندهی عدل در مقابل ظلم و تجاوز و فساد و اینهاست. برای اینکه قوهی قضائیه در این هدف والا موفق بشود، به دو چیز احتیاج دارد: یکی قدرت و اقتدار - که باید قوی باشد - دوم، اعتماد؛ یعنی مردم باید به او اعتماد داشته باشند. قوهی قضائیه این دو چیز را نیاز دارد. اقتدار قوهی قضائیه را میتوان با همین زیرساختهای انسانی و فنی - که در این زمینه، شرحی از پیشرفتها را رئیس محترم قوه دادند؛ «بنده هم تا حدود زیادی در جریان کارهائی که انجام گرفته است، هستم» - تأمین کرد…”
اظهارات سخنگوی دستگاه قضایی درحالی است که پس از انتخابات مناقشه برانگیزریاست جمهوری 88 صدها تن از فعالان سیاسی، مدنی، روزنامه نگاران و شهروندان عادی بازداشت و ماه ها در سلول های انفرادی نگه داری و بازجویی و پس از مدتها به حبس های طولانی مدت محکوم شده اند.
ازجمله فعالان سیاسی بازداشت شده درجریان دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری “سید مصطفی تاج زاده” عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی است که از زمان بازداشت تا اواخر آبان ماه سال جاری همچنان در سلول انفرادی نگه داشته شد. البته در دوماه اخیر برای مدت کوتاهی افرادی را با وی همسلول کرده اما پس از مدتی دوباره او را به انفرادی باز گردانده اند.
مصطفی تاج زاده اخیرا پس از آنکه همسرش فخرالسادات محتشمی پور عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت از سوی دستگاه قضایی به 4 سال حبس تعلیقی محکوم شد در پیامی از زندان اعلام کرد که “مجتبی خامنه ای (فرزند آیت الله خامنه ای ) شخصا پیگیر پرونده من و همسرم می باشد و قوه قضاییه و دیگران نقشی در این پرونده ندارند.”
تاج زاده که عملا تمام مدت بازداشتش را در زندان انفرادی گذرانده در این پیام تاکید کرده بود که تمامی فشار های وارد شده به وی و خانواده اش “خواست مستقیم مجتبی خامنه ای” بوده است.
مهدی کروبی یکی از رهبران جنبش سبز نیز از جمله کسان دیگری است که از سوی نهادهای امنیتی و به دستور رهبرجمهوری اسلامی از 25 بهمن ماه سال گذشته همزمان با میرحسین موسوی و زهرا رهنورد بازداشت شده و بیشتر مدت بازداشت خود را طی ماه های اخیر در زندان انفرادی بسر برده است.
غلامحسین محسنی اژه ای وزیر سابق اطلاعات و دادستان کنونی کل کشور در شرایطی از توصیه و نه دستور آیت الله خامنه ای درباره زندان انفرادی و نگهداری بازداشت شدگان در سلول های انفرادی سخن گفته که پیشتر در مصاحبه ای که تیرماه 89 در سایت رسمی آیت الله خامنه ای منتشر شد از اینکه رهبرجمهوری اسلامی در جریان بازداشت های پس از انتخابات 88 بوده است خبرداده بود.
وزیر برکنار شده احمدی نژاد با اشاره به دیدارها و توصیه های خصوصی آیت الله خامنه ای به مقامات امنیتی درباره بازداشت های پس از انتخابات گفته بود: “به بچههای وزارت اطلاعات در مقطعی که خودم وزارت اطلاعات بودم و به نهادهای مربوط دیگر تأکید داشتند به کسانی که در خیابان هستند، به کسانی که شما دستگیر کردید حواستان باشد، به کسانی که محاکمه کردید حواستان باشد. اگر به بازرسی منزل میروید، رفتار شما با خانوادهی فرد مجرم باید متفاوت باشد. یعنی سفارشهای مکرر نسبت به دستاندرکاران مقابله با این فتنه که باید مواظب و مراقب باشید و از حد و مرز الهی خارج نشوید. البته این دستورات در صحبتهای عمومی هم بوده ولی در صحبتهای خصوصی خیلی شفافتر، روشنتر و با تأکید بیشتر بیان شده است.”
سخنگوی قوه قضاییه حتی به اینکه آیت الله خامنه ای درجریان انتقال بازداشت شدگان به بازداشتگاه کهریزک ـ که به کشته شدن 4 تن از معترضان منجر شد ـ و یا سایر بازداشتگاه ها نیز اشاره کرده و گفته بود: “خبرهایی به رهبر انقلاب رسیده بود که در کهریزک شرایط نامساعد است که آقا دستور دادند بسته شود. اما این تمام ماجرا نبود. قبل از آن هم که آقا متوجه شوند وضع کهریزک مناسب نیست، دستور دادند که دیگر به آنجا زندانی نبرید. یعنی اولین کسی که دستور دادند که افراد بازداشتی به کهریزک نروند، رهبر انقلاب بودند… یا به ایشان گفته بودند که فلان بازداشتگاه گفته که جا نداریم، رهبری گفتند که آنجا نبرید…”
همچنین 7 دی ماه سال جاری محمدحسین صفارهرندی مشاور کنونی سپاه پاسداران نیز با تایید اینکه بازداشت فعالان سیاسی و مدنی پس از انتخابات به دستور آیت الله خامنه ای انجام شد، اعلام کرده بود که “نگاه حکیمانه رهبری این بود که راس فتنه خارج از کشور است، نظر آقا این بود که شبکه ارتباط فتنه از خارج به داخل کشف شود و در همین خصوص عدهای بازداشت شدند که 90 درصد آنها با تذکر آزاد شدند و 10 درصد تحت بازجویی و محاکمه قرار گرفتند.”