نادر ایرانی
با نزدیک شدن به زمان رقابت های انتخابات ریاست جمهوری دهم، واکنش سخنگویان جناح دولتی به رقبای احتمالی، رفته رفته لحن تندتری به خود گرفته است. در همین راستا هفته پیش، فضای رسانه ای کشور شاهد انعکاس نمونه های خبرسازی از اظهارات تهدیدآمیز سخنگویان این جناح علیه منتقدان بود.
در این هفته، سایت ادوارنیوز گزارش کرد ”عبدالله نوری” – که پنجشنبه گذشته در دیدار با روزنامه نگاران ”تاثیرگذاری” را شرط کاندیداتوری خود در انتخابات دانسته بود - توسط یک مداح مشهوربه نام منصور ارضی تهدید به ضرب و شتم و ترور فیزیکی شده است. منصور ارضی که از همفکران و نزدیکان احمدی نژاد است، در مراسم شب بیستم ماه رمضان در مسجد ارک تهران با اشاره به طرح کاندیداتوری “عبدالله نوری” در انتخابات آتی ریاست جمهوری گفته بود: “از طرف من به او بگویید اگر جان خود را دوست دارد وارد این میادین نشود”.
این تهدید، در طول هفته با فضا سازی دیگر چهره های راست مبنی بر در پیش بودن “زمستانی داغ” وجعل اخبار از سوی اصولگرایان پی گرفته شد. در همین راستا رضا سراج، فرمانده بسیج دانشجویی در ادعایی بیسابقه از بروز “تنش” در فضای کشور در پاییز و زمستان امسال خبر داد. وی با اشاره به تحولات اخیر در اردوگاه اشرف و برنامههای گروه رجوی، در ادعایی عجیب گفت که این گروه تحرکات جدیدی داشته و بحث “قیام” در اول مهر را در ایران مطرح کردهاند.
نکته قابل توجه این است که این فرمانده بسیجی در ادامه سخنان خود این تحرکات را به نیروهای دموکراسیخواه داخل کشور ربط داده و گفته است: “در انتخابات اخیر جریان ادوار تحکیم و طیف علامه افراد خیلی تندتری انتخاب شدهاند تا آنجا که بهزاد نبوی در توصیهای به سازمان مجاهدین و حزب مشارکت از آنها خواسته تا از اینها دوری کنند چراکه ممکن است همهچیز را با خود ببرند.“
به گزارش سایت خبری البرز، وی همچنین در اظهارنظری یکی از فعالان ملی- مذهبی را متهم کرده که گفته است: “یکی از اشکال مقاومت مدنی، مقاومت مسلحانه است.“
اگر چه هنوز گروه های سیاسی اصلاح طلب در برابر این تهدیدات، موضعی اتخاذ نکرده اند، اما در سوی مقابل، این دست از مواضع مدت هاست با محوریت خبرگزاری فارس، به طور مرتب پی گرفته می شود. این خبرگزاری چندی پیش در گزارشی با عنوان “نقش رسانه ها درپازل 18 تیر” به نقش روزنامه خرداد به مدیرمسئولی عبدالله نوری در “ناآرامی های دانشگاه” پرداخت و درباره واکنش این روزنامه به حادثه 18 تیر نوشت: “سیاستگذاران روزنامه خرداد در ادامه تحلیلهای خود حوادث کوی دانشگاه و تبعات بعدی آن را به گردن نیروهای حزب اللهی میاندازند.“
خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه “تیتر اول روزنامه پس از 18 تیر روزنامه خرداد جالب توجه است، این روزنامه در 19 تیر 78 صفحه اول خود را با این تیتر درشت به چاپ میرساند: کوی دانشگاه تهران به خون کشیده شد” درادامه به محتوای روزنامه های صبح امروزو نشاط در آن زمان اشاره و این سوال را مطرح کرده بود که: “راستی بین محورهای رسانه های آمریکایی و صهیونیستی همسویی و قرابت در چه حد است؟ و این همسویی چه پیامی در خود دارد؟”
درادامه همین مواضع که به گفته ناظران سیاسی به منظور انصراف خاتمی و عبدالله نوری از ورود به انتخابات اتخاذ می شود، ذوالنورفرمانده تیپ 84 لشکر امام صادق هم در جلسه هفتگی انصار حزبالله اظهار داشت: “محمد خاتمی، محمدرضا خاتمی و عبدالله نوری برای انتخابات ریاست جمهوری هیچ روزنه و نقطه سفیدی برای شورای نگهبان باقی نگذاشتهاند که بشود آنها را تایید صلاحیت کرد.“
ذوالنورسپس با تاکید بر اینکه “اگر آقای احمدینژاد کاندیدا شود هر کس دیگری که به صحنه بیاید نه خدمت به انقلاب کرده است و نه به اصولگرایی؛ چراکه دولت آقای احمدینژاد کارهایی را شروع کرده که مصلحت و منفعت کشور ایجاب میکند که در یک دوره چهار ساله دیگر به نتیجه برسد و آلان کار در مرحلهای نیست که تغییر دولت داشته باشیم و مصلحت این است که دولت عوض نشود” علت اصلی رد صلاحیت خاتمی یا عبدالله نوری را چنین تشریح کرد: “مجلس ششم بی کیفیت ترین و پرضررترین دوره مجلس در طول تاریخ انقلاب بود که جز استحاله نظام و سلطه و چیره شدن قدرت شیطانی و خوراک تهیه کردن برای رسانه های دنیا و گسترده کردن فعالیت ضد انقلاب دستاورد دیگری نداشته است.”
این اظهارات اما دراین حدواندازه باقی نمانده است. اگر سابق براین سایت اصول گرای “نوسازی ” که نزدیک به احمدی نژاد است به خانواده آیت الله خمینی حمله می کرد، اکنون فاطمه رجبی همسرسخنگوی دولت احمدی نژاد، همه نزدیکان آیت الله خمینی رابه دلیل حمایت از اصلاح طلبان، مورد حمله قرار می دهد.
رجبی هفته پیش با اشاره به حضور روحانیون اصلاح طلب در مراسم شب احیا در آرامگاه آیت الله خمینی نوشت: “حرم امام خمینی به صورت پایگاه سیاسی اصلاحطلبان برانداز درآمده است !“
بدین ترتیب، هواداران دولت نه تنها یک کاندیدا را به قتل و کاندیدای دیگر را به رد صلاحیت تهدید می کنند و نسبت به تحرکات “مسلحانه” منتقدان دولت هشدار می دهند، که حتی نزدیکان بنیانگذار جمهوری اسلامی را نیز پناه “براندازان” می دانند. ایا براستی، همان طور که فرمانده بسیج دانشجویی می گوید، “زمستانی داغ” در پیش است؟