بهرام رفیعی
در تازه ترین برخوردهای نیروی انتظامی با مردم و اصناف در راستای طرح امنیت اخلاقی و اجتماعی، رییس مرکز اطلاع رسانی نیروی انتظامی از آغاز برخورد با آتلیه های عکاسی و فیلم برداری و همچنین پلمپ تعدادی از واحد های این صنف در تهران خبر داد.
سرهنگ مهدی احمدی در باره مرحله تازه عملیات نیروی انتظامی و برخورد با صنف عکاسان گفت: در اجرای این طرح که با هماهنگی اداره اماکن و مراجع قضایی انجام گرفت، مأموران به برخی از واحدهای صنفی عکاسی مراجعه کردهاند و بعد از مشاهده موارد تخلف، واحدهای یاد شده توسط پلیس پلمب شده و تعدادی نیز اخطار کتبی گرفتهاند.
در همین ارتباط محمدمهدی پیکانی، بازرس اتحادیه عکاسان و فیلمبرداران نیز پلمپ 25 واحد عکاسی و فیلمبرداری را توسط نیروی انتظامی تایید کرد.
رییس اطلاع رسانی نیروی انتظامی تهران علت پلمپ و برخورد با آتلیه های عکاسی و فیلمبرداری راعکس ها و فیمل های نامناسبی دانسته که آنها از مشتریان خود به دیگران نشان می دهند.
این مقام نیروی انتظامی همچنین برخوردهای اخیر نیروی انتظامی در طرح امنیت اخلاقی و اجتماعی را ”برخوردهای چکشی” با مزاحمان نوامیس مردم خوانده وگفته: با توجه به آغاز فصل گرما پس از این گشت های انتظامی در تفرجگاهها و بوستان ها نیز افزایش می یابد.
مهدی احمدی برخورد با تولید کنندگان و فروشندگان لباس را نیز از طرح های نیروی انتظامی در فصل تابستان عنوان کرده و گفته است: بعد از اینکه نیروی انتظامی برخورد با عرضه کنندگان و استفاده کنندگان از لباسهای نامناسب و خارج از شئونات اسلامی را در دستور کار داشت و دارد، در فاز جدید طرح امنیت اخلاقی، برخورد با تولید کنندگان این قبیل البسه را نیز دنبال می کند.
برخورد با واحدهای عکاسی و فیلمبرداری در حالی توسط نیروی انتظامی در دستور کار طرح امنیت اخلاقی و اجتماعی قرار گرفته است که این طرح از خرداد ماه امسال با برخورد با جوانان و زنان به عنوان مبارزه با بدحجابی و همچنین ورود به شرکت های خصوصی، رستوران ها و کافه ها و آرایشگاه ها با شدت بیشتری پیگیری می شود.
ورود مجدد دادستانی به طرح
درحالی که با آغاز فصل تابستان و گرم تر شدن هوا و تعطیلی مدارس و دانشگاه ها طرح امنیت اخلاقی و اجتماعی نیروی انتظامی تقریبا هر هفته وارد مرحله تازه ای می شود، روز شنبه نیز سعید مرتضوی با اعلام ورود مجدد دادستانی تهران به این طرح گفت که “از هفته آینده مرحله جدیدی از این طرح به مدت دوماه آغاز خواهد شد”.
دادستان تهران از اجرای دوباره طرح مبارزه با اراذل و اوباش خبرداد و در ارتباط با آغاز این طرح گفت: از هفته آینده با انسجام همه نیروها، مرحله جدید طرح ارتقای امنیت اجتماعی در تهران به اجرا در میآید و با اجرای این طرح، امیدواریم حرکات اراذل و اوباش به صفر برسد.
سخنان مرتضوی درحالی منتشر شد که اظهارات محمود سالارکیا معاونش نیز از آغاز مجدد ضرب و شتم جوانان در محله ها و بازداشت آنها توسط ماموران نقابدار و همچنین ادامه اعدام ها حکایت داشت.
سالارکیا روز گذشته درباره مفسد فیالارض تلقی شدن بعضی از جرائم در طرح مجلس در مجازات اخلالگران امنیت اجتماعی گفت: این موضوع در قوانین گذشته نیز وجود داشت به طوری مطابق قانون کسانی که ایجاد رعب و وحشت و قدرتنمایی با سلاح گرم و یا سرد کنند به نحوی که مستوجب حد دیگری نباشند مجازات مفسد فیالارض را باید تحمل کنند کما اینکه موضوع امنیت اجتماعی به قدری مهم است که در قوانین کشورهای دیگر نیز مجازاتهای سنگین برای مخلان آن پیشبینی شده است.
اظهارات مرتضوی در برخورد با اراذل و اوباش در شرایطی مطرح شده که اعدام 35 نفر تحت عنوان “اراذل و اوباش” در قالب مرحله اول این طرح انتقادات فراوانی را در داخل و خارج از کشور برانگیخت.
پخش تصاویر اعدام بیش از ۳۵ نفر و همچنین انتشار عکس های ضرب و شتم جوانان توسط ماموران نقابدار یا فیلم صورت خون آلود دختری که از سوار شدن به اتومبیل گشت ماموران مبارزه با بدحجابی خودداری می کرد، در رسانه های خارجی و همچنین اینترنت، نارضایتی و اعتراض های داخلی و بین المللی در باره طرح های نیروی انتظامی را به اوج خود رساند، تا جایی که بسیاری از طراحان طرح امنیت اجتماعی از جمله محمود احمدی نژاد و حامیان اصولگرای او در رقابت های انتخاباتی برای مجلس هشتم نیز به انتقاد از آن پرداختند.
از جمله اعتراض ها به طرح امنیت اجتماعی شکایت چهل تن از حقوق دانان و وکلای دادگستری کمسیون اصل نود مجلس بود که از برخوردهای نیروی انتظامی با زنان و جوانان در قالب طرح ارتقای امنیت اجتماعی شکایت کردند.