بعد از فوت مرحوم آیت الله منتظری، تلاشها برای به انزوا کشاندن بیت فقیه فقید بی وقفه ادامه داشته و در آخرین این تلاشها جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و رسانههای حکومتی سعی در به تعطیلی کشاندن دفتر بلند پایه ترین منتقد جمهوری اسلامی در حوزه دارند؛امری که این امر با ناخرسندی دیگر مراجع مواجه شده و طبق گفته فرزند آیت الله منتظری،آنان از اداره امور شرعی دفتر توسط وی حمایت و اجازه نامه صادر کرده اند.
بهانه نخستین این سناریو که در ادامه جلوگیری از برگزاری مراسم ختم برای آیت الله منتظری، حمله به دفتر و بیت و ربودن پیکر همسر ایشان، کارگردانی شد، سخنرانی یکی از مراجع تقلید حامی دولت در پایان درس خارج فقه خود بود. آیت الله مکارم شیرازی در سخنانی با انتقاد از عدم تعطیلی دفاتر برخی از مراجع بعد از ارتحال ایشان گفت: “سنت مرجعیت شیعه تعطیلی برنامههای مرجعیت پس از درگذشت آنها بوده است.”
مکارم شیرازی افزوده بود: “من به عنوان خیرخواهی حوزه علمیه قم و به خاطر آبروی شیعه و احساس مسئولیتی که دارم و پس از استخاره به قرآن کریم این مسئله را مطرح میکنم.”
در پی سخنان آیت الله مکارم شیرازی، جامعه مدرسین حوزه ی علمیه تشکیل جلسه داد تا به بستن دفاتر مراجع در گذشته اقدام شود. در این میان برخی سایت ها هم از صدور حکم حکومتی برای این اقدام خبر دادند.
بعد از شروع تحرکات اولیه، فرزند ارشد آیت الله منتظری، تصمیمات جامعه مدرسین را سیاسی و دولتی خواند و تأکید کرد که دولت حق دخالت در کارهای حوزه را ندارد. او در مصاحبهای در این باره گفت: “اگر بخواهند اقدامی فراقانونی در این رابطه داشته باشند مساله دیگری است که امیدوارم عقلای قوم اجازه ندهند چنین امری صورت بگیرد و استقلال دفاتر مراجع به خطر بیفتد.”
احمد منتظری در جوابی تلویحی به آیت الله مکارم نیز گفت: “معمولا پس از رحلت مراجع تقلید، مقلدان برای پاسخ سئوالات شرعی خود به آن دفاتر مراجعه می کنند و طبق روال مرسوم این روند حدود دو سال ادامه دارد.”
احمد منتظری در جوابیه خود و در پاسخ به تذکرات و تلاشهای نهاد های دولتی برای به تعطیلی کشاندن دفتر مرحوم آیت الله منتظری همچنین گفت: “اولا جا داشت از خود سئوال میکردید که یک نهاد دولتی چه حقی دارد که در مورد مسائل حوزه دخالت و تذکراتی بدهد، با توجه به این مطلب که حضرت امام خمینی همیشه استقلال حوزه و دولتی نشدن آن را مد نظر داشتند. ثانیا پس از اعلام نظر یکی از مراجع در مورد بیوت مراجع متوفی و طرح آن در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، بعضی از دوستان با دفاتر بسیاری از مراجع معظم تقلید و بسیاری از مدرسین تماس گرفتند و آن بزرگواران به روش کار دفتر آیت الله العظمی منتظری با خصوصیاتی که در بالا ذکر شد هیچگونه مخالفتی نداشتند و حتی بعضا از دخالت نهادهای دولتی اظهار نارضایتی کردند.”
اما روزنامهی رسالت به عنوان یکی از نزدیکترین رسانه ها به بیت رهبر جمهوری اسلامی در خبری با عنوان “گسترش فعالیت های دفتر آیت الله منتظری نسبت به قبل از فوتش” مطرح کرد: “در حالی که طبق روال مرسوم در بیوت مراجع قبل و به ویژه مراجع تقلید که در قم رحلت کرده اند،پس از وفات مرجع تقلید دفاتر آن بزرگواران تعطیل و فعالیت ها متوقف می شود اما شنیده های موثق حاکی است در مورد مرحوم آقای منتظری قضیه بر عکس شده و به میزان فعالیت های بیت آن مرحوم افزوده شده است.”
ابن روزنامه که به مدیر مسئولی مرتضی نبوی اداره میشود، همچنین نوشت: “دریافت وجوهات، پرداخت شهریه، برگزاری مراسم های مختلف در منزل آن مرحوم و برگزاری برخی جلسات خاص از جمله این فعالیت های می باشد که همچنان با تابلوی مشخص به نام دفتر آن مرحوم صورت می گیرد. اخبار رسیده حاکی است که تذکراتی به فرزند ارشد آن مرحوم داده شده اما موثر واقع نشده است.”
این خبر با واکنش دگرباره رییس دفتر آیت الله منتظری روبرو شد. حجت الاسلام احمد منتظری در جوابیه خود به روزنامهی رسالت، با طبیعی دانستن روال کار دفتر این مرجع متوفی به حمایت دیگر مراجع از این بیت اشاره کرد و نوشت: “درست از فردای مراسم تشییع مرحوم آیت الله العظمی منتظری، اجازه نامه هایی از طرف بسیاری از مراجع معظم تقلید ایدهم الله تعالی برای اینجانب صادر شد و اجازه گرفتن وجوهات شرعیه و مصرف آن در همان مصارفی که آن مرحوم نظر داشتند، به اینجانب داده شد و تاکنون بحمدالله در 4 ماه گذشته شهریه طلاب از محل همین وجوهات شرعیه پرداخت گردیده است”.
اشاره تلویحی احمد منتظری به همکاری برخی از مراجع مستقل تقلید است که در واکنش به حکم حکومتی رهبر جمهوری اسلامی و تحرکات سیاسی امنیتی جامعه مدرسین وارد میدان شده اند. گفته می شود آیات عظام وحید خراسانی، محقق داماد، صافی گلپایگانی و شبیری زنجانی از این جمله هستند.