همزمان با سخنان احمدی نژاد که ایران را “پرقدرت ترین و اصلیترین” عامل در تحولات جاری جهان خوانده، حسین شریعتمداری نماینده آیت الله خامنه ای در روزنامه کیهان نیز از شکستن “تابوی مخالفت با ارسال سلاح برای مقاومت” غزه سخن گفته است تا حمایت جمهوری اسلامی از دو تشکل حماس و حزب الله در ساحل شرقی دریای مدیترانه به صورتی رسمی آشکار شود.
محمود احمدی نژاد که به همراه همکاران خود در دولت، صبح دیروز از آرامگاه آیت الله خمینی و شهدای انقلاب دیدار می کرد، در حاشیه این دیدار، با تاکید بر اینکه “انقلاب اسلامی ایران پرقدرتترین و اصلیترین عامل در تحولات جاری جهان است” گفت: “هر جای دنیا که می روید انقلاب اسلامی حاضر است و نقش تعیین کننده خود را ایفا می کند.”
به گزارش خبرگزاری ایرنا، رئیس دولت نهم که روز شنبه طی سخنانی به مناسبت آغاز جشنهای دهه فجر سخن میگفت همچنین با بی نظیر عنوان کردن “این همه پیروزی انقلاب ایران”، مدعی شد: “انقلاب اسلامی بدون تردید فصل نوینی در حیات جامعه بشری است”.
احمدی نژاد انقلاب اسلامی را “برشی از حرکت تاریخی انبیاء الهی” دانست و تاکید کرد: “امروز انقلاب اسلامی بانشاط تر و زنده تر از گذشته است و امواج انقلاب در ابعاد گوناگون اجتماعی، فرهنگی و سیاسی جامعه بشری را در بر می گیرد و تحولات عالم با نبض انقلاب می زند. فرهنگ شهدا و امام شهیدان، امروز به عنوان الگو و سرمشق همه آزادیخواهان و عدالت طلبان عالم است و خدا را سپاسگذاری می کنیم که بشریت امروز نگاهشان به سمت انقلاب اسلامی است. ”
تابوی کمک تسلیحاتی
هرچند احمدی نژاد در گورستان بهشت زهرا، این سخنان را بر زبان آورد اما در داخل دانشگاه تهران هم همایشی برگزار می شد که بسیج دانشجویی دانشگاه تهران آن را باعنوان “در ستایش آزادی” راه انداخته بود تا از اسرای لبنانی، سمیر قنطار، شیخ عبدالکریم عبید و مصطفی دیرانی، تجلیل کند. در این مراسم، سخنران ویژه حسین شریعتمداری نماینده آیت الله خامنه ای در موسسه کیهان بود.
مدیر مسئول روزنامه کیهان با تاکید بر اینکه “باید تابوی مخالفت با ارسال سلاح برای مقاومت شکسته شود”، گفت: “چه کسی گفته باید تنها نظارهگر کشتار زنان و کودکان مظلوم در فلسطین باشیم و هیچ کمکی به آنها نکنیم.”
این چهره سرشناس امنیتی ـ مطبوعاتی با اشاره به این جمله آیت الله خمینی که “با قاطعیت تمام انقلاب خود را به تمام دنیا صادر خواهیم کرد” همچنین گفت: “مگر در زمانی که فرانسه در جنگ جهانی دوم در اشغال بود پس از آزادی آن نیروهای مقاومت تجلیل نشدند، پس چرا آنها از اینکه کمکی به نیروهای مقاومت در لبنان و فلسطین شود میترسند.”
شریعتمداری آنگاه حق وتو در سازمان ملل را “قانون جنگل” دانست و افزود: “چه کسی گفته است نباید نیروهای مقاومت را در فلسطین و لبنان مسلح کرد.”
مدیر مسوول روزنامه کیهان در این سخنرانی با تاکید بر اینکه “امام خمینی اسلام ناب محمدی را از اوراق کتابها و ذهنها بیرون آورد و بر کرسی حاکمیت نشاند”، دشمنی فعلی با انقلاب را اینچنین شرح داد: “امروز به گفته مقام معظم رهبری جنگ احزاب است؛ چرا که همه دشمنان، کفار و مشرکان جمع شدهاند تا شعله انقلاب اسلامی را در جهان خاموش کنند.”
وی با تاکید بر لزوم ایجاد پیوند و اتحاد در امت اسلامی اظهار داشت ”وقتی اردوغان به رژیم صهیونیستی حمله میکند و حزبالله و حماس در مقابل اسرائیل میایستند و ندای مقاومت از میان ملتهای اسلامی و کشورهای مختلف به گوش میرسد باید بدانیم که این امر عرصهای فراتر از مرزهاست که باید در آن قدم بگذاریم. “
البته آقای شریعتمداری نگفت در حالیکه احمدی نژاد از “نقش تعیین کننده جمهوری اسلامی در جهان” و حمایت آشکار از حماس سخن می گوید،چرا او کمک تسلیحاتی به غزه را هنوز “تابو” می نامد.
از کمک معنوی تا تسلیحاتی
همزمانی دو اظهار نظر از دو مقام متفاوت در جمهوری اسلامی در حالی روی می دهد که در هفته های اخیر و با شدت یافتن جنگ در غزه، برخی از مقام های خارجی از نقش جمهوری اسلامی در حمایت از شاخه نظامی حماس در غزه خبر داده بودند.
چهار ماه پیش سایت خبری عصر ایران نوشت که “مصطفی الفیقی، رییس کمیته روابط خارجی پارلمان مصر تصریح کرد قاهره تشکیل یک دولت مورد حمایت رژیم ایران در مرزهای خود با غزه را نخواهد پذیرفت. او بر این اساس از رژیم ایران خواست به دخالتهای خود در غزه پایان دهد.”
همچنین ژنرال وفیق سامرایی، مشاور سابق امنیت ملی عراق همزمان با درگیری ارتش اسراییل در غزه، در ابتدای دیماه گفت: “رژیم ایران در جنگ غزه، دخالت میکند. کشورهای عربی، از دخالتهای این رژیم در منطقه نگرانی زیادی دارند و راهحلی جز مقابله با این دخالتها وجود ندارد”.
حمله اسراییل به نوار غزه با اعتراض جمهوری اسلامی ایران روبرو شد و در همان زمان احمد ابوالغیط، وزیر امور خارجه مصر اعلام کرد: “شکی نیست که ایران نقش منفی در نوار غزه ایفا می کند.”
این مقام مصری، آنچنان که سایت خبری ایران نوشت، یادآور شد: “من این مساله را علنی بیان میکنم و امیدوارم که ایرانیها آن را بشنوند و از دخالت در امور کشورهای عربی دست بردارند و از جمع کردن برگههای بازی کشورهای عربی خودداری کنند. هفته گذشته گفتم که کشورهای بیگانه مشورتهایی را به حماس ارایه میکنند و اکنون اذعان میدارم که منظورم ایران بود که نقش منفی در غزه دارد.”
در این میان به نوشته خبرگزاری فارس، موفاز معاون نخستوزیر رژیم صهیونیستی، حمایت ایران از حماس، را تهدیدی برای آینده این کشور دانست و سایت خبری فرارو حمایت ایران از مقاومت حماس در برابر حملات اسراییل را به برنامه ریزی های تهران برای مذاکرات آینده اش با باراک اوباما مرتبط دانست.
در نقطه مقابل، مقام های ایرانی از جمله منوچهر متکی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی عموما حمایت از حماس را تکذیب کرده و حتی مدعی شده است که ایران تنها از گروه حماس، “حمایت معنوی” میکند.
آن هم در حالیکه ده ماه پیش سایت خبری انتخاب در گزارشی به نقل از یکی از فرماندهان ارشد گروه حماس در مصاحبه ای با ساندی تایمز نوشته بود که 300 تن از شبه نظامیان گروه حماس،به طور مخفیانه به ایران فرستاده شده اند. برپایۀ این گزارش نیمی از این افراد توسط سپاه پاسداران نحوۀ تولید موشکهای مرگبار و مواد منجره را یاد می گیرند.
همزمان اسماعیل هنیه، مقام عالی حماس هم سال گذشته تایید کرد که ایران به فلسطینیان 250 میلیون دلار کمک مالی کرده است.