طاهره طاهریان، مشاور امور ورزش دختران و زنان در معاونت امور زنان و خانواده در نهاد ریاست جمهوری از مزایای حضور زنان در ورزشگاهها از جمله استادیوم های فوتبال سخن گفته و اینکه بیش از عیبهای آن است. همزمان رضا افتخاری (دبیرکل سابق فدراسیون فوتبال و رییس کنونی کمیته فوتسال) از تقاضانامه ای خبر داده که توسط او و روسای سه فدراسیون والیبال، بسکتبال و هندبال برای آزادی ورود بانوان به ورزشگاهها، به ویژه فوتبال تنظیم شده تا به نهاد رییس جمهوری ارسال شود.
مساله ورود بانوان به تالارها و ورزشگاهها برای تماشای مسابقه های مردان، به ویژه فوتبال، از اولین سال های استقرار جمهوری اسلامی به تابویی بدل شده و تلاش برای شکستن آن هر بار با ناکامی به فراموشی سپرده شده است.آخرین بار اعلام آزادی ورود بانوان از سوی محمود احمدی نژاد در حدود نه سال پیش مطرح شد که با مخالفت تندروها ممنوعیت شکل شدیدتری به خود گرفت.
به نوشته ایسنا خانم طاهریان گفته است که “حضور بانوان در ورزشگاههای فوتبال مردان دارای ۱۷ خوبی و شش، هفت عیب است که با اندیشیدن تمهیداتی در زمینه ورود و خروج و محل استقرار آنان، می توان امکان حضور زنان را در استادیومهای فوتبال فراهم کرد.”
خانم طاهریان اضافه کرده: “در زمینه حضور زنان در ورزشگاهها کار پژوهشی انجام داده ام و از سوی زنان برای تماشای مسابقات فوتبال درخواستهای زیادی به دستم رسیده است. در زمینه حضور زنان در ورزشگاهها بر اساس رشتههای مختلف باید دسته بندیهایی انجام و از برخورد های سلیقه ای در این حوزه اجتناب شود.”
روسای فدراسیونهای والیبال، بسکتبال، هندبال و کمیته فوتسال هم با تهیه نامهای به دنبال گرفتن مجوز حضور بانوان در ورزشگاهها هستند.
در همین ارتباط خبرگزاری دانشجویان ایران نوشته است: “در رشتههای مثل والیبال، بسکتبال و فوتسال این اجازه به بانوان داده می شد تا در قسمت مشخصی از ورزشگاه به تماشای بازیها بنشینند. اما در ماههای اخیر حضور بانوان در ورزشگاهها غیر قانونی خوانده شده است. از همین رو روسای فدراسیون های تعدادی از رشتههای سالنی دست به کار شدند تا مجوز حضور خانم ها در ورزشگاها را از نهادهای مربوطه بگیرند.”
افتخاری: ممنوعیت شرعی نیست
سید رضا افتخاری، رئیس کمیته فوتسال هم با تایید این خبر به ایسنا گفته: “تاکنون دربارهی حقوق بانوان تنها شعار دادهایم. می گوییم آنها هم مثل آقایان سهم برابر دارند اما موانعی را هم درست می کنیم. این موانع را نه شرع گفته و نه قانون. به چه دلیلی خانمها نمیتوانند بازی فوتسال را تماشا کنند؟ فوتسالی که بازیکنان درآن لباس پوشیده دارند. اگر برنامهریزی درستی در سالن ها صورت بگیرد و قسمت مشخصی برای بانوان تعیین کنیم با حمایت حراست ورزشگاه به راحتی بانوان به ورزشگاه میآیند. به هر حال آنها هم حقی دارند و دوست دارند رشته مورد علاقه خود را از نزدیک تماشا کنند. شما ببینید چقدر عاشق والیبال در ایران وجود دارد. فوتسال، بسکتبال و هندبال هم همینطور. در تمام دنیا بانوان به ورزشگاه میآیند. چرا در ایران این امکان وجود نداشته باشد؟ اگر دلیل شرعی دارد بگویند ما هم بدانیم.”
در گفته های این دو مسئول بر این موضوع تاکید شده که قانون هماهنگی وجود ندارد و در پاره ای اوقات ورود بانوان به مسابقه های داخل سالن آزاد است و در برخی موارد نه.
قانون پاسخی برای این وضعیت می یابد؟ آیا زنان ایرانی این بار می توانند وارد استادیوم ها شوند؟