اعتراضها به محمود احمدینژاد شدت گرفته است؛ پس از فعالان سیاسی اصولگرا، اکنون ائمه جمعه و مردم نیز در سفرهای استانی مشغول اعتراض به احمدینژاد هستند و او را مسبب مشکلات میدانند. مسالهای که در کنار حضور رحیممشایی همراه احمدینژاد در سفرهای استانی، تشدید هم شده است.
در حالی که پیش از سفر احمدینژاد به تبریز، عدهای از حامیان سابق وی با انتشار نامهای، از رییسجمهور درخواست کردند که رحیممشایی را همراه خود به این سفر نیاورد، اما باز هم مشایی در کنار احمدینژاد بود. حاشیه مهم این سفر اما جای دیگری رقم خورد.
گروهی از معترضان با عنوان “مال باختگان صندوق قرض الحسنه نصر” در جریان سفر جلوی خودروی او را سد کردند و نسبت به عدم رسیدگی به وضعیت خود اعتراض کردند. برخی رسانهها خبر از آن دادهاند که یکی از معترضان روی خودروی وی رفته و با احمدی نژاد “گلاویز” شده است. برخی شاهدان عینی در فضای مجازی نوشتهاند که این فرد بازداشت شد. گرچه وقوع چنین اتفاقی از سوی مسوول روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی تکذیب شد.
زمانی که احمدینژاد در ورزشگاه تختی مشغول سخنرانی بود هم برخی از معترضان با پلاکاردهایی در میان جمعیت حضور داشتند که همین مساله موجب واکنش احمدینژاد شد و او خطاب به این افراد گفت: “انشاءالله امروز در جلسه هیات دولت با حضور رییسکل بانک مرکزی این موضوع را بررسی میکنیم و امیدواریم یک راهحلی پیدا کنیم تا مردمی که پول گذاشتند ضرر نکنند و مشکل آنها حل شود.”
سفر احمدینژاد به تبریز در حالی رخ داده که برخلاف عرف موجود، امام جمعه تبریز برای این سفر به استقبال وی نیامد؛ مسالهای که پیش از این در اصفهان هم رخ داده بود. یوسف طباطبایی، امام جمعه اصفهان، درباره دلایل این کار گفته بود: “قصد بیاعتنایی نداشتم… دلیل اینکه در این سفر بنده به استقبال ایشان نرفتم این بود که از سخنان وی در سفر به خوزستان تشخیص دادم که این سفرها تبلیغاتی است و چون زمان تبلیغات نیست این کارها خلاف است و لذا با تشخیص خودم در مراسم استقبال شرکت نکردم و دیدید که درست هم بود.”
این اتفاق اکنون در شهر تبریز هم رخ داده است، اما امام جمعه تبریز تاکنون توضیحی پیرامون دلایل عدم شرکت خود در مراسم استقبال از احمدینژاد نداده است.
پیش از سفر احمدینژاد به تبریز هم گروهی از نیروهای اصولگرای این شهر با صدور بیانیههایی خواستار عدم حضور مشایی در این سفر شدند. انصار حزبالله تبریز در بیانیه خود نوشته بود که “آقای رییسجمهوری از شما میخواهیم تا مشایی را به تبریز نیاورید” و ستاد مردمی حمایت از محمود احمدینژاد ۸۴ و ۸۸ نیز با صدور بیانیهای یادآور شد: “بیانیه دانشجویان حزبالله خواسته توده عامه مردم خصوصا حامیان انتخابات ریاستجمهوری احمدینژاد است و ما بهعنوان یاران انتخاباتی رییسجمهوری خواستاریم محمود احمدینژاد بهجای اقدام به شیوه دیگران براساس آموزههای دینی و گفتمان دولت اسلامی در دفاع از بیتالمال خود عامل مصادره سفرهای استانی بهنفع فرد خاصی نباشد”.
دور جدید سفرهای استانی محمود احمدینژاد از ماه پیش آغاز شده است. این سفرها تاکنون به سمنان، خوزستان، قم، اصفهان و آذربایجان شرقی انجام شده. به نظر بسیاری از اصولگرایان، انگیزه احمدینژاد از سفرهای اخیر تبلیغات انتخاباتی برای رحیممشایی است. گرچه در سفر به اصفهان مشایی از بیلبوردها حذف شد و سپس درخواست احمدینژاد برای سخنرانی را به دلیل “شائبههای تبلیغاتی” نپذیرفت.
احمدینژاد در دور جدید سفرهای استانی، سخنانی را نیز بر زبان آورده که موجب خشم گروههای مختلف اصولگرا شده است. وی در این مدت بر لزوم حضور همه سلایق در انتخابات تاکید کرده، به انتقاد از افرادی پرداخته که به گفته وی برای شورای نگهبان تصمیمگیری میکنند، مجلس و دیگر نهادهای کشور را مسبب مشکلات دانسته و نهادهای نظارتی را به باد انتقاد گرفته است. وی چندین بار نیز در سخنان خود تلویحا به انتقاد از برخی کاندیداهای انتخابات، نظیر پورمحمدی، پرداخته و آنها را به سواستفاده مالی متهم کرده است. صادق لاریجانی، رییس قوهقضاییه، نیز از تیر انتقادهای وی مصون نمانده است.
از جمله مواردی که در هفتههای گذشته بحث برانگیز شده، تاکید احمدینژاد بر سخنان آیتالله خامنهای در مشهد است که گفته بود: “رهبری هم یک رای دارد و تا روزی که به صندوق انداخته شود، هیچ کس از آن خبر ندارد”. احمدینژاد در اکثر سخنرانیهای خود تاکید کرده است که رهبر جمهوری اسلامی در انتخابات ریاستجمهوری تنها یک رای دارد. او در جمع مردم سمنان گفته بود: “نگویند رهبری گفته کی بیاید و کی نیاید”.
این مساله البته موجب واکنش نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی شد. محمدرضا تویسرکانی، مسوول نمایندگی ولی فقیه در بسیج با انتقاد از کسانی که به گفته وی، به دنبال تحمیل کاندیدا به مردم ایران هستند، گفته است: “اگر رهبر میفرمایند من یک رای دارم به طور طبیعی رییسجمهوری هم یک رای دارد”.
سخنان احمدینژاد درباره پورمحمدی هم با واکنش وی مواجه شد. رییس سازمان بازرسی کل کشور، درباره سخنان احمدینژاد گفت: “ متأسفم و نمیخواهم وارد این بحث شوم. امید است منظور رئیس جمهور من نباشم ولی اگر منظورش من باشم تأسف میخورم که یک مسئول عالی کشور دروغ میگوید… متاسفم که رییس جمهوری در مورد خروج مبلغی از وزارت کشوردروغ می گوید و این همه فشار روانی شرایط موجود، ناشی از همین تهمت ها و بهتان ها است”.
احمدینژاد در سفر خود به اصفهان با اشاره به اینکه “امروز در کشور زد و بند برای عدهای امری عادی شده است”، گفته بود: “یکی از آقایان که خیلی به دولت بد و بیراه میگوید و هر روز به دولت تهمت میزند، یک دوره فرصت گیرش آمد و همان دوره استفاده کرد و ۱۰ تا ۱۱ میلیارد بُرد. چهار، پنج سال است که دنبالش هستیم که آن را برگرداند، اما انگار نه انگار”.